MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 4-5 Ιουνίου 2022.

Monopoli Team

Θέατρο

1. O Ραφτάκος των λέξεων στο Cine Αλεξάνδρα

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ζωντανεύει ξανά την αγαπημένη ιστορία μικρών και μεγάλων, το έργο «Ο Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου. Για την ιστορία: Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά…
Σάββατο 4/6, 19:15
10-12€
Cine Αλεξάνδρα, Ηρώων Πολυτεχνείου 27, Χαλάνδρι 

2. Δίπλα – Δίπλα, το έργο των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη στο Μικρό Εθνικό

Το Μικρό Εθνικό παρουσιάζει για τελευταίο Σαββατοκύριακο την παράσταση «Δίπλα – Δίπλα» των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη, σε σκηνοθεσία Φοίβου Σιμεωνίδη. Η φιλία, η αξία της συνεργασίας και της προσπάθειας, η επιμονή, η χαρά της επιτυχίας αλλά και η αντιμετώπιση της αποτυχίας, έννοιες που απασχολούν όλα τα παιδιά της σχολικής και προσχολικής ηλικίας, αποτελούν βασικά θέματα της παράστασης αυτής, που καταπιάνεται με τη δημιουργία, τον πειραματισμό, τον αυτοσχεδιασμό. Οι ήρωες μοχθούν, δοκιμάζουν, κουράζονται, χτίζουν, γκρεμίζουν και συνειδητοποιούν τελικά ότι τέσσερα χέρια είναι καλύτερα από δύο. Ο Φοίβος Συμεωνίδης σκηνοθετεί μια πολύχρωμη παράσταση με εφόδια τους κώδικες του βωβού κινηματογράφου και της slapstick κωμωδίας και δημιουργεί χώρο για διάδραση με τα παιδιά.
Σάββατο 4/6, 17:30, Κυριακή 5/6, 11:30
10€ ενήλικες | 7€ παιδιά
Μικρό Εθνικό – Κτήριο Τσίλλερ / Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», Αγίου Κωνσταντίνου 22, Αθήνα

3. Jurassic Adventures στο Κατράκειο Θέατρο

Δείτε για πρώτη φορά σε θεατρική παράσταση “αληθινούς” δεινόσαυρους σε φυσικό μέγεθος, να περπατούν και να πρωταγωνιστούν επί σκηνής. Η παράσταση είναι ένα φανταστικό ταξίδι στην προϊστορική εποχή με πρωταγωνιστές “αληθινούς” δεινόσαυρους, που κινούνται και ανταποκρίνονται, χαρίζοντας μας μια υπέροχη επαφή με την προϊστορία. Μια διαδραστική εμπειρία γεμάτη χιούμορ, συγκινήσεις και απρόοπτα, αλλά και την γέννηση επί σκηνής, ενός μωρού δεινόσαυρου που θα ξετρελάνει τα παιδιά – και όχι μόνο. Η παράσταση προτείνεται για παιδιά ηλικίας από 2,5 ετών και άνω.
Κυριακή 5/6, 20:45
11-13€
Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Πάροδος Ακροπόλεως, Νίκαια

4. Κούκου, μια βόλτα στο δάσος!, της Άννας Σεβαστής Τζίμα στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους

Μία πρωτότυπη δημιουργία της Άννας Τζίμα που ακροβατεί ανάμεσα στη θεατρική παράσταση και το βιωματικό παιχνίδι δίνοντας τη σπάνια ευκαιρία σε πολύ μικρά παιδιά να συμμετέχουν σε μια εμπειρία εξερεύνησης του δάσους, της ζωής που φιλοξενεί καθώς και των στοιχείων της φύσης. Στη βόλτα του στο δάσος το παιδί θα γνωρίσει τον αέρα, τη βροχή, το ποτάμι, τον κεραυνό κι ο κούκος θα του μάθει να μην τα φοβάται. Θα του μάθει ακόμη ότι το δάσος είναι το σπίτι του και πως πρέπει να το προσέχει όπως το δικό του σπίτι.
Κυριακή 5/6, 11:00
10€ / Οικογενειακό (3 άτομα+): 8€
Βοτανικός Κήπος Διομήδους, Ιερά Οδός 401, Χαϊδάρι

