MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες για την Κυριακή 5 Ιουνίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις, χορό και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Κυριακή 5 Ιουνίου 2022.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Ο Γιάννης Κότσιρας και η Γιώτα Νέγκα στο Θέατρο Βράχων

Ο Γιάννης Κότσιρας και η Γιώτα Νέγκα συμπράττουν επί σκηνής και το καλοκαίρι ενώνοντας τις φωνές τους και μάς μεταφέρουν μέσα από ένα μουσικό ταξίδι στο καλό ελληνικό τραγούδι. Τραγούδια από τη δική τους δισκογραφία, από τον “Σασμό” και τον “Φύλακα Άγγελο”, μέχρι το “Τσιγάρο” και το “Έλα και Κόψε Με στα Δυο” κι από το “Με τα Μάτια Κλειστά”, και “Το Δίκιο μου” μέχρι το “Βρες μου έναν άλλον” και το “Οξυγόνο, οι δύο αγαπημένοι ερμηνευτές παρουσιάζουν ένα μοναδικό πρόγραμμα ερμηνεύοντας τραγούδια «σταθμούς», τόσο από την πλούσια δισκογραφία τους όσο και μεγάλες λαϊκές επιτυχίες τις οποίες όλοι αγαπάμε.
Κυριακή 5/6, 21:00
15-20€
Θέατρο Βράχων, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας

2. Οι Evanescence στο Θέατρο Πέτρας

Ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της σύγχρονης μουσικής, οι Evanescence, με μια καριέρα επί δύο δεκαετίες, στη διάρκεια των οποίων έχουν πουλήσει πάνω από 25.000.000 δίσκους και έχουν βοηθήσει να φτάσουν στο ευρύ κοινό είδη μουσικής όπως το gothic rock και το nu metal, επιστρέφουν για μια συναυλία στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη. Την φετινή άνοιξη οι Evanescence κυκλοφόρησαν το 5ο άλμπουμ τους με τίτλο “The Bitter Truth”, το πρώτο με καινούργιο υλικό μετά από μια δεκαετία. Στη συναυλία τους στο Θέατρο Πέτρας θα μάς παρουσιάσουν ζωντανά ένα best-of από το σύνολο της καριέρας τους, ερμηνεύοντας όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους.
Κυριακή 5/6, 21:30
46€
Θέατρο Πέτρας, Μ. Μερκούρη, Πετρούπολη

3. Στίχοιμα και Planet of Zeus στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Planet of Zeus

Δύο από τα επιδραστικότερα σχήματα της ελληνικής ανεξάρτητης μουσικής σκηνής οι Planet of Zeus και οι Στίχοιμα ενώνουν τις δυνάμεις για να επιστρέψουν στις συναυλίες που στερηθήκαμε για δυο χρόνια. Οι Στίχοιμα και οι Planet of Zeus δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Τα live τους είναι γνωστά για την ενέργεια και την εξωστρέφεια που τα περιβάλει, σε συνδυασμό με τον κοινωνικοπολιτικό στίχο τους.
Κυριακή 5/6, 18:00
13-15€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

ΘΕΑΤΡΟ

4. Έρωτας του Δον Περλιμπλίν με την Μπελίσα στο κήπο του, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Ομάδων Off-Off Athens

Το Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Ομάδων Off-Off Athens στο Επί Κολωνώ, με την εμπειρία των έντεκα προηγούμενων διοργανώσεων, μπαίνει φέτος σε μια νέα δυναμική φάση. Παραφράζοντας το Off-Off Broadway, το Off-Off Athens είναι ένα από τα πρώτα φεστιβάλ που απέδειξε πως υπάρχει ανοιχτός χώρος και διάθεση για πειραματισμό. Φέτος, συνεχίζει ερχόμενο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής, σε μία περίοδο που οι ευκαιρίες για τους νέους καλλιτέχνες είναι – λόγω της πανδημίας και των αποτελεσμάτων της – περιορισμένες έως ανύπαρκτες. Σε κάθε βραδιά θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις δυο διαφορετικών ομάδων, ενώ η κάθε ομάδα θα πραγματοποιήσει δυο παραστάσεις σε δύο συνεχόμενες μέρες. Μη χάσετε σήμερα την παράσταση «Έρωτας του Δον Περλιμπλίν με την Μπελίσα στο κήπο του» σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Παλαμήδη. Πρόκειται για ένα εμβληματικό θεατρικό έργο του μεγάλου Ισπανού δραματουργού Φεντερίκο Γαρσία Λόρκα. Ένα ιλαροτραγικό μιούζικαλ δωματίου «a capella» όπου ο ερωτισμός και ο θάνατος αλληλοσυνδέονται με πινελιές ναΐφ από τρεις ηθοποιούς-τραγουδιστές που κατακλύζουν τη σκηνή με
μορφές του «ντουέντε», μάσκες και παιχνιδιάρικη διάθεση. Το έργο αφηγείται την ιστορία του γέρο-Περλιμπλίν, ο οποίος ωθείται από την παραμάνα του Μαρκόλφα, σε γάμο με την όμορφη Μπελίσα, κόρη μίας συμφεροντολόγου μητέρας. Ο Δον Περλιμπλίν ερωτεύεται τρελά με την άπιστη κοπέλα και τότε σκαρώνει μια σκηνή με τραγικό τέλος. Μόνο έτσι και με την δύναμη του θεάτρου, ο Περλιμπλίν δικαιώνεται. Το «ερωτικό αλληλούια» του Ανδαλουσιανού ποιητή δίνεται στο κοινό σαν ένα μικρό θέατρο μαριονέττας που κινείται με νήματα γεμάτα εκπλήξεις, αινίγματα και μυστήρια.
Κυριακή 5/6, 20:15
5€
Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12, Αθήνα

ΧΟΡΟΣ

5. Thirst, της Ερμίρα Γκόρο στην Πειραιώς 260

Η καταξιωμένη χορογράφος και παλιά γνώριμη του Φεστιβάλ, Ερμίρα Γκόρο, παρουσιάζει απόψε για τελευταία φορά το νέο έργο της, «Thirst», μια παράσταση-εμπειρία πάνω στην πανάρχαια, πάντα πολύτιμη σύλληψη της τελετουργίας. Με όχημα μια ομάδα έξι χορευτών και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Σταύρου Γασπαράτου, το έργο εξερευνά το πώς η σύγχρονη τέχνη μπορεί να συμμετάσχει στην αναζήτηση ή καλύτερα, την ίδια την επινόηση «νέων» τελετών, αναγκαίων για την επιβίωσή μας.
Κυριακή 5/6, 21:00
5-17€
Πειραιώς 260 (Χώρος Ε), Ταύρος

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b