MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες για τη Δευτέρα 6 Ιουνίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις, χορό και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Cigarettes After Sex στην Τεχνόπολη

Οι Αμερικανοί Cigarettes After Sex, από τις πιο ξεχωριστές και συζητημένες μπάντες των τελευταίων ετών, έρχονται στην Αθήνα και υπόσχονται να μάς ταξιδέψουν σε ένα μουσικό σύμπαν γεμάτο συναισθήματα, ρομαντισμό και ατμοσφαιρικές μελωδίες, σήμερα και αύριο στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.
Δευτέρα 6/6, 21:00
29€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

2. Αφιέρωμα στον Ιάννη Ξενάκη και τον Olivier Messiaen στην Πειραιώς 260

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών γιορτάζει τα 90 χρόνια της, έναν χρόνο αργότερα λόγω της πανδημίας, με ένα πληθωρικό εορταστικό διήμερο που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα αφιερώματα: στον Ιάννη Ξενάκη, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του (σε συνεργασία με το Centre Iannis Xenakis), στον Γάλλο συνθέτη, οργανίστα και σημαντικό Δάσκαλο Olivier Messiaen, ο οποίος έχει επηρεάσει πλήθος συνθετών της νεότερης γενιάς, και σε ιστορικά μέλη της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών (Θ. Αντωνίου, Δ. Δραγατάκη, Α. Ευαγγελάτο, Μ. Θεοδωράκη, Γ. Κουρουπό, Δ. Μητρόπουλο, Κ. Παξινού, Γ. Σισιλιάνο και Μ. Χατζιδάκι), παρουσιάζοντας έργα τους για το Αρχαίο Δράμα σε συνεργασία με τη Χορωδία Δήμου Αθηναίων. Μια γιορτή της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας που αφηγείται το παρελθόν, δημιουργεί στο παρόν και αντικρίζει δυναμικά το μέλλον, με 60 μουσικά έργα, τα 46 σε πρώτη εκτέλεση, 52 καλλιτέχνες, μουσικούς και 40 χορωδούς της Χορωδίας Δήμου Αθηναίων.
Δευτέρα 6/6, 20:00
5-20€
Πειραιώς 260, Ταύρος

ΘΕΑΤΡΟ

3. Αυτά Είναι, με τον Λάμπρο Φισφή στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου

Ο Λάμπρος Φισφής παρουσιάζει ένα πλούσιο και απολαυστικό show αναλύοντας όλα αυτά που συνωμοτούν εναντίον της ευτυχίας, αυτοσαρκαζόμενος για τις αδυναμίες του και δίνοντας για άλλη μια φορά το δικό του ξεχωριστό στίγμα για όλα αυτά που συμβαίνουν. Με την παράσταση «Αυτά Είναι», συγκεντρώνει νέα κείμενα, τα all time classics, τον signature αυτοσχεδιασμό του και γενικά ό,τι αστείο έχει και δεν έχει από τη δεκαετή θητεία του στο stand up comedy.
Δευτέρα 6/6, 21:00
12-30€
Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου, Λεωφόρος Ποσειδώνος 860, Παλαιό Φάληρο

4. Πρέπει να φύγω, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Ομάδων Off-Off Athens

Το Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Ομάδων Off-Off Athens στο Επί Κολωνώ, με την εμπειρία των έντεκα προηγούμενων διοργανώσεων, μπαίνει φέτος σε μια νέα δυναμική φάση. Παραφράζοντας το Off-Off Broadway, το Off-Off Athens είναι ένα από τα πρώτα φεστιβάλ που απέδειξε πως υπάρχει ανοιχτός χώρος και διάθεση για πειραματισμό. Φέτος, συνεχίζει ερχόμενο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής, σε μία περίοδο που οι ευκαιρίες για τους νέους καλλιτέχνες είναι – λόγω της πανδημίας και των αποτελεσμάτων της – περιορισμένες έως ανύπαρκτες. Σε κάθε βραδιά θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις δυο διαφορετικών ομάδων, ενώ η κάθε ομάδα θα πραγματοποιήσει δυο παραστάσεις σε δύο συνεχόμενες μέρες. Μη χάσετε σήμερα την παράσταση «Πρέπει να φύγω» από τη θεατρική ομάδα ΠΡΑCTORS σε σκηνοθεσία Αποστόλη Ψαρρού. Εξι άνθρωποι της διπλανής πόρτας σμίγουν στη σκηνή και αφηγούνται έξι διαφορετικές ιστορίες φυγής. Πρόκειται για μια σκηνική σύνθεση εμπνευσμένη απ’το διήγημα «Το ρολόι της ζωής χτυπάει μεσάνυχτα» του Μενέλαου Λουντέμη και το ποίημα «Θέλω να φύγω» του Κώστα Καρυωτάκη.
Δευτέρα 6/6, 20:15
5€
Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12, Αθήνα

ΧΟΡΟΣ

5. ΙΝ[Α]ΗΑΒΙΤ, από την ομάδα σύγχρονου χορού Creo Dance Company στο Σύγχρονο Θέατρο

Η ομάδα σύγχρονου χορού Creo Dance Company της Πωλίνας Κρεμαστά, μετά τη διεθνή της πρεμιέρα στο χορογραφικό κέντρο BIRCA – Bækkelund International Residency Center for Artists της Δανίας που πραγματοποιήθηκε με την παράσταση «Commun» στο πλαίσιο του Bornholm Culture Week, επέστρεψε στην Ελλάδα για να παρουσιάσει το νέο της έργο «ΙΝ[Α]ΗΑΒΙΤ» στο Σύγχρονο Θέατρο, για τελευταία φορά σήμερα. Το έργο «ΙΝ[Α]ΗΑΒΙΤ» της Creo Dance Company είναι μία χωροποιητική συνύπαρξη της τέχνης του χορού, της σκηνογραφίας και της μουσικής. Αναζητά την ανθρώπινη κατάσταση και κατοίκηση, μέσα από την εξερεύνηση του οικείου και το παιχνίδι με το ανοίκειο. Τα σώματα των χορευτών/τριών πλάθουν και πλάθονται από το χάρτινο ποτάμι, το οποίο ρέει από μία αέναη πηγή παραγωγής. Συνδιαμορφώνουν τοπία και τα οικειοποιούνται.
Δευτέρα 6/6, 21:00
10-15€
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b