MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Πέμπτη 9 Ιουνίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, την Πέμπτη 9 Ιουνίου.

Monopoli Team

Θεατρική παράσταση Πανεπιστημίου Πειραιά «Οι νεκροί περιμένουν»

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Περιστερίου διοργανώνονται συναυλίες, παιδικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, χορευτικές εκδηλώσεις και μαθητικές δημιουργίες για τον μήνα Ιούνιο 2022, στο Άλσος Περιστερίου, στα Θέατρα Φοίνικα και Πολιτών. Την Πέμπτη 9 Ιουνίου, στο Θέατρο Πολιτών θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση του Πανεπιστημίου Πειραιά, με τίτλο «Οι νεκροί περιμένουν», στις

Πού: Θέατρο Πολιτών (Παπαρρηγοπούλου 98, Περιστέρι)
Πότε: Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 20:00
Είσοδος Ελεύθερη
Περισσότερες πληροφορίες για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Περιστερίου εδώ

Προβολή συναυλίας West-Eastern Divan Orchestra

Πριν από είκοσι χρόνια, ο Daniel Barenboim και ο Edward Said ίδρυσαν την West-Eastern Divan Orchestra. Φέτος, το σύνολο γιορτάζει αυτή την ιδιαίτερη επέτειο με δύο συναυλίες στη Φιλαρμονική του Βερολίνου. Η πρώτη συναυλία θα προβληθεί στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής δωρεάν, την Πέμπτη 9 Ιουνίου, στις 20:30. Σε αυτήν,  η Anne-Sophie Mutter και ο Yo-Yo Ma συμπράττουν με τον Μαέστρο Barenboim, σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει το Τριπλό Κοντσέρτο του Beethoven και την ημιτελή Συμφωνία Νο. 9 του Bruckner.

Πού: Κήπος Μεγάρου Μουσικής
Πότε: Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 20:30
Είσοδος Δωρεάν

Ομιλία του Στέφανου Ξενάκη “10 πράγματα που δεν μας έμαθαν” στο Σεράφειο

Ο συγγραφέας των bestsellers “Το Δώρο”, “Το Δώρο 2” και “Κάπταιν” Στέφανος Ξενάκης, έρχεται την Πέμπτη 9 Ιουνίου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, για μία ομιλία με τίτλο «10 πράγματα που δεν μας έμαθαν». Η ομιλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της περιοδείας του συγγραφέα σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου με τίτλο “ΝΑΙ”. “Το Δώρο” του Στέφανου Ξενάκη αποτελεί το εκδοτικό φαινόμενο των τελευταίων ετών, ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 190.000 αντίτυπα στην Ελλάδα, ενώ έχει μεταφραστεί σε 28 γλώσσες και κυκλοφορεί σε 35 χώρες. Μετά την ομιλία του συγγραφέα, θα ακολουθήσει DJ set από τον διευθυντή του Pepper 96.6 Γιώργο Μουχταρίδη.

Πού: Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού (Πειραιώς 160 και Πέτρου Ράλλη)
Πότε: Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 20:30
Είσοδος Ελεύθερη

Το 1ο Φεστιβάλ Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους Ελλάδας έρχεται στο The Ellinikon Experience Park

Το World Human Forum και το Convergences Greece Forum σε συνεργασία με την ΕΥΖΗΝ.LIFE και με στρατηγικό συνεργάτη τη Lamda Development, φέρνουν στην Ελλάδα το ΝΕΒ, ένα νέο ετήσιο θεσμό του οποίου ηγείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο η πρόεδρος Ursula von der Leyen. Το 1ο Φεστιβάλ Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους Ελλάδας με θέμα “ECO-δομώντας το Μέλλον”, έχει ως στόχο να φέρει την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία στην καρδιά της καθημερινότητάς μας και μας καλεί όλους να φανταστούμε και να οικοδομήσουμε από κοινού ένα βιώσιμο μέλλον χωρίς αποκλεισμούς, που θα είναι όμορφο για τα μάτια, το μυαλό και την ψυχή. Στο πλαίσιο αυτό στις 9, 10, 11 και 12 Ιουνίου, πραγματοποιείται στην χώρα μας, και συγκεκριμένα στο The Ellinikon Experience Park, που.

