MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες για την Τρίτη 10 Μαΐου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις, χορό και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τρίτη 10 Μαΐου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

Η Κυρία Ντάλογουεη, της Βιρτζίνια Γουλφ σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη στην Παρένθεση

Η Κυρία Νταλογουέη, της Βιρτζίνια Γουλφ – μια παραγωγή των GingerCreepers TheaterBand – ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη στον νέο χώρο Παρένθεση.
Η αφήγηση μίας συνηθισμένης μέρας στη ζωή της Κλαρίσα Ντάλογουεη, μίας μεσήλικης γυναίκας στο μεσοπολεμικό Λονδίνο και πώς φαινομενικά ασήμαντα γεγονότα επηρεάζουν και αναδιαμορφώνουν την οπτική της για τη ζωή.
Τρίτη 10/5, 21:00
10€
Παρένθεση, Διον. Εφέσου 3, Αμπελόκηποι

ΧΟΡΟΣ

2. Distortion, από την Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης Χορευτές στο Θέατρο Τόπος Αλλού

Η Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «Χορευτές» παρουσιάζει έως 11 Μαΐου την παράσταση “Distortion”, σε χορογραφία της Αλίκης Καζούρη, στο Θέατρο Τόπος Αλλού.
Το βλέμμα, η συνείδηση του άλλου απομονώνουν σημεία του σώματος μας, της συμπεριφοράς και του χαρακτήρα μας για να τα ορίσουν παραμορφώνοντάς τα. Η παραμόρφωση σε κάθε στιγμή, η παραμόρφωση ως νομοτέλεια, ως ο μοναδικός τρόπος μετάβασης, ο μοναδικός τρόπος θέασης, ο τόπος του σφετερισμού της λογικής και της παρακμής των επιχειρημάτων. Το έργο έχει ως στόχο να ακολουθήσει ένα δρόμο που αλλάζει ασταμάτητα κατεύθυνση, επιχειρώντας να φτάσει σε έναν προορισμό που ολοένα και απομακρύνεται, ακολουθώντας μια ύπαρξη που αδιάκοπα αλλοιώνεται, ένα συνεχές, αποτελούμενο από στιγμιαίες παραμορφώσεις.
Τρίτη 10/5, 21:00
7-10€
Θέατρο Τόπος Αλλού, Κεφαλληνίας 17, Κυψέλη

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Blues with a Swing feeling: Ο Ανδρέας Γκομόζιας στο Half Note

Ο Ανδρέας Γκομόζιας έρχεται ζωντανά στο Half Note με ήχους “Blues with a Swing feeling”. Με πάνω από 40 χρόνια παρουσία στη Blues σκηνή ο Ανδρέας Γκομόζιας συνδυάζει Jazz και Blues στοιχεία με χαρακτηριστικό Swing feeling, αγγίζοντας πότε το Rock’n’Roll και πότε τη Country. Συνεργάστηκε με σημαντικούς μουσικούς όπως ο Βρετανός κιθαρίστας Mick Taylor (ex Rolling Stones, Bob Dylan, John Mayall), ο Bluesman από το Chicago Michael Dotson (ex Magic Silm), το Country ντουέτο από το Nashville των Jim & Minnie Murphy και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Ιδρυτής των Drifting Around, Country Gentlemen, Blues Revenge και για χρόνια μέλος των Blues Family και των Cadillacs του Johnny Vavoura.
Τρίτη 10/5, 21:30
10-12€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

4. Ο Dasho Kurti στον Σταυρό του Νότου με νέο δίσκο: «30 χρόνια στον αέρα»

Ο δεξιοτέχνης του ακορντεόν Ντάσο Κούρτι, αμέσως μετά την κυκλοφορία του δεύτερου προσωπικού του δίσκου «30 χρόνια στον αέρα» από το Όγδοο music group, έρχεται στη σκηνή του Σταυρού του Νότου. Με μια μεγάλη ομάδα μουσικών και με 9 φωνές της νέας γενιάς, ο Ντάσο Κούρτι μας παίρνει μαζί του στον αέρα, σε μια μουσική διαδρομή 30 χρόνων. Τα τραγούδια από τον νέο δίσκο συνομιλούν με παλαιότερες συνθέσεις του, με παραδοσιακές μελωδίες από τα Βαλκάνια και ελληνικά τραγούδια που τον επηρέασαν.
Τρίτη 10/5, 21:30
10€ *Τηλ. κρατήσεων 2109226975
Σταυρός του Νότου – Κεντρική Σκηνή, Θαρύπου 37, Αθήνα

5. Δραμαμίνη στον Σταυρό του Νότου Club

Το συγκρότημα Δραμαμίνη επιστρέφει στο club του Σταυρού του Νότου για μία συναυλία. Έχοντας στις αποσκευές τους ένα καινούργιο Εp με τίτλο “Ούτε Ένα Σύννεφο Σήμερα”, το τραγούδι “Θα Σου Πω Που Πήγε Αυτό Το Καλοκαίρι” που κυκλοφόρησαν πρόσφατα παρέα με τους θρυλικούς Πυξ Λαξ, καθώς επίσης τραγούδια από όλη τη δισκογραφία τους επιλεγμένες διασκευές και συμμετοχές έκπληξη, θα μας ταξιδέψουν στο μουσικό τους κόσμο και υπόσχονται να μας χαρίσουν μια υπέροχη ανοιξιάτικη βραδιά.
Τρίτη 10/5, 21:30
10€
Σταυρός του Νότου Club, Θαρύπου 37, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b