MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 8 Απριλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Παρασκευή 8 Απριλίου 2022.

Monopoli Team

1. Η επανάσταση δεν θα γίνει ποτέ, από την ομάδα ContraTiempo στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον

Σε ένα παλιό ξενοδοχείο, που λειτουργεί ως ένας ιδιόρρυθμος οίκος ανοχής, πολίτες πληρώνουν για να μεταμφιεστούν σε ανθρώπους με υψηλά αξιώματα και να ασκήσουν εξουσία. Στην πόλη έχει ξεκινήσει εξέγερση. Ο υποκινητής της εξέγερσης αναζητείται. Τα πρόσωπα που πληρώνουν για να υποδυθούν αυτούς τους ρόλους γίνονται τα πραγματικά πρόσωπα μιας κυβέρνησης, που σκοπό έχει να πατάξει κάθε επαναστατική κίνηση ώστε να συνεχίσει να διοικεί ανενόχλητη, παραβιάζοντας βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και λειτουργώντας υπέρ ενός συστήματος που έχει σαν βάση το χρήμα και το προσωπικό συμφέρον.
Η Ομάδα ContraTiempo παρουσιάζει, στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον, την εμπνευσμένη από το «Μπαλκόνι» του Ζαν Ζενέ παράσταση «Η επανάσταση δεν θα γίνει ποτέ», σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου. Μία αλληγορία για τη φύση του ανθρώπου και τον σύγχρονο δυτικό κόσμο μέσα από την ποιητική γλώσσα και το βρώμικο χιούμορ του Ζαν Ζενέ.
Παρασκευή 8/4, 21:00
8-12€
Ξενοδοχείον Μπάγκειον, Πλατεία Ομονοίας 18, Αθήνα

2. Αριστερόχειρες, της Νεφέλης Μαϊστράλη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

To Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συνεχίζει στη Σκηνή Ωμέγα την παρουσίαση σύγχρονων νεοελληνικών έργων με τους «Αριστερόχειρες» της Νεφέλης Μαϊστράλη, σε σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη. Το έργο αντλεί την έμπνευσή του από τις «Παιδοπόλεις», τα αμφιλεγόμενα ιδρύματα που ίδρυσε η Βασίλισσα Φρειδερίκη κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου πολέμου καθώς και από ιστορικά γεγονότα εκείνης της περιόδου που διαμόρφωσαν την σύγχρονη ελληνική πολιτική πραγματικότητα. Το κείμενο των Αριστερόχειρων προέκυψε από τη διαδικτυακή δράση του ΔΘΠ #Μόνοι Μαζί Πειραιάς -Σεμινάριο Θεατρικής Γραφής το οποίο πραγματοποιήθηκε με την καθοδήγηση του θεατρικού συγγραφέα Λεωνίδα Προυσαλίδη.
Παρασκευή 8/4, 21:00
8-15€
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Σκηνή Ωμέγα, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

3. Μοτέλ, του Βασίλη Μαυρογεωργίου στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Μια νέα γυναίκα δολοφονείται στο δωμάτιο νούμερο πέντε και γίνεται η πέτρα που ταράζει τα νερά της λίμνης και φέρνει στην επιφάνεια αλήθειες θαμμένες πολύ βαθιά. Από αυτές που κρύβουμε κι από τους ίδιους μας τους εαυτούς.
Το νέο έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου, «Μοτέλ», κινείται από τους αντιήρωες. Ένα κορίτσι που φαίνεται λίγο επικίνδυνο, λίγο διαταραγμένο στα μάτια των “φυσιολογικών”. Ένας άντρας που κάνει ένα περίεργο επάγγελμα, περιπλανιέται από τόπο σε τόπο, και αναλαμβάνει να “επιδιορθώσει” χώρους όπου έχουν γίνει άγρια εγκλήματα. Οι δυο τους βάζουν σε δοκιμασία τις συμβάσεις της κοινωνίας που τους περιβάλλει. Ξετυλίγουν το νήμα της ιστορίας από τον σκληρό ρεαλισμό στη μαγεία της κάθαρσης.
Παρασκευή 8/4, 20:30
3-18€
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα

4. Έργα των L.van Beethoven & J. Brahms από τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων στο Ολύμπια

Ο κύκλος «Νέα Ταλέντα» συνεχίζεται με δύο σπουδαία έργα του συμφωνικού ρεπερτορίου. Το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 1 του Ludwig van Beethoven αποτελεί ένα έργο-σταθμός στην συνθετική του πορεία, όχι μόνο για τη μεγάλη του διάρκεια και τον όγκο της ορχήστρας που χρησιμοποιεί, αλλά και για τις καινοτομίες που εισήγαγε στην πιανιστική γραφή. Σολίστ θα είναι ο Σταύρος Δρίτσας, ένας εξαιρετικά ταλαντούχος πιανίστας με αξιόλογες σπουδές, σημαντικές βραβεύσεις και έντονη συναυλιακή δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης την Συμφωνία αρ. 3 του Johannes Brahms, ένα έργο όπου συνυπάρχουν τα δραματικά στοιχεία, το εξομολογητικό ύφος και ο έντονος λυρισμός.
Παρασκευή 8/4, 20:30
3-20€
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59, Αθήνα

5. Borderline Festival 11 εντός και εκτός Στέγης

Tο Borderline Festival έρχεται για τρεις ημέρες γεμάτες πειραματισμό, αντιθέσεις και ταλαντούχα ονόματα σε τέσσερα σημεία της Αθήνας. Αναγνωρίζοντας την πολιτική διάσταση της μουσικής έκφρασης, το φεστιβάλ Borderline της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση καλεί από σήμερα και έως τις 10 Απριλίου, τους μουσικόφιλους να αμφισβητήσουν καθιερωμένες οριογραμμές και να αφεθούν στο εδώ και στο τώρα του ήχου. Θορυβώδες, χαμηλόφωνο, ήπιο, επιθετικό και πάνω από όλα τολμηρό, το τριήμερο φεστιβάλ τοποθετεί στο επίκεντρο τις συνέργειες με καλλιτέχνες και οργανισμούς που παραδοσιακά βρίσκονται εκτός του Δυτικού Κανόνα. Πιο συγκεκριμένα, η φετινή έκδοση του Borderline συνδιαμορφώθηκε σε συνεργασία με το Space21 του Κουρδιστάν και το φεστιβάλ Irtijal της Βηρυτού, με στόχο την ενίσχυση του καλλιτεχνικού δικτύου με τη Μέση Ανατολή και την προώθηση ενός βιώσιμου και αποκεντρωμένου μοντέλου καλλιτεχνικής περιοδείας.
Για το πρόγραμμα, τις ώρες και τις τοποθεσίες εδώ.
Δράσεις με ελεύθερη είσοδο & με εισιτήριο 5 — 12 €

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b