MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου 2022.

Monopoli Team

1. «Requiem» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας και του Θείου Πάθους η φετινή πασχαλινή συναυλία του Μεγάρου εστιάζει στην έννοια του τραγικού. Εξέχοντες λυρικοί καλλιτέχνες υπό την μπαγκέτα του καταξιωμένου αρχιμουσικού Μύρωνα Μιχαηλίδη ερμηνεύουν περιώνυμα έργα των Μπραμς, Βάγκνερ και Μότσαρτ, αναδεικνύοντας αγωνιώδεις χειρονομίες, παθιασμένες μελωδίες και εκρηκτικές συγκρούσεις που τα διέπουν. Αιχμή του δόρατος είναι το συγκινητικό Ρέκβιεμ του Μότσαρτ, το κύκνειο άσμα του σύντομου αλλά ανυπολόγιστου σε προσφορά και αξία βίου του. Συμμετέχουν: Σοπράνο: Σοφία Κυανίδου, Μέτζο-σοπράνο: Ειρήνη Καράγιαννη, Τενόρος: Βασίλης Καβάγιας, Βαθύφωνος: Αλέξανδρος Σταυρακάκης, Χορωδία της ΕΡΤ, Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Μ. Τετάρτη 20/4, 20:30
9-50€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Ιλίσια

2. «Pie Jesu»: Το Λυρικό Θέατρο Κρήτης στη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη»

Το Λυρικό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει μια κατανυκτική εκδήλωση στην οποία συνυπάρχουν ο λόγος, η μουσική και το λυρικό τραγούδι. Θα ερμηνευθούν άριες από ορατόρια και θρησκευτικά έργα των Johann Sebastian Bach, George Frideric Handel, Giovanni Battista Pergolesi, Giuseppe Verdi, Antonio Vivaldi, Felix Mendelssohn, Gabriel Fauré, Andrew Lloyd Webber. Κύριο θέμα ο παραλληλισμός του Θείου Πάθους με την ανθρώπινη αγωνία της ύπαρξης και την τελική λύτρωση. Συμμετέχουν: Άννυ Φασσέα – Σοπράνο, Μάνος Χριστοφακάκης – Βαθύφωνος, Ζωή Καραμπέκιου – Αφήγηση, Άγγελος Βελεγράκης – Πιάνο.
Μ. Τετάρτη 20/4, 20:30
Από 12€
Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», Πέτρου Κόκκαλη 1, Αθήνα

3. 1ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, από τη Λυρική Σκηνή σε ιστορικά τοπόσημα στην Πλάκα

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Eurolife FFH παρουσιάζουν το 1ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, μια νέα διοργάνωση μεγάλης κλίμακας, η οποία λαμβάνει χώρα για τελευταία φορά σήμερα σε ιστορικά τοπόσημα της Πλάκας και του κέντρου της Αθήνας. Το Φεστιβάλ, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη, παρουσίασε κατά τη διάρκεια του τριημέρου έναν μαραθώνιο 62 συναυλιών και καλλιτεχνικών δράσεων, προσεγγίζοντας πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής, σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησίες, δρόμους και πλατείες. Πάνω από 400 νεότεροι και διακεκριμένοι Έλληνες καλλιτέχνες, μουσικοί, χορωδοί, τραγουδιστές, ψάλτες, συνθέτες, ηθοποιοί, αρχιμουσικοί συμμετέχουν σε αυτή την πρωτόγνωρη βιωματική εμπειρία κατάνυξης στους δρόμους της Πλάκας και του κέντρου της Αθήνας.
Δείτε το πρόγραμμα της Μεγάλης Τετάρτης εδώ.
Μ. Τετάρτη 20/4, 17:00 – 23:00
Η είσοδος σε όλους τους χώρους θα είναι ελεύθερη, χωρίς προκρατήσεις.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

4. Rosey Blue & Panos Birbas στο Red Jasper Cabaret Theatre

Η Rosey Blue και ο Panos Birbas συναντιούνται στην ατμοσφαιρική σκηνή του Red Jasper, μετά από πολύ καιρό, έχοντας στις αποσκευές τους κομμάτια από την προσωπική τους δισκογραφία αλλά και κομμάτια αγαπημένων τους καλλιτεχνών που τους επηρέασαν όλα αυτά τα χρόνια. Επηρεασμένοι και οι δυο τους από τη folk και τη rock σκηνή των 60’s και των 70’s, ενώνουν τις φωνές τους σε μια ζωντανή σύμπραξη, στην οποία θα μας παρουσιάσουν τραγούδια καθαρά και αφιλτράριστα, απογυμνωμένα και ακουστικά, έτσι όπως οι ίδιοι τα δημιούργησαν, με πάντα παρούσα την αγάπη τους που συνδυάζει τον μυστικισμό, τον έρωτα, τη μητέρα γη, τον θάνατο και τους αστερισμούς από τη μεριά της Rosey Blue και των ήχων της πόλης, του απόηχου της κοινωνικής διαμόρφωσης, της ζωής και των δρόμων που αυτή παίρνει από τη μεριά του Πάνου Μπίρμπα. Μαζί τους στο τσέλο και στο μαντολίνο ο Σταύρος Παργινός.
Μ. Τετάρτη 20/4, 21:30
10€
Red Jasper Cabaret Theatre, Κεφαλληνίας 18, Αθήνα 

5. Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων δεν είναι βιβλίο, στο Μπάγκειον

Ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας (παιδικής;) λογοτεχνίας ζωντανεύει στον ατμοσφαιρικό χώρο του Μπάγκειον, μέσα από μία παράσταση που εικόνα-εικόνα επιχειρεί να χτίσει τον κόσμο της Αλίκης, έναν κόσμο που έχει πολλές ομοιότητες με τον δικό μας. Χρησιμοποιώντας μία ποικιλία αφηγηματικών μέσων – πρωτότυπα εικαστικά στοιχεία, ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, έντονες μουσικές εναλλαγές, θραύσματα της επικαιρότητας και εργαλεία devised και σωματικού θεάτρου – η σκηνοθέτις Στέλλα Μαγγανά δημιουργεί ένα χειροποίητο παραμύθι ενηλίκων, τόσο αλλόκοτο, όσο και η πραγματικότητα που ζούμε, αλλά και τόσο αθώο και τρυφερό, όσο τα όνειρά μας για να την αλλάξουμε.
Μ. Τετάρτη 20/4, 21:00
7-12€
Ξενοδοχείο Μπάγκειον, Πλατεία Ομονοίας 18, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b