Από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου, θα λειτουργούν εκθεσιακά περίπτερα στο χώρο ενώ παράλληλα θα υπάρχουν δρώμενα με μουσική και προβολές. Για πρώτη φορά θα παρουσιασθεί ο θόλος του CELL OF LIFE. Ένα καινοτόμο συμμετοχικό, τεχνολογικό περιβαλλοντικό παρατηρητήριο και κέντρο περιβαλλοντικής αναγέννησης ανοιχτό σε παιδιά, νέους και οικογένειες. Όλα τα παραπάνω θα λάβουν χώρα στις ειδικά σχεδιασμένες και κατασκευασμένες εγκαταστάσεις του πολυχώρου Cell of Life (Ανοιχτό θέατρο, Κύβος, Θόλος Cell of Life) που θα δημιουργηθούν στο The Ellinikon Experience Park. Στις 9 Ιουνίου, εναρκτήρια ημέρα της εκδήλωσης, η αυλαία θα ανοίξει με διεθνείς ομιλητές παγκόσμιας εμβέλειας στους τομείς του περιβάλλοντος, της αστικής ανάπτυξης, του τουρισμού, της ανάπλασης και της βιωσιμότητας, καθώς και κυβερνητικούς εκπροσώπους.

Πού: The Ellinikon Experience Park
Πότε: Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 19:00
Είσοδος Ελεύθερη, απαιτείται εγγραφή 

Μυστήριο 64 – Print Your City: Εργαστήριο Ανακύκλωσης Πλαστικού από την Ελευσίνα 2023

Η Ελευσίνα 2023 σε συνεργασία με την ομάδα The New Raw διοργανώνουν έως τις 3 Ιουλίου του 2022, το Μυστήριο 64_Print Your City, ένα εργαστήριο αφιερωμένο στις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας και της Ανακύκλωσης.

To Print Your City εξερευνά τη σχέση της τρισδιάστατης εκτύπωσης με την ανακύκλωση πλαστικού, μέσα από τη δημιουργία πρωτότυπων αντικειμένων. Πρόκειται για τη δημιουργία και λειτουργία ενός Εργαστηρίου Ανακύκλωσης Πλαστικού, το οποίο περιλαμβάνει μηχανήματα διαχωρισμού και κατεργασίας πλαστικού, αλλά και έναν ρομποτικό βραχίονα τρισδιάστατης εκτύπωσης. Οι επισκέπτες του εργαστηρίου έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο τα πλαστικά απορρίμματα μπορούν να μετατραπούν σε νέα πρώτη ύλη και να αποκτήσουν δεύτερη ή και τρίτη ζωή, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, όπως το 3D Printing. Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή 3D εκτύπωσης να τυπώνει ζωντανά τα αντικείμενα από ανακυκλωμένο πλαστικό. Τα αντικείμενα αυτά είναι χρηστικά και αποκτούν έναν νέο κύκλο ζωής, καθώς θα τοποθετηθούν στην πόλη της Ελευσίνας, στο πλαίσιο της δράσης Print Your City.

Το Εργαστήριο λαμβάνει χώρα μέσα στη βιομηχανική εγκατάσταση του ΤΙΤΑΝ, και συγκεκριμένα στο ΕΛΕVΣΙΣ INNOVATION LAB by 2023 ELEUSIS, αποτελώντας την πρώτη δράση της θεματικής εφαρμοσμένης καινοτομίας με τίτλο Fabricated Worlds. Στο πλαίσιο της δράσης υλοποιούνται δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με έμφαση στην κυκλική οικονομία, το περιβάλλον, τη συν-δημιουργία και τις Νέες Τεχνολογίες. Ο χώρος είναι μία ευγενική παραχώρηση του ΤΙΤΑΝ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η συλλογή των πλαστικών θα γίνεται στους καφέ κάδους με την ειδική σήμανση στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Ελευσίνας και έξω από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ. Η δράση Print Your City εξερευνά τη σχέση της τρισδιάστατης εκτύπωσης με την ανακύκλωση πλαστικού, μέσα από τη δημιουργία πρωτότυπων αντικειμένων. Αποτελεί σύλληψη της ομάδας The New Raw, ενός δημιουργικού γραφείου Research & Design που ιδρύθηκε το 2015 στο Ρότερνταμ, από τους αρχιτέκτονες Φωτεινή Σετάκη και Πάνο Σακκά.

Πού: ΕΛΕVΣΙΣ INNOVATION LAB (Σωτηρίου Γκιόκα και Τζαφέρη)
Πότε: Μέχρι τις 7 Ιουλίου. Δευτέρα, Τετάρτη: 9:30-17:30 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 9:30-14:30
Είσοδος Ελεύθερη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b