MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Ωδή στο Street Food: Όσα spots μάς «έμαθε» το φετινό Street Food Festival και θα τα αναζητήσουμε στην πόλη

Όσα μάς έμειναν από το φετινό Street Food Festival με νέες – ή και παλιές – street food προτάσεις.

Ωδή στο Street Food: όσα μας "έμαθε" το φετινό Street Food Festival, © Μαριαλένα Μάλλιου
Ωδή στο Street Food: όσα μας "έμαθε" το φετινό Street Food Festival, © Μαριαλένα Μάλλιου
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Τελείωσε ο Μάιος και μαζί του τελείωσε και το φετινό Street Food Festival, το οποίο διήρκεσε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο ΠΣΚ του μήνα.

Εμείς, φυσικά, σαν κλασικοί foodies, δεν θα γινόταν να λείψουμε. Με βασικό συναίσθημα τον ενθουσιασμό, τόσο λόγω του φαγητού, όσο και των 2,5 χρόνων απουσίας μας από το Street Food Fest (να ‘ναι καλά ο κόβιντ), προλάβαμε τη μεγαλύτερη αθηναϊκή γιορτή του Street Food στο τσακ, καθώς επισκεφθήκαμε την εκδήλωση μόλις την προηγούμενη Κυριακή, στο τελευταίο «έξτρα» τριήμερό της.

Τι μάς έμεινε, λοιπόν, από αυτή την επιστροφή μας πίσω στο Street Food Festival μετά από 2,5 χρόνια απουσίας; Μα φυσικά όλες οι street food προτάσεις που μάθαμε και θα μοιραστούμε μαζί σας ευθύς αμέσως για να τις αναζητήσετε κι εσείς στην πόλη!

BaoBao
BaoBao, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

BaoBao, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ποιος δεν αγαπά τα bao, τη νέα τάση στο street food, που μάς έχει έρθει εξ ανατολών; Τα μαλακά, αφράτα ψωμάκια ατμού έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια στον κόσμο του ελληνικού street food και έχουν κερδίσει την αγάπη του κοινού. Μία εκ των φαν τους είμαι κι εγώ και δεν θα μπορούσα να παραλείψω από τις προτάσεις μου τον κατεξοχήν εκπρόσωπό τους στο φετινό Street Food Festival. Στο φυσικό κατάστημα του μαγαζιού, το οποίο θα βρείτε στην Ιερά Οδό, στον αριθμό 26, θα βρείτε μία τεράστια ποικιλία από ψωμάκια bao σε διάφορες παραλλαγές.

Περισσότερες πληροφορίες για το BaoBao μπορείτε να βρείτε εδώ.

Po’ Boys BBQ
Po' Boys BBQ, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Po’ Boys BBQ, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Η ιδέα του Po’ Boys BBQ, που έκανε την παρθενική του εμφάνιση ως street food πάγκος στην Πλατεία Κοτζιά το 2016, στα πλαίσια του Χριστουγεννιάτικου Food Market, έχει καταφέρει να αναδειχθεί πλέον σε ένα από τα πιο «in» στέκια του κέντρου. Φυσικά, ο πάγκος του μαγαζιού, έκλεψε την παράσταση και στο φετινό Street Food Fest. Σιγομαγειρεμένα κρέατα, burgers, κοτόπουλα και πατάτες, όλα ένα και ένα για τους λάτρεις του street food, στην καρδιά του Ψυρρή.

Περισσότερες πληροφορίες για το Po’ Boys BBQ μπορείτε να βρείτε εδώ.

Noa Poke
Noa Poke, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Noa Poke, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Τη δική του εξωτική αύρα έδωσε στο Street Food Festival το Noa Poke. Έθνικ πιάτα, με έντονο το εξωτικό στοιχείο, χαβανέζικες συνταγές με healthy προσανατολισμό χαρακτηρίζουν την κουζίνα του μαγαζιού, του οποίου το φυσικό κατάστημα μπορούμε να βρούμε στη Νέα Φιλοθέη. Η παρουσία του στο street food fest, μάλιστα, τονίζει και την ύπαρξη της πιο…υγιεινής πλευράς στην street food διατροφή.

Περισσότερες πληροφορίες για το Noa Poke μπορείτε να βρείτε εδώ.

Γλυκό Καμινάδα

Το +1 στις προτάσεις μου από το Street Food Fest θα είναι το Γλυκό Καμινάδα. Βολτάροντας στο παλιό αμαξοστάσιο στο Γκάζι και χαζεύοντας τα διάφορα stands με το φαγητό, εκείνο που μου τράβηξε περισσότερο την προσοχή ήταν η Καμινάδα. Ένα γλυκό με το οποίο είχαμε «ξανασυναντηθεί» στο Instagram -και ομολογουμένως έχει αρκετά «ινσταγκραμική» εμφάνιση- αλλά ποτέ από κοντά. Κάνοντας αργότερα την έρευνά μου, έμαθα πως το συγκεκριμένο γλυκό έχει καταγωγή από τη Βουδαπέστη και πρόκειται για ένα «σουβλιστό γλυκό».

Τα κακά νέα είναι πως το φυσικό κατάστημα της Καμινάδας έκλεισε στην αρχή του χρόνου – τα καλά πως, όσοι από εσάς ενδιαφερθήκατε -όπως κι εγώ- να δοκιμάσετε την Καμινάδα, το «μαγαζί ταξιδεύει» από εκδήλωση σε εκδήλωση, για τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε από τα social του.

Περισσότερες πληροφορίες για το Γλυκό Καμινάδα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b