MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Πασχαλινές αγορές: 8 φιλανθρωπικά και φιλοζωικά bazaar με πρωτότυπα δώρα και δημιουργίες

Αν ακόμη δεν έχετε πραγματοποιήσει τις πασχαλινές σας αγορές και αν δυσκολεύεστε να βρείτε τα κατάλληλα δώρα για εσάς και τους αγαπημένους σας, εμείς σας προτείνουμε οκτώ πασχαλινά φιλανθρωπικά και φιλοζωικά bazaar με πρωτότυπες δημιουργίες που θα ομορφύνουν τις φετινές γιορτές σας.

Φωτογραφία: Bianca Ackermann/unsplash
Monopoli Team

Οι αγορές της τελευταίας στιγμής αποτελούν έναν μόνιμο μπελά που ταλαιπωρεί τους περισσότερους από εμάς σχεδόν σε κάθε μεγάλη γιορτή. Μερικές φορές η διαδικασία να βρούμε το κατάλληλο δώρο για την οικογένεια ή τους φίλους μας φαντάζει ακατόρθωτη αν σε αυτήν προστεθεί, επίσης, η πίεση του χρόνου λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων μας.

Αδιαμφισβήτητα η αγάπη, η στοργή και η φροντίδα αποτελεί το πρώτο πράγμα που μπορεί να μετατρέψει το Πάσχα των αγαπημένων μας προσώπων σε μια αξέχαστη εμπειρία, ωστόσο και ένα δωράκι, όσο μικρής αξίας και αν είναι, σίγουρα θα ομορφύνει ακόμη περισσότερο τις γιορτές τους. Πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται με μια πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς που θα δώσει δύναμη και ελπίδα σε όσους τη χρειάζονται.

Για τον λόγο αυτό συγκεντρώσαμε και σας προτείνουμε οκτώ φιλανθρωπικά και φιλοζωικά bazaar που λαμβάνουν χώρα αυτές τις ημέρες σε διάφορα σημεία της Αττικής. Εκεί όχι μόνο θα απαλλαγούμε από το άγχος των αγορών της τελευταίας στιγμής, βρίσκοντας πρωτότυπα και χειροποίητα δώρα, αλλά θα μάθουμε και θα στηρίξουμε το δύσκολο έργο οργανώσεων και ομάδων που παλεύουν για μια καλύτερη κοινωνία.

1. Πασχαλινό Smile Bazaar στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Έως τις 21 Απριλίου θα έχετε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε τις πασχαλινές σας αγορές στηρίζοντας, παράλληλα, το «Χαμόγελο του Παιδιού», έναν οργανισμό που στέκεται δίπλα σε κάθε παιδί και οικογένεια που βρίσκονται σε ανάγκη και κίνδυνο. Στο φετινό Πασχαλινό Smile Bazaarτο οποίο πραγματοποιείται στους χώρους του «Χαμόγελου» στην Αγία Παρασκευή, θα βρείτε μια τεράστια συλλογή από από μοναδικά επώνυμα ρούχα, υπέροχα brands σε ανδρικά, γυναικεία και παιδικά ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, παιχνίδια, καλλυντικά, είδη σπιτιού και πασχαλινά είδη. Όλα σε πολύ χαμηλές τιμές (-80%). Επιπλέον, διάφορα πασχαλινά δώρα μπορείτε να διαλέξετε και στο e-shop του οργανισμού.
Καθημερινά: 10:00 – 19:00 και Σαββατοκύριακα: 11:00 – 20:00
Δωρεάν είσοδος
Χώρος: «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Γαρυττού 80, Αγ. Παρασκευή. Τηλ e-shop: +30 2107647760. Ε: [email protected]. https://www.hamogelo.gr/gr/en/

2. Πασχαλινό Bazaar του Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α και της «σμίλης» σε Χαϊδάρι και Τεχνόπολη

