MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Εye Net 2.0: Το διεθνές φεστιβάλ έρχεται στο Θέατρο Πόρτα με τρεις δωρεάν παραστάσεις για την οικολογία

Τρεις δωρεάν παραστάσεις με θέμα την οικολογία, από ομάδες νέων της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Σερβίας, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το αθηναϊκό κοινό, στο Θέατρο Πόρτα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ European Youth Engagement Network 2.0.

Φεστιβάλ Εye Net 2.0
Monopoli Team

Το ευρωπαϊκό δίκτυο Εye Net 2.0 και η Polyplanity Productions παρουσιάζουν την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, στην Αθήνα, το Φεστιβάλ European Youth Engagement Network 2.0, που περιλαμβάνει οκτώ θεατρικές παραστάσεις από οκτώ διαφορετικές χώρες της Ευρώπης.

Στo πλαίσιo του Φεστιβάλ, νέες, νέοι, εκπαιδευτικοί αλλά και το ευρύτερο κοινό, μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν τις παραστάσεις της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Σερβίας, που έχουν κοινό θέμα την Οικολογία, την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 6:30 μ.μ. στο θέατρο Πόρτα. Θα ακολουθήσει συζήτηση με όλους τους συντελεστές των ομάδων του προγράμματος και καλεσμένους ειδικούς σε ζητήματα περιβάλλοντος και οικολογίας.

Φεστιβάλ Εye Net 2.0

Εye Net 2.0: Λίγα λόγια για το φεστιβάλ

Συνεργάτες από κάθε χώρα συγκέντρωσαν ομάδες νέων ανθρώπων, κυρίως μαθήτριες και μαθητές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με διαφορές ως προς την φυλετική και εθνική καταγωγή, τη θρησκεία και τις πεποιθήσεις, δίνοντας τους τη δυνατότητα μέσα σε καλλιτεχνικά εργαστήρια, να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες όπως η προοδευτική, κριτική και αναλυτική σκέψη, η αυτοπεποίθηση, η ομαδική εργασία, ο σεβασμός και η υπευθυνότητα.

To πρόγραμμα ΕΥΕ Net 2.0 περιλαμβάνει διεθνείς δραστηριότητες με εργαστήρια και φεστιβάλ στις παρακάτω χώρες: Σερβία, Τσεχία, Ιταλία, Σλοβενία, Γαλλία, Γερμανία, Λιθουανία και στην Ελλάδα, με νέους ταλαντούχους συντελεστές που απευθύνονται ειδικά στους νέους!

Στόχος του προγράμματος είναι να καλλιεργήσει την κριτική σκέψη, την πολιτιστική αλληλεπίδραση, την πολιτική συνείδηση καθώς και τη διεθνή αλληλεγγύη μεταξύ των νέων πολιτών.

*Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά, ή σε άλλη γλώσσα με αγγλικούς υπέρτιτλους. Η συζήτηση που ακολουθεί είναι στα αγγλικά.

Το πρόγραμμα ΕΥΕ – ΝΕΤ 2.0 έχει εγκριθεί και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της δράσης 2.2. Δίκτυα Πόλεων, της πρωτοβουλίας «Europe for Citizens» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμμετέχουν σε αυτό 16 φορείς από 9 χώρες. Βασικός φορέας υλοποίησής του είναι το Ίδρυμα «Novi Sad – Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης». @EuropeanYouthEngagementNet

Αναλυτικά, οι παραστάσεις που θα παρουσιαστούν στο Εye Net 2.0 είναι οι εξής:

Ελλάδα – «Άγραφα» (Unwritten Land)

Παραγωγή: Polyplanity Productions

Με την ελληνική φύση κατεστραμμένη από τις πυρκαγιές και χτυπημένη από τις συνέπειες της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν απαντήσεις και λύσεις στο πρόβλημα. Στο επίκεντρο της συζήτησης έχει μπει η εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε αρκετά σημεία που χαρακτηρίζονται από τη σπάνια φυσική ομορφιά τους. Το θέμα της ενέργειας είναι αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο και σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή καλούμαστε να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον και να θέσουμε σημαντικά ερωτήματα, καλώντας έτσι σε ενεργή συμμετοχή και συνεργασία όλη την Ευρώπη. Πως διαχειριζόμαστε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελεσματικά; ο χρόνος τελειώνει..!

