MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Κυριακή 3 Απριλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Κυριακή 3 Απριλίου 2022.

Monopoli Team

1. Απουσία το σώμα, από την ομάδα Πλεύσις στο Θέατρο Ροές

Η ομάδα Πλεύσις, σε συνύπαρξη και συνδημιουργία με το κουκλοθέατρο Αγιούσαγια και το θέατρο μαριονέτας Ανταμαπανταχού, παρουσιάζει τη νέα της δημιουργία με τίτλο «Απουσία το σώμα», στο Θέατρο Ροές. Πρόκειται για μια performance σωματικού θεάτρου με συνοδοιπόρο το σύγχρονο κουκλοθέατρο. Την παράσταση διατρέχει μία «χειροποίητη αφήγηση» η οποία έχει ως επίκεντρο τη σωματικότητα των ερμηνευτών και τις θεατρικές κούκλες. Μέσα σε μία ατμόσφαιρα ονείρου οι performers, οι μαριονέτες διαφόρων μεγεθών με σύνθετες τεχνικές χειρισμού και τα φυσικά υλικά θα συναντηθούν, θα μιλήσουν για την μοναξιά, για την εγγύτητα των σωμάτων, την απουσία της σωματικής επαφής, για την δυστοπία που βιώνει η ανθρώπινη ύπαρξη σήμερα. Το εικαστικό σύμπαν της παράστασης έχει ως έμπνευση 3 πόλους της σύγχρονης Τέχνης: Τον εικαστικό Γιάννη Κουνέλλη, καθώς και τους Ισπανούς γλύπτες Juan Muñoz και Isaac Cordal.
Κυριακή 3/4, 21:00
8-12€
Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Γκάζι, Αθήνα

2. Αντώνιος και Κλεοπάτρα, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Φούρνος

20 χρόνια μετά το τελευταίο ανέβασμα του από τον Σ. Ευαγγελάτο, το θεατρικό αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, «Αντώνιος και Κλεοπάτρα», ανεβαίνει ξανά στο Θέατρο Φούρνος σε ένα έργο για τρεις. Εκείνος «είχε για πρόσωπο τον ήλιο και το φεγγάρι», εκείνη «ήταν πιο εκθαμβωτική κι από την Αφροδίτη» ενώ το τρίτο πρόσωπο θα σταθεί ανάμεσα στα δύο αυτά πλάσματα άλλοτε σαν «πρόσωπο σκοτεινό με το χαρούμενο μαντάτο» κι άλλοτε σαν μοίρα «που συνεχώς χώνει το μαχαίρι». Η ζωντανή μουσική κρουστών οργάνων της παράστασης δημιουργεί ένα ξεχωριστό ηχοτοπίο και μεταφέρει τον θεατή σε έναν κόσμο ερωτικό και παθιασμένο δύο ανθρώπων που διψάνε όχι για εξουσία, όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης Φίλιππος Ζαρφειάδης, αλλά για μια ζωή πέρα από τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις.
Κυριακή 3/4, 20:00
10-12€
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα

3. Ο Gautier Capuçon και ο Jérôme Ducros στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σε μια εποχή που τα προγράμματα των ρεσιτάλ περιστρέφονται κατά κανόνα γύρω από μεγαλεπήβολα έργα μακράς πνοής, είναι μάλλον σπάνιο να απολαμβάνει κανείς μινιατούρες που γοητεύουν είτε με τις δεξιοτεχνικές τους προκλήσεις είτε με τη μελωδικότητά τους. Αυτή τη χαρά θα προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό ένας από τους πιο προβεβλημένους τσελίστες της νέας γενιάς παγκοσμίως, ο Γκωτιέ Καπυσόν, έχοντας στο πλευρό του τον αντάξιο πιανίστα Ζερόμ Ντυκρός. Πλάι στις μεγαλειώδεις σονάτες του Ντεμπυσσύ και του Μπραμς, οι δύο Γάλλοι ερμηνεύουν μια σειρά από μεταγραφές περίφημων σελίδων του διεθνούς ρεπερτορίου, αφήνοντας το στίγμα της φαντασίας και του λυρισμού τους.
Κυριακή 3/4, 12:00
8-25€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Χ. Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

4. Lighthouse Sessions: Η Έλλη Πασπαλά στο Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Σε συνέχεια των Νίκο Ξυδάκη και Ορφέα Περίδη, καλεσμένη των Lighthouse Sessions είναι η Έλλη Πασπαλά, μια από τις σημαντικότερες ελληνικές γυναικείες φωνές. Η τραγουδίστρια που καθιερώθηκε μέσα από τη συνεργασία της με τον Μάνο Χατζιδάκι, ανεβαίνει στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ για μία ιδιαίτερη σύμπραξη που ενώνει μουσικούς κόσμους οι οποίοι απέχουν μεταξύ τους λιγότερο απ’ όσο νομίζουμε. Τραγούδια – σταθμοί από την πορεία της, καθώς και λιγότερο γνωστές μουσικές της στιγμές, μεταφέρονται στο σήμερα μέσα από την σύγχρονη και ενίοτε ανατρεπτική ενορχηστρωτική ματιά του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη.
Κυριακή 3/4, 21:00
5-10€
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα, Αθήνα

5. Ρεμπώτικα, με τους Μιχάλη & Παντελή Καλογεράκη στο Six Dogs

Η Μικρή Άρκτος παρουσιάζει ξανά τη νέα δισκογραφική δουλειά των Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη, «Ρεμπώτικα», μια δημιουργική συνύπαρξη του ρεμπέτικου κόσμου του Ρεμπώ με τον ποιητικό κόσμο του ρεμπέτικου. Το “πάντρεμα” των δύο αυτών κόσμων ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2016 όταν τα αδέρφια Καλογεράκη άρχισαν τη μελέτη της αλληλογραφίας του Ρεμπώ με τον Βερλαίν, όπου μέσα από τις επιστολές αυτές ξεδιπλωνόταν η πορεία της ερωτικής τους σχέσης. Βασικός άξονας του δίσκου είναι οι σημαντικοί σταθμοί της πενταετούς σχέσης τους μέσα από 9 επιστολές τους που μεταλλάχθηκαν σε 9 ρεμπώτικα τραγούδια: από την πρώτη επιστολή τον Σεπτέμβρη του 1871 που αποστέλλει ο Ρεμπώ στον 27χρονο Πώλ Βερλαίν, που ζούσε νιόπαντρος στο Παρίσι με την έγκυο γυναίκα του μέχρι και την τελευταία τους συνάντηση το 1875, από τη γνωριμία τους μέχρι και το χωρισμό τους. Μαζί τους η Λένα Κιτσοπούλου.
Κυριακή 3/4, 21:00
15€
Six Dogs, Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b