MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 20 Μαΐου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Παρασκευή 20 Μαΐου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ο Πατέρας μου η Αθήνα, της Μάνιας Παπαδημητρίου στο Χυτήριο

Η μουσική παράσταση «Ο Πατέρας μου η Αθήνα» της Μάνιας Παπαδημητρίου έρχεται στην αυλή του θεάτρου Χυτήριο. Παλιοί κανταδόροι, πλούσιοι και φτωχοί, έμποροι και διανοούμενοι, εργαζόμενοι και φοιτητές μαζεύονταν κάποτε για να πιούν το κρασί τους και να τραγουδήσουν με κιθάρες κι ένα μπουζουκάκι όλα τους τα ντέρτια. Τη λαογραφία τούτης της πλευράς της Αθήνας εξερευνούν έξι νέοι και παλιότεροι ηθοποιοί και μουσικοί μέσα από τα μάτια του πατέρα. Έτσι όπως τα αφηγήθηκε στην κόρη, Μάνια Παπαδημητρίου. Το νέο και το παλιό σιγοτραγουδούν παρέα έντεχνο, αλλά και οπερέτα και παλιό ελαφρύ, λαϊκό της δεκαετίας του ’60 και τόσα άλλα.
Παρασκευή 20/5, 21:00
8-15€
Θέατρο Χυτήριο (Αυλή), Ιερά Οδός 44, Αθήνα

2. Εye Net 2.0 στο Θέατρο Πόρτα

Τρεις δωρεάν παραστάσεις με θέμα την οικολογία, από ομάδες νέων της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Σερβίας, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το αθηναϊκό κοινό, στο Θέατρο Πόρτα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ European Youth Engagement Network 2.0. Στόχος του προγράμματος είναι να καλλιεργήσει την κριτική σκέψη, την πολιτιστική αλληλεπίδραση, την πολιτική συνείδηση καθώς και τη διεθνή αλληλεγγύη μεταξύ των νέων πολιτών. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά, ή σε άλλη γλώσσα με αγγλικούς υπέρτιτλους. Θα ακολουθήσει συζήτηση με όλους τους συντελεστές και καλεσμένους ειδικούς σε ζητήματα περιβάλλοντος και οικολογίας.
Δείτε αναλυτικά τις παραστάσεις εδώ.
Παρασκευή 20/5, 18:30
Είσοδος ελεύθερη. *Κρατήσεις στο 210 7711333 και στο [email protected]
Θέατρο Πόρτα, Λεωφ. Μεσογείων 59, Αθήνα

3. Ο γλάρος έφυγε με το λεωφορείο, του Γιάννη Σολδάτου στο Studio Κυψέλης

Ο Γιάννης Σολδάτος φτιάχνει ένα ιδιαίτερο κείμενο, για τους Θεατρίνων Θεατές, στο οποίο στις πρόβες ενός θιάσου στην Αθήνα συναντιούνται οι ήρωες από το Γλάρο του Τσέχωφ και το Λεωφορείο ο πόθος του Ουίλιαμς και ξανασυστήνονται. Αυτή τη φορά μέσω των ηρώων που καλούνται να τους ερμηνεύσουν. Ζουν το σήμερα, πράττουν όσα δεν πρόλαβαν κι επιχειρούν ν’ αλλάξουν την πορεία τους. Πάθη, συγκρούσεις, χιούμορ κι ένα τελικό κείμενο, που ποτέ δεν φτάνει, δημιουργούν τον καμβά στον οποίο η ομάδα των Θεατρίνων θεατές, μέσω αυτοσχεδιασμών και του γραμμικού συμβολισμού, της μεθόδου που χρησιμοποιούν για τις δραματοποιήσεις των παραστάσεων τους, ολοκληρώνουν τη νέα φιλόδοξη τους δουλειά, μετά το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ του Osborne.
Παρασκευή 20/5, 21:00
5-17€
Studio Κυψέλης, Σπετσοπουλας 9, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Τέσσερα Μαύρα Κουστούμια: Ένα μουσικό happening βασισμένο στην ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη στο Μέγαρο


Λίγους μήνες μετά την αναβίωση σε μιούζικαλ της ταινίας «Φτηνά Τσιγάρα», ο Ρένος Χαραλαμπίδης για μία μόνο βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής, σε ένα μουσικό happening εμπνευσμένο από το soundtrack της ταινίας του «Τέσσερα μαύρα κουστούμια», που συνέθεσε ο ίδιος. Σχεδόν μια δεκαετία μετά, ο σεναριογράφος, σκηνοθέτης αλλά και συνθέτης της μουσικής της ταινίας Ρένος Χαραλαμπίδης επιστρέφει στο μουσικό υλικό της ταινίας με αφορμή την επεξεργασία του μοντάζ για την επικείμενη παρουσίασή του σε πλατφόρμα και βρίσκει την ευκαιρία να αναδείξει μια νέα προοπτική σε ένα παλιό υλικό, αναζητώντας σημεία επαφής με την Οδύσσεια αλλά και την Πόλη του Καβάφη. Εκτός από τον Ρένο Χαραλαμπίδη, δύο ακόμα ηθοποιοί της ταινίας θα εμφανιστούν στη σκηνή του Μεγάρου. Ο «ντυλανικός» Δημήτρης Πουλικάκος -για πρώτη φορά στο Μέγαρο- τραγουδώντας το εμβληματικό «Knockin’ on heaven’s door» που ακούστηκε στην ταινία και ο Άλκης Παναγιωτίδης προσθέτοντας μια καβαφική νότα για την πόλη που πάντα σε ακολουθεί.
Παρασκευή 20/5, 20:30
8-18€
Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

5. Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στην πρώτη της συνεργασία με τον νέο ταλαντούχο διακεκριμένο μαέστρο Κωνσταντίνο-Ρωμανό Παπάζογλου παρουσιάζει την Δεύτερη Συμφωνία του Johannes Brahms, ένα έργο λυρικό, φωτεινό, γεμάτο δύναμη, ζωντάνια και γοητεία, που αποτελεί αναφορά στη συμφωνική μουσική. Ο διεθνούς κύρους βιρτουόζος σαξοφωνίστας Θεόδωρος Κερκέζος θα ερμηνεύσει δύο απαιτητικά και πλούσια σε μελωδίες και ηχοχρώματα έργα, την Ραψωδία για σαξόφωνο και ορχήστρα του Claude Debussy και το Κρητικό Κοντσερτίνο του Μίκη Θεοδωράκη. Η συναυλία θα ξεκινήσει με ένα από τα νεανικά έργα του Giacomo Puccini, το Συμφωνικό Πρελούδιο, με το οποίο ο νεαρός Ιταλός πριν γίνει περιζήτητος οπερατικός συνθέτης έδειξε την μεγάλη του ικανότητα στις όμορφες μελωδίες.
Παρασκευή 20/5, 20:30
3-20€
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, Ακαδημίας 59, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b