MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 13 Ιουνίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, τη Δευτέρα 13 Ιουνίου.

Monopoli Team

Ο Καραγκιόζης σ΄ ένα Σμυρνέικο παραμύθι: Δωρεάν Θέατρο σκιών στη Νέα Σμύρνη

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, διοργανώνει δεκατέσσερις επετειακές παραστάσεις με πρωταγωνιστή τον λαϊκό ήρωα της καρδιάς μας και θεματολογία εμπνευσμένη από ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Μικρασία και τη Σμύρνη. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν από τους θιάσους των Αλέξανδρου Μελισσηνού και Τάσου Κώνστα στην Κεντρική Πλατεία, στις πλατείες Ζαρίφη και Σταδίου αλλά και στον κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νέας Σμύρνης. Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Σταδίου η παράσταση “Ο Καραγκιόζης σ΄ ένα Σμυρνέικο παραμύθι“, όπου θα μάθουμε την ιστορία ενός Σμυρνέικου παραμυθιού, στο οποίο ο Πασάς αναζητεί τον πιο έξυπνο Ρωμιό.
Πού: Πλατεία Σταδίου (Νέα Σμύρνη)
Πότε: Δευτέρα 13 Ιουνίου, 20:30
Είσοδος Ελεύθερη

Το Καρουζέλ των Φύλων: Το εικαστικό περφόρμανς παρουσιάζεται στην Atraktos

Την Δευτέρα 13 Ιουνίου στον χώρο της Atraktos στο κέντρο της Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί το Καρουζέλ των Φύλων, στα πλαίσια του Pride 2022, με φετινό θέμα “Άνευ Όρων” (Unconditional). Το Καρουζέλ των Φύλων είναι ένα εικαστικό περφόρμανς που αρθρώθηκε από μία σειρά βιωματικών εργαστηρίων με θέμα τις εμπειρίες μας με το φύλο, την μη δυαδικότητα, την επιτελεστικότητα και την επιτέλεση, τη σωματοποίηση αφηρημένων συναισθημάτων, αισθήσεων, και εμπειριών. Το περφόρμανς ενσαρκώνουν 4 άτομα που εκτελούν διαδοχικά μια αλληλουχία κινήσεων σε λούπα, μια βιωματική ιεροτελεστία γύρω από ένα τριγωνικό γλυπτό στο οποίο προβάλλονται τα σώματα τους. Αυτή η αλληλουχία κινήσεων επαναλαμβάνεται για περίπου 45 λεπτά, παίρνοντας ρυθμό από έναν παλιό μετρονόμο. Κάθε κίνηση της χορογραφίας είναι μία σωματοποίηση προσωπικού βιώματος ατόμου της ομάδας σχετικά με το φύλο του.
Περφόρμερς: Ματθαίος Μαυρομμάτης, Θανάσης Ντάγκας, Λίλιουμ Παπανδρέου, Αντώνι Τριανταφυλλόπουλο Συντονισμός & σκηνοθεσία: Νόρι Τσουλουχά
Πού: Atraktos (Μαραθωνομάχων 8, Αθήνα)
Πότε: Δευτέρα 13 Ιουνίου, 17:30
Είσοδος Ελεύθερη

Δωρεάν αθλητικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες στον εξωτερικό χώρο του ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί το κοινό να παρακολουθήσει τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου οι ενήλικες μπορούν να απολαύσουν δωρεάν μάθημα με σύμβουλο άσκησης (07:00-10:00 στον χώρο του Στίβου), μάθημα Cross Training στο Πάρκο (18:00 στον χώρο του Στίβου), Yoga στο Πάρκο (19:00 στα Πανοραμικά Σκαλιά) και βασικό μάθημα Mat Pilates (08:30 στα Πανοραμικά Σκαλιά). Τα παιδιά θα μπορούν να απολαύσουν με τη σειρά τους ένα διασκεδαστικό ομαδικό παιχνίδι ποδοσφαίρου (20:00 και 20:30 στον Υπαίθριο Χώρο Αθλοπαιδιών, απαιτείται προεγγραφή).
Πού: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα)
Πότε: Δευτέρα 13 Ιουνίου από τις 8:30 μέχρι τις 2ο:30 
Είσοδος Ελεύθερη. Οι αθλητικές δράσεις πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο, σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ενδέχεται να ακυρωθούν ή να αλλάξουν τοποθεσία. Δεν είναι απαραίτητη η προεγγραφή σε όλες τις δράσεις, όμως καλό θα ήταν να βρίσκεστε νωρίτερα στον χώρο διεξαγωγής των δράσεων.

