MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες για την Πέμπτη 28 Απριλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις, χορ και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Πέμπτη 28 Απριλίου 2022.

Monopoli Team

1. Spring Forward 2022 στην Ελευσίνα

Το Spring Forward, η μεγάλη γιορτή του σύγχρονου χορού, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, παρουσιάζοντας μία πλούσια επετειακή έκδοση 10 χρόνων με δωρεάν είσοδο. Η πόλη της Ελευσίνας για τέσσερις ημέρες θα αποτελέσει το διεθνές κέντρο του σύγχρονου χορού, φιλοξενώντας 25 παραστάσεις από 16 χώρες, σε μοναδικούς χώρους της πόλης με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 χορευτών και χορογράφων από την Ευρώπη και την Ασία, προσελκύοντας το ενδιαφέρον περισσότερων από 150 επαγγελματιών του χώρου, αλλά και λάτρεων της σύγχρονης δημιουργίας. Η λήξη της επετειακής διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στο ανοιχτό θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου, παρουσιάζοντας ειδικά για το Spring Forward, μία εντυπωσιακή εκδοχή του Gran Bolero, του Ισπανού χορογράφου Jesús Rubio Gamo ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες που έχει αναδείξει το ευρωπαϊκό δίκτυο σύγχρονου χορού Aerowaves. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ. 
Πέμπτη 28/4, 17:00 – 22:25
Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων μέσω viva.gr.

2. Ο Μάριος Φραγκούλης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μετά τη sold out συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού με τίτλο “Blue Skies” και την παγκόσμια κυκλοφορία του ομότιτλου album, o Μάριος Φραγκούλης επιστρέφει με την Big Band, με νέο ρεπερτόριο και με εκλεκτό καλεσμένο τον Marc Devigne. Ο Μάριος Φραγκούλης, παίζει σε ρυθμούς Jazz και Swing με την αγάπη και τον χρόνο σε μία ανοιξιάτικη συναυλία, γεμάτη ρυθμό και μελωδία. Με τον χαρακτηριστικό ήχο της Big Band, τα εμβληματικά τραγούδια που σημάδεψαν την ιστορία του American songbook, αλλά και νέες συνθέσεις, η συναυλία αυτή “υπόσχεται” μια μοναδική βραδιά σε όσους παρευρεθούν στο Μέγαρο Μουσικής απόψε.
Πέμπτη 28/4, 20:30
12-60€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Ιλίσια

3. Η Grouper στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Η σαγηνευτική Grouper, γνωστή ως Liz Harris, θα εμφανιστεί στην Αθήνα, στο Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», για μία μαγευτική βραδιά γεμάτη ambient. Τραγουδίστρια, μουσικός και συνθέτης, η Αμερικανίδα Liz Harris ή αλλιώς Grouper, έχει διοχετεύσει το ταλέντο της στη δημιουργία μουσικής με στοιχεία ambient, ψυχεδέλειας και folk. Το τελευταίο άλμπουμ της Grouper, με τίτλο «Shade», περιλαμβάνει τραγούδια που ηχογραφήθηκαν τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου της single «Unclean Mind».
Πέμπτη 28/4, 21:00
24€
Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

4. Vassilina live στο Six D.O.G.S

Η Vassiłina έρχεται στο Six D.O.G.S για ένα avant-pop live performance με στοιχεία από τη σκοτεινή electro μουσική. Mε τραγούδια από το album της “Fragments” που κυκλοφόρησε τη χρονιά που μας πέρασε, σε ένα πρόγραμμα με punk μελαγχολικά ηχοτοπία, με έντονα reverb, delay, field-recordings και interactive visuals, η Vassiłina ακροβατεί ανάμεσα στο χάος και στην dance σκηνή.
Πέμπτη 28/4, 21:00
10€
Six D.O.G.S, Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα

5. Moderato Cantabile, της Μαργκερίτ Ντυράς στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α

Το μυθιστόρημα της Μαργκερίτ Ντυράς, «Moderato Cantabile» μεταφέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο η Ευφροσύνη Μαστρόκαλου, σε έναν ιδιαίτερο χώρο στον Βοτανικό, στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α. Τους ρόλους ερμηνεύουν η Ιφιγένεια Γρίβα και ο Κωνσταντίνος Γώγουλος. Το έργο αφηγείται μία σειρά συναντήσεων κατά τις οποίες ένας άντρας και μία γυναίκα επιδίδονται εμμονικά, τελετουργικά στην αναβίωση ενός εγκλήματος πάθους (ανάμεσα σε έναν άλλο άνδρα και μία άλλη γυναίκα) στο οποίο έχουν υπάρξει μάρτυρες. Η γυναίκα γοητευμένη από το έγκλημα επιστρέφει πολλές φορές στη σκηνή δημιουργώντας σχέση με έναν άντρα που είδε επίσης τη δολοφονία και πίνοντας το απόγευμα μαζί του, αυτός απαντά υπομονετικά στις επίμονες ερωτήσεις της. Σιγά σιγά και οι δύο ανακαλύπτουν ότι καταλαμβάνονται από δυνάμεις που απειλούν τη δική τους σταθερότητα.
Πέμπτη 28/4, 21:00
3-15€
Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b