MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 4 Απριλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Δευτέρα 4 Απριλίου 2022.

Monopoli Team

1. Boston Marriage, του Ντέιβιντ Μάμετ στο Θέατρο Σταθμός

Η ομάδα D’ Art παρουσιάζει στο Θέατρο Σταθμός ένα έργο queer ορατότητας και σπάνιο εύρημα του σύγχρονου παγκόσμιου ρεπερτορίου από την αιχμηρή πένα του Ντέιβιντ Μάμετ, με τίτλο «Boston Marriage». Ο Μάμετ, το 1999, κόντρα στη διαδεδομένη πεποίθηση πως έγραφε μόνο για άνδρες, άρπαξε την ευκαιρία και δημιούργησε μια αντισυμβατική κωμωδία μπαίνοντας με τόλμη στη μεγάλη συζήτηση κατά της πατριαρχίας. Το έργο επιχειρεί, μέσα από τους πνευματώδης διαλόγους και το γρήγορο λεκτικό χιούμορ των ηρωίδων του να εκθέσει queer, φεμινιστικά και ταξικά θέματα σκιαγραφώντας τη γυναικεία ψυχοσύνθεση. Πιο επίκαιρη από ποτέ, η παράσταση φέρνει στη σκηνή τρεις θηλυκότητες, μέσα από μια αφήγηση που δεν έχουμε συνηθίσει να είναι η κεντρική, σε μία χώρα στην οποία γυναίκες και ΛΟΑΤΚΙ πασχίζουν να διεκδικήσουν και να διατηρήσουν τα βασικά τους ανθρώπινα δικαιώματα.
Δευτέρα, 4/4, 21:00
10-13€
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο

2. Ουρανία, του Γεράσιμου Ευαγγελάτου στο Θέατρο Μικρό Παλλάς

Η Ουρανία είναι ερωτευμένη. Πολύ. Και φοβάται περισσότερο. Η Ουρανία χαίρεται, θυμώνει, γελάει και κλαίει. Η Ουρανία έχει σκοτεινά μυστικά. Έχει κι ένα μεγάλο Όνειρο, αλλά αυτό θα σου το εκμυστηρευτεί μόνο αν σε εμπιστευτεί πραγματικά…Ο μονόλογος του Γεράσιμου Ευαγγελάτου επιστρέφει ανανεωμένος, για έξι μόνο παραστάσεις στο θέατρο Μικρό Παλλάς, καταγράφοντας με τρυφερότητα και χιούμορ την πορεία ενός νέου ανθρώπου, σε έναν κόσμο που δεν κατανοεί. Ο Γιώργος Σουλεϊμάν προσεγγίζει με ευαισθησία τις πιο κρυφές πτυχές μιας αιχμηρής προσωπικότητας, με την Δανάη Μπάρκα στον ομώνυμο ρόλο να εναλλάσσει πρόσωπα και συναισθήματα δημιουργώντας μια ηρωίδα που ταυτίστηκε μαζί της κι έμεινε χαραγμένη στο μυαλό και την καρδιά των θεατών. Στον ρόλο της μητέρας ακούγεται η φωνή της Μαρίας Καβογιάννη.
Δευτέρα, 4/4, 21:00
12-18€
Θέατρο Μικρό Παλλάς, Αμερικής 4, Αθήνα

3. Οργισμένα Νιάτα, του Josh Osborne στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα

Η παράσταση «Οργισμένα νιάτα», του John Osborne, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά επιστρέφει για έναν τρίτο κύκλο παραστάσεων, στο θέατρο Αγγέλων Βήμα. Με επαναστατικό λόγο, με μνημειώδεις ρόλους για εικοσάρηδες ηθοποιούς, μιας γενιάς σε σημείο κοινωνικής έκρηξης, το έργο μιλάει με λόγο άμεσο, ωμό, αλλά και τρυφερό και απροσδόκητα ποιητικό για το σεξ, τον πόλεμο των τάξεων, την θρησκεία, την πολιτική, τον τύπο, τη νοσταλγία για την χαμένη ταυτότητα μιας πατρίδας. Είναι ένα έργο παγκόσμιο και, γι αυτό, πέρα από τον χρόνο και τους περιορισμούς του.
Δευτέρα, 4/4, 20:30
5-14€
Θέατρο Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια

4. Cosmos: Christian Löffler και Ergon Ensemble στο ΚΠΙΣΝ

Ένας από τους πιο καινοτόμους καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής, ο Γερμανός παραγωγός και συνθέτης Christian Löffler, συναντάει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος το κορυφαίο σύνολο σύγχρονης μουσικής, Ergon Ensemble, για ένα μοναδικό live που θα ενώσει δύο φαινομενικά ετερόκλητους κόσμους. Σε συνέχεια της κυκλοφορίας του άλμπουμ του με τίτλο “Parallels” από την Deutsche Grammophon, στο οποίο επανεπεξεργάζεται κλασικά κομμάτια σπουδαίων συνθετών όπως οι Μπαχ, Μπετόβεν, Σοπέν, Βάγκνερ, Σμέτανα και Μπιζέ και τα εντάσσει σε downtempo ηχοτοπία, ο πολυπράγμων Christian Löffler επιστρέφει στην Αθήνα για μια άκρως ενδιαφέρουσα σύμπραξη. Μουσικές από διαφορετικούς αιώνες, ήχοι από κονσόλες και έγχορδα, “συγκρούονται” επί σκηνής σε μια συναυλία πλαισιωμένη με οπτικοακουστικά εφέ.
Δευτέρα, 4/4, 20:30
10-20€
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος), Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

5. Maria João Pires στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αγαπημένη γνώριμη του ελληνικού κοινού, η σπουδαία Πορτογαλίδα σολίστ Maria João Pires, που έχει στο βιογραφικό της δισκογραφικές καταθέσεις αναφοράς αλλά και σημαντικές ζωντανές ερμηνείες στο κλασικό και το ρομαντικό ρεπερτόριο, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στο ένα και μοναδικό ρεσιτάλ της στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ της Άνοιξης, της νέας πρωτοβουλίας του Μεγάρου που φιλοδοξεί να αναδειχτεί σε σημαντικό θεσμό της πολιτιστικής μας ζωής, η Maria João Pires θα μοιραστεί μαζί μας μερικές από τις ομορφότερες σελίδες της γερμανικής και γαλλικής εργογραφίας: την αριστουργηματική Σονάτα αρ. 13 σε λα μείζονα, D. 664 και του Franz Schubert, μία από τις πιο ονειρικές συνθέσεις του Claude Debussy, τη Σουίτα από το Μπέργκαμο, από την οποία ξεχωρίζει το κοσμαγάπητο «Σεληνόφως» («Clair de lune») και την τεχνικά απαιτητική Σονάτα για πιάνο αρ. 32 σε ντο ελάσσονατου Ludwig van Beethoven, την τελευταία –και ίσως πιο πολυσυζητημένη– που έγραψε ο λαμπρός Γερμανός μουσουργός.
Δευτέρα, 4/4, 20:30
11-60€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Ιλίσια

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b