MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 14 Απριλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Πέμπτη 14 Απριλίου 2022.

Monopoli Team

1. Moderato Cantabile, της Μαργκερίτ Ντυράς στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α

Το μυθιστόρημα της Μαργκερίτ Ντυράς «Moderato Cantabile» μεταφέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο η Ευφροσύνη Μαστρόκαλου, σε έναν ιδιαίτερο χώρο στον Βοτανικό, στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α. Τους ρόλους ερμηνεύουν η Ιφιγένεια Γρίβα και ο Κωνσταντίνος Γώγουλος. Το έργο αφηγείται μία σειρά συναντήσεων κατά τις οποίες ένας άντρας και μία γυναίκα επιδίδονται εμμονικά, τελετουργικά στην αναβίωση ενός εγκλήματος πάθους (ανάμεσα σε έναν άλλο άνδρα και μία άλλη γυναίκα) στο οποίο έχουν υπάρξει μάρτυρες. Η γυναίκα γοητευμένη από το έγκλημα επιστρέφει πολλές φορές στη σκηνή δημιουργώντας σχέση με έναν άντρα που είδε επίσης τη δολοφονία και πίνοντας το απόγευμα μαζί του, αυτός απαντά υπομονετικά στις επίμονες ερωτήσεις της. Σιγά σιγά και οι δύο ανακαλύπτουν ότι καταλαμβάνονται από δυνάμεις που απειλούν τη δική τους σταθερότητα.
Πέμπτη 14/4, 21:00
3-15€
Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

2. Makriyannis Unplugged, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος αποτίει φόρο τιμής στον στρατηγό Ιωάννη Μακρυγιάννη, ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, σε μια παράσταση που αφηγείται την ιστορία ενός έθνους εξεγερμένου και ενός ατόμου που βρίσκεται σε διαδικασία αυτοδιαμόρφωσης.
Διασκευάζοντας επιλεγμένα αποσπάσματα των Απομνημονευμάτων του Μακρυγιάννη, ένα σημαντικό έργο της νεοελληνικής γραμματείας, το «Makriyannis Unplugged» καθιστά τον Έλληνα ήρωα του δέκατου ένατου αιώνα σύγχρονό μας, μια φιγούρα ριζωμένη σε μια τοπική παράδοση αλλά και με παγκόσμια σημασία. Το έργο του Γιώργου Καραμίχου προσφέρει μια ωμή θεατρική εμπειρία που απηχεί το πνεύμα του Μακρυγιάννη, προκαλώντας και εμπλουτίζοντας την κατανόησή μας για την ελευθερία, την κοινωνία, το καθήκον και τη δημιουργικότητα.
Πέμπτη 14/4, 18:30, 21:00
10-15€
Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, Αμφιθέατρο Cotsen Hall, Αναπήρων Πολέμου 9, Αθήνα

3. Για γυναίκα, καλή είναι με την Ήρα Κατσούδα στο θέατρο Αλκμήνη

Η δεύτερη σόλο παράσταση της Ήρας Κατσούδα, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά λίγο πριν την πανδημία, επιστρέφει και παρουσιάζεται σε μαγνητοσκόπηση. Θίγει θέματα ισότητας των φύλων, κοινωνικά στερεότυπα, οικογένεια, διαζύγιο αλλά σε καμία περίπτωση μόνο αυτά. Περνάει τόσο από θεματικές της καθημερινότητας, από βιωματικές ιστορίες και από καταστάσεις που έχουμε συνηθίσει να αντιλαμβανόμαστε σαν νορμάλ, αλλά αν τις κοιτάξεις από το πρίσμα της κωμωδίας, μόνο νορμάλ δεν είναι! Και κλείνοντας, ο τίτλος. Όπως λέει η Ήρα ένας από τους βασικούς λόγους που ονόμασε έτσι την παράσταση, είναι ότι την επόμενη φορά που οποιοσδήποτε πει την φράση «Για γυναίκα, καλή είναι» δεν θα σημαίνει τίποτε παραπάνω πέρα από τον τίτλο μιας παράστασης.
Πέμπτη 14/4, 21:30
8-10€
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Αθήνα

4. Η πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου με έργα του Φραντς Σούμπερτ στο θέατρο Ολύμπια

Ο Δήμος Αθηναίων υποδέχεται στη σκηνή του Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» τη διάσημη Ελληνίδα πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου. Πλαισιωμένη από ένα κουαρτέτο εγχόρδων, η Ντόρα Μπακοπούλου θα χαρίσει στο κοινό της πόλης μία μοναδική συναυλία, αφιερωμένη στον Αυστριακό μετρ της μελωδίας, τον Φραντς Σούμπερτ.
Πέμπτη 14/4, 20:30
5-30€
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59, Αθήνα

5. Ερωτικές αφηγήσεις στο πιάνο: Ο Άρης Γραικούσης στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Ο διακεκριμένος πιανίστας Άρης Γραικούσης, συνεχίζοντας την καλλιτεχνική του συνεργασία με το Ίδρυμα Θεοχαράκη, παρουσιάζει ένα νέο ρεσιτάλ, με τίτλο «Ερωτικές αφηγήσεις στο πιάνο», σε έργα με θέμα τον έρωτα. Μέσα από τη μουσική μπαλέτου και την όπερα, ζωντανεύουν οι ιστορίες διάσημων ζευγαριών με τραγικό φινάλε. Στο πρόγραμμα που θα ερμηνεύσει ο Άρης Γραικούσης θα ακουστούν τα έργα: «Σπάρτακος & Φρυγία» του A. Χατσαστουριάν, «Ρωμαίος & Ιουλιέτα» του Σ. Προκόφιεφ, καθώς και μεταγραφές για πιάνο των Φ. Λιστ και Σ. Θάλπμεργκ πάνω σε θέματα από τις όπερες Tristan & Izolde (Βάγκνερ), Traviata (Βέρντι), Norma (Μπελίνι) και Lucia di Lammermoor (Ντονιτσέτι).
Πέμπτη 14/4, 20:30
10-20€
Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b