MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Λάρι Γκαγκόσιαν: Γιατί έδωσε 195 εκατ. δολάρια στη δημοπρασία για το πορτρέτο της Μέριλιν Μονρόε του Γουόρχολ

Όταν το βράδυ της Δευτέρας 9 Μαΐου 2022, το σφυρί στον οίκο Christie’s χτύπησε για τη δημοπρασία του πορτρέτου της Μέριλιν Μονρόε από τον Άντι Γουόρχολ, η τιμή είχε σπάσει ρεκόρ.

Tο πορτρέτο της Monroe από τον Warhol είναι το πιο ακριβό έργο τέχνης του 20ού αιώνα που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία (Πηγή: Getty Images)
Monopoli Team

Ο άνθρωπος που έδωσε 195 εκατ. δολάρια για να αγοράσει τον διάσημο πίνακα, ο έμπορος έργων τέχνης Λάρι Γκαγκόσιαν, δεν είναι καθόλου άγνωστο πρόσωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆντι Γουόρχολ: Ο εμβληματικός πίνακας με την Μέριλιν Μονρόε πουλήθηκε στην τιμή – ρεκόρ των $195 εκατομμυρίων12.09.2018

Σύμφωνα με τον οίκο Christie’s, το «Shot Sage Blue Marilyn», το πορτρέτο της Μονρόε από τον Γουόρχολ, είναι το πιο ακριβό έργο τέχνης του 20ού αιώνα που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία. Έσπασε επίσης το ρεκόρ των Αμερικανών καλλιτεχνών και είναι το δεύτερο πιο ακριβό έργο τέχνης που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.

Ο ίδιος ο 77χρονος Γκαγκόσιαν ήταν ο άνθρωπος που έκανε τη νικητήρια προσφορά των 195 εκατομμυρίων δολαρίων (συμπεριλαμβανομένων των αμοιβών) στην αίθουσα πωλήσεων της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυτά ήταν τα αρώματα που λάτρεψε ο Άντι Γουόρχολ12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b