Το Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α. και η Κοιν.Σ.Επ. «η σμίλη», η οποία έχει ως αποστολή την προώθηση της απασχόλησης και της ένταξης των ατόμων με νοητική στέρηση στην αγορά εργασίας, στήνουν το φετινό τους πασχαλινό bazaar σε δύο σημεία της Αττικής. Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου (εκτός Σαββατοκύριακου) στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στο Χαϊδάρι και το Σαββατοκύριακο 16-17 Απριλίου, στο «The Meet Market /Easter Edition» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. Στους πάγκους του θα βρείτε λαμπάδες, χειροποίητες καλλιτεχνικές δημιουργίες από τα εργαστήρια Κεραμικής, Κηροπλαστικής, Αγιογραφίας, Καλλιτεχνικών Κατασκευών καθώς και βιολογικά προϊόντα από το εργαστήριο Κηπουρικής – Ανθοκομίας. Και για όσους δεν βρίσκονται στην Αθήνα, στο e-shop της «σμίλης» τους περιμένουν πρωτότυπα δώρα.
*13-20 Απριλίου 2022, Καθημερινά 08:00 – 15:00 (εκτός Σαββατοκύριακου)
Χώρος: Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α, Στρατηγού Σίμωνος Θεολόγου 11, Χαϊδάρι – Κάτω Αφαία. Τηλ: +30 210 2848733 / +30 210 5576620. Ε: [email protected].
**16/4, 12:00 – 22:00 & 17/4, 12:00 – 21:00
Χώρος: Κεντρική Είσοδος επί της οδού Ιάκχου, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι. 

3. Διαλέγουμε δώρα και ανταλλάσσουμε ευχές στα πασχαλινά παζάρια του ΚΕΘΕΑ

Και φέτος το Πάσχα, το ΚΕΘΕΑ, το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας, διοργανώνει πασχαλινά παζάρια σε πολυάριθμες γωνιές της Ελλάδας, και μάς προσκαλεί να διαλέξουμε πασχαλινά δώρα για εμάς και τους αγαπημένους μας και να ανταλλάξουμε ευχές για ένα όμορφο Πάσχα. Το Σάββατο 16/4, 10:00 – 21:00 το bazaar του ΚΕΘΕΑ Διάβαση θα μάς περιμένει στη Στοά Κοραή (τηλ. 210 8612604), ενώ την ίδια ημέρα, 10:00 – 18:00, το πασχαλινό παζάρι του ΚΕΘΕΑ Στροφή θα βρίσκεται στον χώρο του Συλλόγου Οικογένειας ((Φυλής 150, Αγ. Παντελεήμονας, τηλ. 210 8215294). Επιπλέον, το Σάββατο 16/4, 16:00 – 22:00, το ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση στήνει τους πάγκους του στον χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, τηλ. 210 3302426), όπου και στις 18:30 θα παρουσιαστεί θεατρικό δρώμενο από την Εναλλακτική Κοινότητα. Στα πασχαλινά παζάρια του ΚΕΘΕΑ θα βρείτε χειροποίητα αντικείμενα, λαμπάδες και σπιτικά εδέσματα από τις δημιουργικές ομάδες και τους Συλλόγους Οικογένειας των προγραμμάτων απεξάρτησης.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
*Το ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση συγκεντρώνει, επίσης, είδη πρώτης ανάγκης για το ταξίδι αλληλεγγύης της «Κοινωνικής Κουζίνας ο Άλλος άνθρωπος» στα σύνορα Ρουμανίας – Ουκρανίας. 

4. Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας ανοίγει τις πόρτες του για αγορές με καλό σκοπό

Φωτογραφία: facebook.com/xatzikiriakio

Για τους Πειραιώτες, και όχι μόνο, αυτό το Σαββατοκύριακο 16-17 Απριλίου, από τις 10:00 έως τις 22:00, θα πραγματοποιηθεί το 2ο φετινό διήμερο πασχαλινό Bazaar του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας, στον Πειραιά, σκοπός του οποίου είναι η περίθαλψη, η παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας και η υποστήριξη κοριτσιών από έξι ετών με προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον. Στον φιλόξενο αυτό χώρο ο επισκέπτης θα βρει μια μεγάλη ποικιλία σε χειροποίητες λαμπάδες, γλυκίσματα, εορταστικά δώρα, και πολλά ακόμα, που προσφέρθηκαν από χορηγούς και δωρητές ή φτιάχτηκαν με μεράκι από το προσωπικό και τους εθελοντές του Ιδρύματος.
Σάββατο 16/4 και Κυριακή 17/4, 10:00 – 22:00
Η είσοδος θα γίνεται με ραντεβού στα τηλέφωνα 2104594078 ή 6972215610 (09:00-20:00), Υπεύθυνη: κα Γκέλυ Μυλωνά.
Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, Κλεισόβης 18, Πειραιάς. https://www.xatzikiriakio.gr/

