MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες για το Σάββατο 4 Ιουνίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις, χορό και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Σάββατο 4 Ιουνίου 2022.

photo: Jan Olav Wedin
Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Ο Λεωνίδας Καβάκος και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η νέα σύμπραξη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με τον κορυφαίο βιολονίστα και αρχιμουσικό Λεωνίδα Καβάκο ανοίγει μια νέα σελίδα στο εκπαιδευτικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Ορχήστρας. Τα έσοδα της Συναυλίας, θα διατεθούν για τα παιδιά πρόσφυγες από την Ουκρανία, πολλά από τα οποία είναι ασυνόδευτα. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, η οποία αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση του Λεωνίδα Καβάκου με το σύνολο των μελών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών εν ολομελεία, είναι εορταστικού, συμμετοχικού χαρακτήρα. Κυρίαρχη, η εμβληματική τέταρτη συμφωνία του Γιοχάνες Μπραμς.
Σάββατο 4/6, 21:00
15 – 70€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, Ιλίσια

2. Η Beth Hart στο Θέατρο Βράχων

Η rock star Beth Hart επιστρέφει σήμερα για μία αυθεντική blues rock συναυλία στο Θέατρο Βράχων. Με το νέο της album A Tribute to Led Zeppelin, το οποίο κυκλοφόρησε στις 25 Φεβρουαρίου, στις αποσκευές της, η Beth Hart, η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός με τη χαρακτηριστική βραχνή φωνή και τη δυναμική σκηνική παρουσία, ξεκινάει το Thankful Tour της από την Αμερική και στο πέρασμά της από την Ευρώπη προσγειώνεται για μια και μοναδική βραδιά στην Αθήνα. Την συναυλία θα ανοίξει η soul ερμηνεύτρια Αλεξάνδρα Σιετή από τη Θεσσαλονίκη, frontwoman των Souled Out, με ένα blues, soul και funk πρόγραμμα που περιλαμβάνει original συνθέσεις της μπάντας, αλλά και αγαπημένες διασκευές. Μαζί της θα είναι ο Τάσος Κορκόβελος στα πλήκτρα και ο Πάρης Παπαδόπουλος στην κιθάρα.
Σάββατο 4/6, 21:30
32-37€
Θέατρο Βράχων, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας

3. O Nick Mason στην Τεχνόπολη

Ο Nick Mason, εμβληματικός ντράμερ των Pink Floyd, έρχεται μαζί με το συγκρότημά του για να δώσει μία μοναδική συναυλία στην Αθήνα, παραδίδοντας μαθήματα σπουδαίας ροκ ιστορίας. Στο set της περιοδείας των Nick Mason’s Saucerful Of Secrets κεντρικό ρόλο διαδραματίζουν οι μουσικές στιγμές από τα πρώτα χρόνια των Pink Floyd μέχρι και το άλμπουμ του 1972 “Obscured by Clouds”, συμπεριλαμβανομένου του επικού “Echoes”. Οι Nick Mason’s Saucerful Of Secrets απαρτίζονται από τους – Nick Mason, Gary Kemp, Guy Pratt, Lee Harris και Dom Beken.
Σάββατο 4/6, 21:00
Από 45€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

ΘΕΑΤΡΟ

4. Dare you Dream? στο Θέατρο Άβατον

Βασισμένη στο έργο Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, η παράσταση «Dare you Dream?» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Γεωργίας Σύκα στο Θέατρο Άβατον. Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας είναι ένα εμβληματικό κλασικό θεατρικό έργο, που συνδέει αρμονικά το ρεαλισμό με τα υπερρεαλιστικά στοιχεία ενός παραμυθιού. Γραμμένοστα τέλη του 16ου αιώνα, διακρίνεται τόσο για το λυρισμό της ποιητικής του γλώσσας, για τις ευφάνταστες κωμικές δραματικές καταστάσεις που συνθέτει, όσο και για τις ζωντανές εικόνες που μεταφέρει στον αναγνώστη/θεατή. Η κωμικότητα φλερτάρει διαρκώς με έναν πρωτόγνωρο μαγικό ερωτισμό που υπερβαίνει τα έμφυλα ανθρώπινα στεγανά. Συνολικά, το έργο μέχρι και σήμερα,επισφραγίζει την οικουμενική του απήχηση, ανοίγοντας νέους ορίζοντες ως προς την πνευματική εγρήγορση, τη διέγερση της φαντασίαςαλλά και την ανοιχτότητα απέναντι στην ελεύθερη βούληση.
Σάββατο 4/6, 21:00
10€
Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Γκάζι

ΧΟΡΟΣ

5. ΙΝ[Α]ΗΑΒΙΤ, από την ομάδα σύγχρονου χορού Creo Dance Company στο Σύγχρονο Θέατρο

Η ομάδα σύγχρονου χορού Creo Dance Company της Πωλίνας Κρεμαστά, μετά τη διεθνή της πρεμιέρα στο χορογραφικό κέντρο BIRCA – Bækkelund International Residency Center for Artists της Δανίας που πραγματοποιήθηκε με την παράσταση «Commun» στο πλαίσιο του Bornholm Culture Week, επέστρεψε στην Ελλάδα για να παρουσιάσει το νέο της έργο «ΙΝ[Α]ΗΑΒΙΤ» στο Σύγχρονο Θέατρο, έως τις 6 Ιουνίου 2022. Το έργο «ΙΝ[Α]ΗΑΒΙΤ» της Creo Dance Company είναι μία χωροποιητική συνύπαρξη της τέχνης του χορού, της σκηνογραφίας και της μουσικής. Αναζητά την ανθρώπινη κατάσταση και κατοίκηση, μέσα από την εξερεύνηση του οικείου και το παιχνίδι με το ανοίκειο. Τα σώματα των χορευτών/τριών πλάθουν και πλάθονται από το χάρτινο ποτάμι, το οποίο ρέει από μία αέναη πηγή παραγωγής. Συνδιαμορφώνουν τοπία και τα οικειοποιούνται.
Σάββατο 4/6, 21:00
10-15€
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b