MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Η ηθοποιός και σκηνοθέτις Bασιλεία Βλάχου μάς μιλά για το νέο της βιβλίο

Η δραστήρια Βασιλεία Βλάχου μας μιλά για τα θεατρικά έργα που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “Ήδυέπεια”.

Monopoli Team

“Ποτέ δεν είναι αργά”. Αυτή είναι η φράση που με εκφράζει.

Κι αυτό γιατί άργησα να πραγματοποιήσω τα όνειρα μου. Ξέρετε τα όνειρα δεν πεθαίνουν, απλά αποθηκεύονται σε ένα ντουλάπι. Σε αυτό το ντουλάπι που το λέμε ψυχή. Εκεί στοιβάζονται και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή ξεπροβάλλουν και ζητούν την πραγμάτωση τους!

Τα δικά μου όνειρα ήταν σε αναμονή

ώσπου να μεγαλώσουν τα παλικάρια μου και όλο αυτό το διάστημα μέστωναν, έβγαζαν καρπούς που διεκδικούσαν να ανθίσουν. Και άνθισαν! Άνθισαν μέσα από τα χρώματα και τα πινέλα μου. Άνθιζαν και αποκτούσαν μυρωδιές μέσα από την υποκριτική που ακολούθησε αργότερα και τέλος, πήραν μορφή μέσα από τις σελίδες των θεατρικών μου έργων!

Η “Αντράκλα”, είναι το πρώτο θεατρικό έργο μου

και αναφέρεται σε μια γυναίκα ταλαιπωρημένη απ’ τη μοίρα που προσπαθεί με ένα δικό της τέχνασμα να βρει το μερίδιο της μέσα στη ζωή. Το μερίδιο της ευτυχίας που στερήθηκε και στερείται, ενώ οι άλλοι γύρω της δείχνουν να το έχουν ήδη αποκτήσει…


Ο Κοροναίος, είναι το δεύτερο θεατρικό έργο μου

και αφορά δυο γυναίκες (μάνα και κόρη), που σε μια δύσκολη στιγμή για την ανθρωπότητα, αυτές παλεύουν να παραμείνουν ψύχραιμες και ζωντανές. Η κάθε μία είναι διαφορετική από την άλλη. Ένας εγκλεισμός έρχεται και διαταράσσει τις ισορροπίες τους. Παράξενα όνειρα και αστεία συμβάντα εξελίσσονται στο έργο και φωτίζουν τον δυνατό δεσμό των δύο γυναικών.

Δεν μένω όμως μόνο σε αυτά, συνεχίζω,

γιατί όπως είπα και πριν έχω πολλά όνειρα ακόμα στο ντουλάπι μου χαχα. Οπότε, εξακολουθώ να ζωγραφίζω, να γράφω και φυσικά να ερμηνεύω. Από το 2006 έως σήμερα έχω λάβει μέρος σε πολλές εικαστικές εκθέσεις.

Τη φετινή σεζόν συμμετείχα στην παράσταση “Η Γκόλφω” του Σπύρου Περεσιάδη

που παρουσιάστηκε στο θέατρο Παραμυθιάς σε σκηνοθεσία Νίκου Αμουντζά. Μια υπέροχη συνεργασία με σπουδαίους συναδέλφους. Επίσης ανέλαβα τη σκηνοθεσία και τη σκηνογραφία της παράστασης “Ρεκβιεμ αναμνήσεων” του συγγραφεα Φοίβου Μαρκαντώνη, στο θέατρο Παραμυθιάς.

Αναμένω με αγωνία

την έκδοση του επόμενου θεατρικού μου έργου, που επίσης θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις “Ήδυέπεια”

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b