MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Τόκιο: Ετοιμάζεται να αναγνωρίσει τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις

To Τόκιο θα αρχίσει να αναγνωρίζει τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου από τον Νοέμβριο του 2022, μετά την αναθεώρηση των ισχυόντων νόμων.

Monopoli Team

Η Ιαπωνία είναι το μόνο κράτος της Ομάδας των G7 που δεν αναγνωρίζει τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, αφού το σύνταγμά της ορίζει ότι «ο γάμος θα γίνεται μόνο με την αμοιβαία συναίνεση ατόμων των δύο φύλων».

Το Τόκιο, όμως, μετά την αναθεώρηση των ισχυόντων νόμων, θα γίνει η μεγαλύτερη πόλη στην Ιαπωνία που θα αναγνωρίζει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, από τον Νοέμβριο του 2022.

Όμως τα τελευταία χρόνια, οι τοπικές αρχές σε όλη τη χώρα έχουν κάνει κινήσεις για να αναγνωρίσουν τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, αν και αυτή η αναγνώριση δεν φέρει τα ίδια δικαιώματα με τον γάμο σύμφωνα με τον νόμο.

«Συλλέξαμε απόψεις τους τελευταίους δύο μήνες και ακούσαμε απόψεις (από ομόφυλα ζευγάρια) που είπαν ότι θέλουν να αναγνωριστούν ως σύντροφοι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος του Τόκιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ8 ΛΟΑΤΚΙ+ ταινίες για να μπούμε στο πνεύμα του Athens Pride12.09.2018

Η μητροπολιτική κυβέρνηση σχεδιάζει να ζητήσει από τους νομοθέτες να εγκρίνουν την αναθεώρηση ενός τοπικού διατάγματος τον επόμενο μήνα και στη συνέχεια θα αρχίσει να δέχεται αιτήσεις για τα πιστοποιητικά τον Οκτώβριο, τα οποία θα αρχίσει να εκδίδει τον Νοέμβριο.

Η πόλη εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει διάφορες υπηρεσίες, που είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή μόνο σε παντρεμένα ζευγάρια, σε όσους διαθέτουν το συγκεκριμένο πιστοποιητικό, συμπεριλαμβανομένης της αίτησης για διαμερίσματα που διοικούνται από την πόλη, είπε ο εκπρόσωπος.

Η συνοικία Shibuya του Τόκιο το 2015 έγινε το πρώτο μέρος στην Ιαπωνία που άρχισε να εκδίδει συμβολικά πιστοποιητικά «σχέσης» σε ομόφυλα ζευγάρια. Πολλές περιοχές ακολούθησαν το παράδειγμά της, με ακτιβιστές να λένε ότι περισσότεροι από 200 δήμοι αναγνωρίζουν πλέον τις ομόφυλες σχέσεις, παραχωρώντας σε ζευγάρια δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να επισκέπτονται τον σύντροφό τους στο νοσοκομείο και να νοικιάζουν ακίνητα μαζί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒιβλιοπωλείο στην Ουγγαρία πήρε πρόστιμο για ένα βιβλίο που απεικονίζει LGBT οικογένειες12.09.2018

Σε μια απόφαση ορόσημο πέρυσι, ένα δικαστήριο στο βόρειο Σαπόρο είπε ότι η αποτυχία της Ιαπωνίας να αναγνωρίσει τον γάμο ομοφύλων ζευγαριών είναι αντισυνταγματική, μια ετυμηγορία που χαιρετίστηκε από τους ακτιβιστές ως σημαντική νίκη.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Fumio Kishida, ήταν επιφυλακτικός σχετικά με την πιθανότητα οποιωνδήποτε νομοθετικών αλλαγών σε εθνικό επίπεδο για την αναγνώριση των ομοφυλόφιλων σχέσεων.

Η Ταϊβάν είναι τώρα το μόνο μέρος στην Ασία με ισότητα στο θέμα του γάμου, έχοντας κάνει το άνευ προηγουμένου βήμα νομιμοποίησης των ομόφυλων σχέσεων το 2019.

Με πληροφορίες του inquirer.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b