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Γιολάντα Μαρκοπούλου, Δημήτρης Γεωργιάδης
Σύμβουλος Δραματουργίας: Θάνος Χριστοδούλου
Μουσική: Lumiere Brother
Οργάνωση Παραγωγής: Νίκος Χαραλαμπίδης
Νέοι συνδημιουργοί και ηθοποιοί: Μενέλαος Κυπαρίσσης / Λήδα Μανούσου Αλεξίου / Ναταλία Πέλεκα / Θεοδόσης Τανής / Τάσος Προβιάς / Ανδριανή Νεοκλέους / Σταυριάνα Καδή

*Με την υποστήριξη του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν»

Ιταλία – «Σας αρέσεις η σάλτσα ντομάτας»;  (Do You Like Tomato Sauce?)

Παραγωγή: Associazione Culturale Capotrave / Kilowatt, Comune di Sansepolcro —Scuola Comunale di Teatro

Πώς συμβαίνει και έχουμε την ευκαιρία να χρησιμοποιούμε προϊόντα υψηλής ποιότητας αλλά με χαμηλό κόστος; Τι καθορίζει την τιμή ενός προϊόντος; Θα διασχίσουμε  τα χωράφια της Νότιας Ιταλίας και θα βρεθούμε ανάμεσα στους ανθρώπους που εμπλέκονται στην συγκομιδή του «κόκκινου χρυσού» της ντομάτας. Μια έρευνα για την εργασιακή εκμετάλλευση των μεταναστών, αλλά και του ντόπιου εργατικού δυναμικού. Οι ιστορίες των γυναικών και ανδρών που βρίσκονται πίσω από την ειδυλλιακή δημόσια εικόνα της ιταλικής σπιτικής ντομάτας.

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Lucia Franchi
Σκηνοθέτις – συγγραφέας: Chiara Ramanzini
Φωτισμοί – Σχεδιασμός ήχου: Piero Ercolani
Νέοι συνδημιουργοί και ηθοποιοί: Alessia Antimi / Andrea Bucci / Letizia Cavargini / Giulio Detti / Agnese Gai / Giulia Gennaioli / Elena Lepri / Giuseppe Lucaccioni / Chiara Marrani / Riccardo Rondini / Emma Sabatini / Vanessa Siani / Agnese Zazzi

Σερβία – Κληρονομιά (Legacy)

Παραγωγή: Theater company DRŽ – NE DAJ

Μπορούμε να καταστρέψουμε τα πάντα έχοντας πλήρη επίγνωση του τι συμβαίνει; Χάρη στην πρόοδο της επιστήμης και της ανθρωπότητας, θα γίνουμε μάρτυρες του τέλους του κόσμου. Ένας άνθρωπος παίρνει γη από τα παιδιά του χωρίς να ανησυχεί. Αντιμετωπίζει τη μητέρα-γη σαν κάτι που μπορεί να αγοραστεί, να κλαπεί και να πουληθεί σαν κοπάδι από ζώα ή σαν συλλογή λαμπερών κοσμημάτων. Η απληστία του μια μέρα θα καταστρέψει και θα αφήσει τη γη έρημη και κατεστραμμένη. Τι είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε προκειμένου να σταματήσουμε αυτή την καταστροφή;

Δραματουργία: Sonja Leštar
Σκηνοθεσία: Maja Grgić
Σκηνικά Κοστούμια: Djordje Marković
Augmented Reality Art: Stanislav Grgić
Σχεδιασμός Ήχου: Milan Inic, Stefan Sabo
Νέοι Δημιουργοί και Ηθοποιοί: Stefan Sabo / Lena Bognar / Jana Janković / Vojo Ćetković / Nikola Bogdanović / Ilija Bogdanović / Ana Sarić / Aleksa Tucakov / Jovana Grabež / Milana Stojanović / Isidora Lakić / Marija Đurđević / Anđela Andrijević / Amelia Stakić / Hana Gusić / Magdalena Kanja / Petra Jovanović / Jovana Dugonjić / Emina Durić / Pavle Hrnčić / Nina Lazić / Dušan Trbojević / Sofija Marić / Medina Ramadani / Vanja Djurišić / Milan Inić / Mateja Kardelis / Vanja Halupa / Nikolina Đenadija / Danijela Savanović

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 2022: Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο12.09.2018

*Με την υποστήριξη της Πόλης του Novi Sad και του Υπουργείου Πολιτισμού και Πληροφόρησης της Σερβικής Δημοκρατίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες – ομαδικές κρατήσεις στο θέατρο Πόρτα:  210 7711333 (Δευτέρα- Παρασκευή 10.00-13.00)  | [email protected]

 

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b