MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για το Σάββατο 16 Απριλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Σάββατο 16 Απριλίου 2022.

Monopoli Team

1. Hello to Emptiness: Η νέα διακαλλιτεχνική περφόρμανς – συναυλία στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Η νέα διακαλλιτεχνική περφόρμανς – συναυλία «Hello to Emptiness» έρχεται σε πρώτη παρουσίαση στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) για δύο μοναδικές παραστάσεις. Με αφετηρία τα ελληνικά παραδοσιακά μοιρολόγια, το έργο «Hello to Emptiness» εξερευνά διαπολιτισμικούς τρόπους διαχείρισης του πένθους, λειτουργεί σαν ηχώ και τολμά να οραματιστεί ένα πιο γειωμένο και ανθρώπινο μέλλον, κάνοντας τα δάκρυα να χορεύουν. Παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία, σκηνικό και κείμενο της καλλιτεχνικής διευθύντριας της ομάδας MOUVOIR Στέφανι Τηρς, μουσική των Μάρθας Μαυροειδή και Μαριάνας Σαντόφσκα (την οποία οι Ανατολικοευρωπαίοι κριτικοί αποκαλούν «Ουκρανή Μπιορκ») και με τη συμμετοχή μουσικών και χορευτών από την Ισπανία και τη Γαλλία, καθώς και της Χορωδίας 65+ των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ.
ειδικότητα και το δικό του στυλ κάνοντας την κάθε παράστασή τους κάθε άλλο παρά συνηθισμένη.
Σάββατο 16/4, 20:30
10-15€
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

2. Το Τάνια Γιαννούλη Trio στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Η Τάνια Γιαννούλη συνοδευόμενη από τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο στην τρομπέτα και τον Κυριάκο Ταπάκη στο ούτι, σχηματίζει ένα μοναδικό τρίο, που ερμηνεύει τις πρωτότυπες συνθέσεις της. Ένας ιδιοσυγκρασιακός συνδυασμός όπου τα όρια μεταξύ Ανατολής και Δύσης, σύγχρονης, world music και τζαζ είναι δυσδιάκριτα, σε ένα μοναδικό κονσέρτο στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός».
Σάββατο 16/4, 21:00
10-20€
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

3. Οι Balthazar στο Fuzz

Oι Balthazar επιστρέφουν δυναμικά στην Ελλάδα με τον ολοκαίνουριο δίσκο τους “Sand”, στο Fuzz Live Music Club. Έπειτα από δύο χρόνια, οι Balthazar αισθάνονται περισσότερο έτοιμοι από ποτέ να επιστρέψουν στη χώρα και να μάς χαρίσουν ένα μοναδικό show στο Fuzz Club. Την πρώτη φορά που εμφανίστηκαν ζωντανά στην Ελλάδα, το κοινό “αγκάλιασε” τους Balthazar και τραγούδησε δυνατά τους στίχους των κομματιών τους, τοποθετώντας τους ψηλά στις προτιμήσεις τους ως προς την alternative pop.
Σάββατο 16/4, 19:30
Από 30€
Fuzz, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος

4. The Climax Ball: Tο πρώτο ball του Onassis Culture και της Léa Vlamos στο Onassis Ready

Οι χορευτές-πρωταγωνιστές του «Climax», της cult ταινίας του Gaspar Noé, επανασυνδέονται και καλωσορίζουν συμμετέχοντες από την ελληνική αλλά και τη διεθνή ballroom σκηνή για μια ιδιαίτερη βραδιά, κατά την οποία θα βρεθούμε για πρώτη φορά στο ισόγειο του Onassis Ready – τον βιομηχανικό χώρο του Onassis Culture.
Σάββατο 16/4, 16:00-23:00
15€
Onassis Ready, Λεγάκη 7Α, Αγ. Ιωάννης Ρέντης

5. Τα βουνά και οι θάλασσες που μας χωρίζουν, στο Ίδρυμα Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού

Στην Οικία Κατακουζηνού παρουσιάζεται απόψε το θεατρικό αναλόγιο «Τα βουνά και οι θάλασσες που μας χωρίζουν». Σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χαραλαμπίδη και με τους Αστέρω Κυπριανού και Χάρη Αττώνη στους ομώνυμους ρόλους, το έργο αφηγείται τη ρομαντική σχέση μεταξύ του Ιωάννη Καποδίστρια και της Ρωξάνδρας Στούρτζα, όπως αποτυπώνεται για πρώτη φορά στο βιβλίο της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελένης Ε. Κούκου, «Ιωάννης Καποδίστριας – Ρωξάνδρα Στούρτζα. Μια ανεκπλήρωτη αγάπη. Ιστορική Βιογραφία», από το οποίο αντλεί τη θεματογραφία του το θεατρικό αναλόγιο.
Σάββατο 16/4, 20:00
Είσοδος ελεύθερη. Για κρατήσεις θέσεων: 2103734915 και 2103743918 
Ίδρυμα Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού, Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 4, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b