MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
23
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες για την Κυριακή 12 Ιουνίου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις, χορό και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Κυριακή 12 Ιουνίου 2022.

Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Plisskën Festival 2022 στην Τεχνόπολη

Το Plisskën Festival επιστρέφει με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας σύγχρονης μουσικής σκηνής. 2 ημέρες, 4 stages, 40+ καλλιτέχνες, art & visual installations από το ADAF, ένα Food Court με τις καλύτερες ελληνικές και διεθνείς γεύσεις, δροσερά καλοκαιρινά cocktail, εξωτερικοί Lounge χώροι και πολλές άλλες δραστηριότητες. Headliners στο φετινό Plisskën θα είναι η “ψυχή” του downtempo Bonobo.
Δείτε εδώ το full line-up του φετινού φεστιβάλ.
Κυριακή 12/6, 17:00
39€ μονοήμερο, 70€ διήμερο
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

2. Η Συμφωνική ορχήστρα νέων του Colorado Springs με την Underground Youth Orchestra στο Φεστιβάλ Ρεματιάς

Η Underground Youth Orchestra σε συνεργασία με το American College of Greece και τον Δήμο Χαλανδρίου, υποδέχεται την Αμερικάνικη συμφωνική ορχήστρα νέων του Colorado Springs (CSYSA) σε μια μοναδική συναυλία στο Θέατρο Ρεματιάς. Στη διεύθυνση των ορχηστρών, o Gary Nicholson, ένας από τους ιδρυτές, Μουσικός Διευθυντής και Μαέστρος της Συμφωνικής ορχήστρας νέων του Colorado Springs. Τη συναυλία που σηματοδοτεί την έναρξη του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022, ανοίγει η Συμφωνική ορχήστρα νέων του Δήμου Χαλανδρίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Underground Youth Orchestra.
Κυριακή 12/6, 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

3. Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο Λουτράκι

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του εγκαινιάζουν την καλοκαιρινή μουσική σεζόν του Wyndham Loutraki Poseidon Summer Festival στο Λουτράκι με μια παράσταση, απόψε, στο ανοιχτό θέατρο του Wyndham Loutraki Resort. Έχοντας πάντα δίπλα του τη Νεφέλη Φασούλη και τον δροσερό και ολοκαίνουργιο “Κόσμο” της, ο Φοίβος Δεληβοριάς καλεί στον ρόλο των…ψυχών του πάρτι τους Hμίσκουμπρα και Δημήτρη Μεντζέλο, γνωστό κι ως Delta Mee. Θα ακουστούν φυσικά τα καινούργια τραγούδια από το ANIME, τον νέο δίσκο του Φοίβου Δεληβοριά, καθώς και γνωστά και μη εξαιρετέα κομμάτια από όλη τη δισκογραφία του.
Κυριακή 12/6, 21:00
15-20€
Wyndham Poseidon Loutraki Resort, Λουτράκι Κορινθίας

ΘΕΑΤΡΟ

4. Όταν σταματήσουν οι δείκτες του ρολογιού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Ομάδων Off-Off Athens

Το Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Ομάδων Off-Off Athens στο Επί Κολωνώ συνεχίζεται. Κάθε βραδιά παρουσιάζονται οι παραστάσεις δυο διαφορετικών ομάδων, ενώ η κάθε ομάδα πραγματοποιεί δύο παραστάσεις σε δύο συνεχόμενες μέρες. Μη χάσετε σήμερα την παράσταση «Όταν σταματήσουν οι δείκτες του ρολογιού» σε κείμενο και σκηνοθεσία της Στέλλας Ρουσάκη. Το έργο είναι εμπνευσμένο από την φιγούρα της δασκάλας του Ρομπέρτο
Αταϋντέ, «Δεσποινίς Μαργαρίτα». Ακόμη έχει εξωτερικούς και ψυχολογικούς αντικατοπτρισμούς σε μια εκδοχή του «Τζόκερ» σαν εμβληματικό ον της σύγχρονης κοινωνίας. Ο χαρακτήρας αυτός, ως ανάμεικτη ψυχολογικά φιγούρα, έχει διωχθεί από την δουλειά της και έχει τεθεί υπό παρακολούθηση, με την κατηγορία της ψυχολογικής αστάθειας και του εκρηκτικού χαρακτήρα της στο σχολείο που διδάσκει. Μέσα στο δωμάτιο του σπιτιού της, όπου παρακολουθείται, ξυπνάει κάθε μέρα νομίζοντας ότι η καθημερινότητα της δεν έχει αλλάξει και προσπαθεί εμμονικά να ετοιμαστεί για το πρώτο μάθημα της χρονιάς. Η ίδια γνωρίζοντας την ”αλήθεια” της, κάνει την ίδια προετοιμασία από νωρίς το πρωί, μέχρι το βράδυ, όπου συνειδητοποιεί ότι δεν θα πάει ποτέ ξανά στην δουλειά της. Αλλοιώνει την εμφάνισή της σαν πρόσχημα καθυστέρησης, κάνει μάθημα στους μαθητές της μέσα στο δωμάτιο, έρχεται αντιμέτωπη με την μοναξιά και την εγκατάλειψη που είχε από παιδί από τους γονείς και από την κοινωνία και εξαντλεί τις δυνάμεις της, μέχρι οι δείκτες του ρολογιού να δείξουν πάλι την ίδια ώρα. Το τέλος του έργου καταλήγει στην αρχή, σαν σύμβολο της επαναλαμβανόμενης καθημερινότητας που την κρατάει ”ζωντανή”.
Κυριακή 12/6, 20:15
5€
Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12, Αθήνα