Εργαστήρια – Εκπαιδευτικά προγράμματα

5. Καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα στους κήπους και τις αυλές των πολιτιστικών χώρων του Δήμου Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) υποδέχεται τους μικρούς μας φίλους στους πράσινους κήπους και τους όμορφες αυλές των Μουσείων και των Πολιτιστικών Κέντρων του, από 4 Ιουνίου έως 12 Σεπτεμβρίου 2022, για να συμμετάσχουν σε ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με δράσεις για παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών αλλά και για όλη την οικογένεια. Το Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος, το Κέντρο Τεχνών, το Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα” και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης “Αγγελική Χατζημιχάλη” του Δήμου Αθηναίων ανοίγουν τους κήπους και τις αυλές τους στα παιδιά της πόλης και μετατρέπονται σε εστίες δημιουργικής έκφρασης και αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου τους. Μία σειρά υπαίθριων εκπαιδευτικών προγραμμάτων δίνει χρώμα στην καθημερινότητα των παιδιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, συνδυάζοντας τη διασκέδαση με την ιστορία, την τέχνη, το περιβάλλον και το θέατρο σκιών.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

6. «Γίνε μυστικός πράκτορας και σώσε τον κόσμο» στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μάς προσκαλούν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γίνε μυστικός πράκτορας και σώσε τον κόσμο» που στηρίζεται στη σειρά βιβλίων της Ελένης Ανδρεάδη, «Πράκτορες του Πλανήτη», στην Οθωνική Αυλή του Μητροπολιτικού Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης”. Τολμάτε να γίνετε Πράκτορες του Πλανήτη και να αναλάβετε μια άκρως απόρρητη αποστολή για να σώσετε τον κόσμο; Αν είστε τολμηροί, τότε ετοιμαστείτε να εξιχνιάσετε μυστηριώδεις υποθέσεις σε μια μυστική συνάντηση πρακτόρων, όπου τα πάντα μπορεί να συμβούν. Με τη βοήθεια των Πρακτόρων Ιάσονα, Μπεν, Μαρί Λουίζ και Ανίτα, θα καταφέρετε να σώσετε τον πλανήτη από τους κινδύνους που τον απειλούν.
Από 6 ετών.
Δυνατότητα συμμετοχής έως 15 άτομα.
Σάββατο 4/6, 17:00
Είσοδος ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.
Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», Σπύρου Μουστακλή 23, Ίλιον 

7. «Η Απόδραση των Φρούτων!» στο Μουσείο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Εξωτικά γκρέιπφρουτ, ζουμερά πορτοκάλια, μυρωδάτα λεμόνια και φρούτα που δεν έχει συναντήσει άνθρωπος ποτέ, απέδρασαν νωρίς το πρωί από τη λαϊκή αγορά της οδού Ξενοκράτους και βρήκαν καταφύγιο στα έργα τέχνης της Συλλογής του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή. Το Μουσείο του Ιδρύματος στην Αθήνα καλεί τα παιδιά ηλικίας 5 έως 7 ετών και 7 – 9 ετών να αναζητήσουν τα φρούτα που χάθηκαν και να εμπνευστούν από τη Συλλογή για να δημιουργήσουν το δικό τους αγαπημένο φρούτο με την τεχνική του needle felting. Στο εργαστήριο «Η Απόδραση των Φρούτων», τα παιδιά θα παίξουν με ήχους, μυρωδιές και υφές, θα λύσουν αινίγματα και γρίφους και θα ανακαλύψουν τη μαγεία του needle felting, χρησιμοποιώντας πολύχρωμο μαλλί και βελόνες για να φτιάξουν καλοκαιρινά φρούτα!
Τμήμα για παιδιά 5-7 ετών: Σάββατο 4/6, 10:30-12:00
Τμήμα για παιδιά 7-9 ετών: Σάββατο 4/6, 12:30-14:00
Κόστος συμμετοχής: 12€. Κόστος για Kid και Family Members: 9,60€
Για παιδιά 5 – 7 ετών εισιτήρια εδώ.
Για παιδιά 7 – 9 ετών εισιτήρια εδώ.
Μουσείο Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Παγκράτι