5. Easter bazaar για το δικαίωμα όλων στη δημιουργία οικογένειας

Φωτογραφία: facebook.com/ouraniotoksofamilies

H MKO «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο», για την ανάδειξη και τη στήριξη των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για τη δημιουργία ομογονεϊκής οικογένειας στην Ελλάδα, βάφει τα πασχαλινά της αυγά rainbow και διοργανώνει για πρώτη φορά ένα πασχαλινό bazaar, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου, στο Εδώ & Εκεί meze bar από τις 12 το μεσημέρι. Εκεί θα βρούμε πολύχρωμα, χειροποίητα και πρωτότυπα δώρα για εμάς, τους φίλους μας και την οικογένεια μας, με τα έσοδα να διατίθενται στην οργάνωση της «Γιορτής των Οικογενειών».
Σάββατο 16/4 και Κυριακή 17/4, από τις 12:00 το μεσημέρι
Εδώ & Εκεί meze bar, Μεγ. Αλεξάνδρου 124, Αθήνα.

6. «Αδέσποτα Εξάρχεια»: Πασχαλινό Bazaar για τους τετράποδους φίλους μας

Τα αδέσποτα ζωάκια και οι φιλοζωικές οργανώσεις που έχουν ως στόχο τη φροντίδα τους χρειάζονται φυσικά τη στήριξη μας όλο το χρόνο, ωστόσο ένα πασχαλινό bazaar της αυτοοργανωμένης φιλοζωϊκής ομάδας «Αδέσποτα Εξάρχεια» αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ενισχύσουμε το έργο εκείνων που εργάζονται ανιδιοτελώς για την ευημερία των τετράποδων φίλων μας. Την Κυριακή, λοιπόν, 17 Απριλίου, κλείνουμε ραντεβού στην Πλατεία Εξαρχείων, από τις 11:00 έως τις 16:00, για ευφάνταστες και παιχνιδιάρικές πασχαλινές αγορές που περιλαμβάνουν λαμπάδες, κοσμήματα, τσάντες μπλούζες και κούπες. Θα υπάρχουν και βίγκαν φαγητά. Αποστολή της ομάδας η στείρωση, η εξασφάλιση τροφής και νοσηλείας των αδέσποτων.
Κυριακή 17/4, 11:00 – 16:00 | Πλατεία Εξαρχείων 

7. Πασχαλινό Bazaar της «Εστίας» για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών

Φέτος το Πάσχα επιλέγουμε να στηρίξουμε το έργο της «Εστίας – Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Στέρηση» και να συμβάλλουμε στην κατάρριψη των στερεοτύπων και την εδραίωση μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών. Στο πασχαλινό bazaar της «Εστίας», το οποίο και θα διαρκέσει έως τη Μεγάλη Τρίτη, 19 Απριλίου, θα βρούμε μοναδικές αμπάδες, πασχαλινές συνθέσεις, ξύλινες και πάνινες δημιουργίες, τσουρέκια και πασχαλινά κουλουράκια φτιαγμένα με πολλή αγάπη για όλους εμάς από δημιουργούς με νοητική στέρηση.
Έως 19/4 | Καθημερινά: 14:00 – 19:00 και τα Σαββατοκύριακα: 10:00 – 19:00
«Εστία», Σόνιας Νικολακοπούλου 13, Νέο Ψυχικό, Ελλάδα. Τηλεφωνικό Κέντρο : 210-6713149. Ε: [email protected].

8. ΖΩΦΙΨΥ: Υπαίθριο πασχαλινό bazaar στο Παλαιό Ψυχικό

H εθελοντική ομάδα της Φιλοζωικής Ένωσης Προστασίας Αδέσποτων Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού (ΖΩΦΙΨΥ) μάς περιμένει για μια μόνο ημέρα, το Σάββατο 16 Απριλίου, από τις 11:00 έως τις 17:00, στην Α’ πλατεία Παλαιού Ψυχικού, όπου και θα στήσει τη δική του ιδιαίτερη υπαίθρια πασχαλινή αγορά. Αγοράζοντας λαμπάδες, δώρα, ρούχα, βιβλία, κοσμήματα, αξεσουάρ, παιχνίδια, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα από το bazaar του ΖΩΙΨΥ ενισχύουμε το έργο τους που είναι η φροντίδα των αδέσποτων σκυλιών και γατιών.
Σάββατο 16/4, 11:00 – 17:00
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b