ΧΟΡΟΣ

5. re-FLOW PORTRAITS, σε χορογραφία της Χρυσάνθης Μπαδέκα στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α

Το «re-Flow Portraits» είναι μία εγκατάσταση-παράσταση χορού σε σκηνική σύλληψη και χορογραφία της Χρυσάνθης Μπαδέκα, με 14 χορευτές σε 7 οθόνες, μία χορεύτρια ζωντανά στον χώρο και ένα διαδραστικό σύστημα φωτός και ήχου. Ανεβαίνει στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α για τελευταία φορά σήμερα και το κοινό, θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει είτε την παράσταση είτε να επισκεφτεί την εγκατάσταση πριν την έναρξη της παράστασης. Το «re-Flow Portraits» επιχειρεί να ανοίξει ένα κοινωνικοπολιτικό πεδίο θέασης της χορογραφίας, προσκαλώντας το κοινό σε μία εμπειρία μικτής πραγματικότητας καθώς η χορογράφος μετατρέπει τον χώρο της σκηνής σε μία κυκλική αρένα πολλαπλών αισθητηριακών ερεθισμάτων και τοποθετεί το κοινό στη μέση. Εστιάζοντας στις ροές των ανθρώπινων συμπεριφορών που εξελίσσονται συνεχώς μέσω συσχετισμών δυνάμεων, η χορογράφος διερευνά την ιδέα του σώματος σε έκτακτη ανάγκη και της μεταμόρφωσης.
Κυριακή 12/6, 20:40 / 21:00 / 21:20 / 21:40 / 22:00 / 22:20
10€
Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Αυτό το ΣΚ στην Αθήνα έχει metal, techno, χορό και AI εκθέσεις
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Οι δωρεάν εκδηλώσεις αυτού του ΣΚ (23-24 Μαΐου)
Cine News
Athens Pride 2026: Performance, queer σινεμά, πολύχρωμη καψούρα – Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας 25-31/5
Βιβλία
Ο Desmond Child έρχεται στην Αθήνα με την αυτοβιογραφία του “Livin’ On A Prayer – Big Songs Big Life”
Εκδηλώσεις
Από τη jazz της Ηρώς στους σκοτεινούς ρυθμούς των Potochkine – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
This is Athens City Festival: Όλα όσα μπορείς να κάνεις δωρεάν το ΠΣΚ (22-24 Μαΐου)
Εκδηλώσεις
Από το Ensemble KNM Berlin έως την έκθεση εμβυθιστικής τέχνης του Onassis ONX – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εικαστικά
2ο Φεστιβάλ «Μαζί στη Γιορτή»: Η μεγάλη συνάντηση της ισότιμης συμπερίληψης συνεχίζεται στη Φωκίδα
Εκδηλώσεις
Η Ακαδημία και η Κοινωνία: Μια συζήτηση για τη γνώση, την εκπαίδευση και το μέλλον στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη
Εκδηλώσεις
Εκθέσεις, party, θέατρο, δραστηριότητες για παιδιά: Το πρόγραμμα παράλληλων δράσεων του 25ου Athens Jazz στην Τεχνόπολη
Εκδηλώσεις
Ένα εικαστικό αφιέρωμα στον Γιάννη Ψυχοπαίδη, ο ADÉDÈJÌ με το Ancestral Rhythm στην Αθήνα – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Athens Pride 2026: Καριέρα, θέατρο, συμπερίληψη – Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας 19-24/5