8. «Η Αράχνη που ταξίδεψε τον κόσμο»: Εικαστικό παιχνίδι στο ΚΠΙΣΝ

Με αφορμή την έκθεση της μεγάλης Αράχνης, Maman, της Λουίζ Μπουρζουά, στο Κέντρο Πολιτισμού, η ομάδα Playroom καλεί τους μικρούς φίλους να συμμετάσχουν σε ένα εικαστικό παιχνίδι που έχει ως στόχο να παρουσιάσει πληροφορίες και γνώσεις για το ταξίδι του μεγάλου γλυπτού στον κόσμο.Πώς κατασκευάζεται ένα τόσο μεγάλο γλυπτό; Από τι υλικό είναι φτιαγμένο; Πώς μεταφέρεται; Ολόκληρο ή σε κομμάτια; Και μετά πώς συναρμολογείται; Χωράει σε όλα τα μουσεία ή κάποια αναγκάζονται να το τοποθετήσουν σε εξωτερικό χώρο; Σε πόσες χώρες έχει ταξιδέψει η γιγαντιαία αράχνη; Ποια άλλα σημαντικά έργα έχει συναντήσει στο ταξίδι της; Η Λουίζ Μπουρζουά ακολουθούσε την αράχνη της παντού; Πότε η Μπουρζουά έφτιαξε την πρώτη της αράχνη; Έχετε δει την αράχνη σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου; Τι συνέβη στο Γκουγκενχάιμ; Όλα αυτά θα μάθουν τα παιδιά σε αυτό το εργαστήριο, γνωρίζοντας έτσι το καλύτερα το ίδιο το έργο της Λουίζ Μπουρζουά, αλλά και τα μουσεία του κόσμου. Στο τέλος θα κατασκευάσουν το δικό τους μικρό έργο για να το εκθέσουν στο δικό τους αυτοσχέδιο μουσείο, στο δωμάτιο τους ή όπου αλλού επιθυμούν.
Για παιδιά 5 έως 8 ετών. Έως 20 συμμετοχές ανά time slot.
Κυριακή 5/6, 11:00 – 11:45, 12:00 – 12:45
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή.
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

9. «Μικροί Επιστήμονες – Ανακαλύπτω τον ήχο» στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Τι είναι ο ήχος; Πού ταξιδεύει γρηγορότερα; Μπορούμε να τον “δούμε”; Πώς μπορούμε να φτιάξουμε διαφορετικές νότες χρησιμοποιώντας πλαστικούς σωλήνες; Παρακολουθήστε τα πιο εντυπωσιακά πειράματα που σχετίζονται με τον ήχο και δείτε πώς θα…παίξετε μία μελωδία!
Ηλικίες: 5-9 ετών
Κυριακή 5/6, 12:00
Κανονικό: 6€, Μειωμένο: 4€
Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφόρος Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο

10. Παράξενα πλάσματα στο Μουσείο Ακρόπολης

Μα.. τι είναι ο Ιππαλεκτριών; Κόκορας ή άλογο; Πραγματικό μυστήριο! Και ο Κένταυρος, ο Τυφώνας, ο Τρίτωνας και τόσα άλλα; Ετοιμαστείτε α τα ανακαλύψετε όλα στο Μουσείο. Πλάσματα της γης, της θάλασσας και του αέρα, δημιουργήματα της φαντασίας των αρχαίων, σας προσκαλούν σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης, παρατήρησης και γνώσης. Φεύγοντας, τα παιδιά παίρνουν στο σπίτι τα υλικά για να δημιουργήσουν τα δικά τους παράξενα πλάσματα. Και αν θέλουν, μπορούν να φωτογραφίσουν και να ανεβάσουν το έργο τους στο acropolismuseum kids.
Εγγραφές γίνονται την ίδια ημέρα στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Έως 30 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Κυριακή 5/6, 10:30, 12:30
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Για τους γονείς/συνοδούς είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου.
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Ακρόπολη

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b