Δωρεάν Ξεναγήσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος αποτελεί έναν φιλόξενο και ανοιχτό χώρο, με φυτεύσεις και χαρακτήρα που αντανακλούν το μεσογειακό τοπίο και καλεί όλους τους επισκέπτες του να ξεναγηθούν στον χώρο και να μάθουν την ιστορία του. Η περιήγηση ακολουθεί διαδρομή που περιλαμβάνει συνεχές περπάτημα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και τη χρήση σκαλοπατιών. H εκτιμώμενη χιλιομετρική απόσταση που διανύεται υπολογίζεται στο 1 χλμ.
Σημείο συνάντησης των ξεναγήσεων είναι το Κέντρο Επισκεπτών (Ευριπίδου & Δοϊράνης, Καλλιθέα) και η διάρκεια της ξενάγησης είναι στα 60′ με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων ανά ξενάγηση τα 18 άτομα. Είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική προεγγραφή για όλους τους συμμετέχοντες. Οι ηλεκτρονικές κρατήσεις ακυρώνονται 15’ πριν την έναρξη, εφόσον οι κάτοχοί τους δεν έχουν παρουσιαστεί στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης, για αυτό χρειάζεται οι ενδιαφερόμενοι να βρίσκονται στον χώρο συνάντησης τουλάχιστον 15’ πριν την έναρξη της ξενάγησης. Όλοι οι χώροι του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ.
Πού: Κέντρο Επισκεπτών Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Ευριπίδου & Δοϊράνης, Καλλιθέα)
Πότε: Δευτέρα 13 Ιουνίου, 19:00
Είσοδος ελεύθερη, χρειάζεται προεγγραφή https://www.eventora.com/el/Events/snfcc-park-2022

Μυστήριο 64 – Print Your City: Εργαστήριο Ανακύκλωσης Πλαστικού από την Ελευσίνα 2023

Η Ελευσίνα 2023 σε συνεργασία με την ομάδα The New Raw διοργανώνουν έως τις 3 Ιουλίου του 2022, το Μυστήριο 64_Print Your City, ένα εργαστήριο αφιερωμένο στις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας και της Ανακύκλωσης. To Print Your City εξερευνά τη σχέση της τρισδιάστατης εκτύπωσης με την ανακύκλωση πλαστικού, μέσα από τη δημιουργία πρωτότυπων αντικειμένων. Πρόκειται για τη δημιουργία και λειτουργία ενός Εργαστηρίου Ανακύκλωσης Πλαστικού, το οποίο περιλαμβάνει μηχανήματα διαχωρισμού και κατεργασίας πλαστικού, αλλά και έναν ρομποτικό βραχίονα τρισδιάστατης εκτύπωσης. Οι επισκέπτες του εργαστηρίου έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο τα πλαστικά απορρίμματα μπορούν να μετατραπούν σε νέα πρώτη ύλη και να αποκτήσουν δεύτερη ή και τρίτη ζωή, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, όπως το 3D Printing. Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή 3D εκτύπωσης να τυπώνει ζωντανά τα αντικείμενα από ανακυκλωμένο πλαστικό. Τα αντικείμενα αυτά είναι χρηστικά και αποκτούν έναν νέο κύκλο ζωής, καθώς θα τοποθετηθούν στην πόλη της Ελευσίνας, στο πλαίσιο της δράσης Print Your City. Το Εργαστήριο λαμβάνει χώρα μέσα στη βιομηχανική εγκατάσταση του ΤΙΤΑΝ, και συγκεκριμένα στο ΕΛΕVΣΙΣ INNOVATION LAB by 2023 ELEUSIS, αποτελώντας την πρώτη δράση της θεματικής εφαρμοσμένης καινοτομίας με τίτλο Fabricated Worlds. Ο χώρος είναι μία ευγενική παραχώρηση του ΤΙΤΑΝ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η συλλογή των πλαστικών θα γίνεται στους καφέ κάδους με την ειδική σήμανση στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Ελευσίνας και έξω από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ.
Πού: ΕΛΕVΣΙΣ INNOVATION LAB (Σωτηρίου Γκιόκα και Τζαφέρη)
Πότε: Μέχρι τις 7 Ιουλίου. Δευτέρα, Τετάρτη: 9:30-17:30 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 9:30-14:30
Είσοδος Ελεύθερη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b