MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 12 Μαΐου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Πέμπτη 12 Μαΐου 2022.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Μίκης Θεοδωράκης: Οι λυρικές εικόνες των διαχρονικών τραγουδιών του στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μοναδική συναυλία, με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης: Λυρικές εικόνες», στο πλαίσιο του τριετούς κύκλου Μίκης Θεοδωράκης. Η συναυλία, σε μουσική επιμέλεια και ενορχήστρωση Γιάννη Μπελώνη, μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη και με ερμηνευτή τον Γιάννη Κότσιρα, θα παρουσιαστεί στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει στιγμιότυπα από την τεσσαρακονταετή πορεία του Μίκη Θεοδωράκη στο τραγούδι, αλλά επίσης στο θέατρο και τον κινηματογράφο, που αποκαλύπτουν ένα άλλο πρόσωπο του μεγάλου συνθέτη: λυρικότερο, εσωστρεφέστερο και ευαίσθητο, πέρα από το στερεότυπο του ρωμαλέου «θεοδωρακισμού». Στη συναυλία συμμετέχουν επίσης η ερμηνεύτρια Νεφέλη Φασούλη, το γυναικείο φωνητικό σύνολο chórεs και δεκαμελές μουσικό σύνολο.
Πέμπτη 12/5, 20:30
10-20€
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

2. Oι λύρες της στεριάς και της θάλασσας: Mουσική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Mια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στις πολλές και διαφορετικές παραδόσεις της λύρας σε περιοχές του Ελληνισμού υποδέχεται το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Αυθεντικοί οργανοπαίκτες και χορευτικές ομάδες δημιουργούν στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης μια μουσική παράσταση που αναδεικνύει το απολλώνιο μέτρο αλλά και την εκρηκτική διονυσιακή ενέργεια αυτού του τόσο ιδιαίτερου λαϊκού οργάνου με δοξάρι, η ιστορία του οποίου χάνεται στα βάθη των αιώνων.
Πέμπτη 12/5, 20:30
7.50-35€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

3. Τσάι γιασεμιού – H Αρλέτα μας εμπνέει στο Half Note Jazz Club

Ο Βασίλης Ρακόπουλος, στενός φίλος και συνεργάτης της Αρλέτας για πολλές δεκαετίες, και η Νάνα Μπινοπούλου, μαζί με τους εκπληκτικούς μουσικούς Ανδρέα Πολυζωγόπουλο και Πέτρο Κούρτη, ξαναζωντανεύουν τραγούδια της ίδιας και των αγαπημένων της συνθετών Μάνου Χατζιδάκι και Γιάννη Σπανού. Αγαπημένα τραγούδια της Αρλέτας όπως το “Μια φορά θυμάμαι”, “Η σερενάτα”, “Ο λύκος”, “Χάρτινο το φεγγαράκι”, ανανεώνονται μέσα από μια ευαίσθητη και σύγχρονη αυτοσχεδιαστική προσέγγιση. Η κιθάρα του Βασίλη Ρακόπουλου, ο αιθέριος ήχος των πνευστών του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου και τα κρουστά του χαρισματικού Πέτρου Κούρτη, δημιουργούν στιγμές ιδιαίτερης αισθαντικότητας καθώς πλαισιώνουν την, πάντα σταθερή στις αρχές του ποιοτικού τραγουδιού, ερμηνεία της Νάνας Μπινοπούλου.
Πέμπτη 12/5, 21:30
10-12€
Half Note Jazz Club,Τριβωνιανού 17, Αθήνα

ΘΕΑΤΡΟ

4. Thom Pain-βασισμένο στο τίποτα, του Will Eno στο θέατρο 104

Ο αριστουργηματικός μονόλογος «Thom Pain (βασισμένο στο τίποτα)» ήταν έργο φιναλίστ για το βραβείο Pulitzer το 2005 και έχει μεταφραστεί για τις ανάγκες παραστάσεων σε πολλές γλώσσες του κόσμου. Το έργο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Soho Theatre πριν ταξιδέψει στο Broadway ανεβαίνει, σε σκηνοθεσία του Φοίβου Σαμαρτζή στο Θέατρο 104. Προκλητικός, συγκινητικός, καυστικός αλλά και κωμικός ο Τομ Πέιν νιώθει -ίσως- όπως και εσείς…
Πέμπτη 12/5, 21:00
Από 10€
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι

5. Δουλίτσα να υπάρχει, με τον Πάρι Ρούπο στο Θέατρο Αλκμήνη

O Πάρις Ρούπος, ολοκληρώνει τον τελευταίο κύκλο παραστάσεων της stand up comedy «Δουλίτσα να υπάρχει» στο Θέατρο Αλκμήνη. Μετά από 8 χρόνια ζύμωσης στο stand-up comedy, ο Πάρις Ρούπος συγκέντρωσε και παρουσιάζει τα καλύτερα κείμενά του στην πρώτη του σόλο παράσταση με τίτλο την πιο μίζερη ίσως φράση της εποχής μας. Η ταύτιση είναι αναπόφευκτη.
Πέμπτη 12/5, 21:00
10€
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Γκάζι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b