MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 30 Μαρτίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022.

Monopoli Team

1. Larsen C, του Χρήστου Παπαδόπουλου στη Στέγη

Αφού κατέκτησε τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές σκηνές σε sold-out παραστάσεις, η νέα παράσταση χορού «Larsen C» του Χρήστου Παπαδόπουλου παρουσιάζεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, από σήμερα και έως τις 3 Απριλίου. Τρία χρόνια μετά το «Ιόν», ο Χρήστος Παπαδόπουλος γίνεται ξανά παρατηρητής της κίνησης του ελάχιστου που, στην εσωτερικότητα και στην επανάληψή της, παράγει ζωή. Το «Larsen C» είναι ένα πάρτι-φόρος τιμής στην αθόρυβη μετάβαση των σωμάτων. Είναι «μια μεταφορά» σχολιάζει ο ίδιος, «της ζωής που, ακατανίκητη, προχωρά». Τα ανθρώπινα σώματα συντονίζονται στον ίδιο αέναο ρυθμό, σε μια ονειρική ακολουθία, όπου προοδευτικά φαντάζουν εξίσου απόκοσμα με τον ακινητοποιημένο όγκο νερού Larsen C, ηλικίας 10.000 ετών, που βρίσκεται στην Ανταρκτική.
Τετάρτη 30/3, 20:30
5-25€
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107, Αθήνα 

2. Ιδομενέας – Βασιλιάς της Κρήτης, του Μότσαρτ ανεβαίνει στο Θέατρο Ολύμπια

Ένα από τα μεγαλύτερα οπερατικά αριστουργήματα όλων των εποχών, ο «Ιδομενέας» του Wolfgang Amadeus Mozart, παρουσιάζεται από τον Δήμο Αθηναίων για δύο ακόμη παραστάσεις στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας». Η όπερα είναι μία καινούργια παραγωγή του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και παρουσιάζεται σε συνεργασία με την ΕΡΤ, σε μουσική διεύθυνση και σκηνοθεσία Γιώργου Πέτρου, ενός από τους σημαντικότερους και διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες καλλιτέχνες. Έρωτας, πάθος, ζήλια, πατρικές σχέσεις και διλήμματα, σχέσεις των ανθρώπων με το Θείο περνούν μέσα από την αρχετυπική ιστορία του βασιλιά της Κρήτης Ιδομενέα.
Τετάρτη 30/3, 20:00
12-60€
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59, Αθήνα

3. «Από τα τάνγκο στα φάντο»: Η Σόνια Θεοδωρίδου στο Μέγαρο Μουσικής

Η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και το κουαρτέτο Plaza Ensemble παρουσιάζουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια «μουσική συνομιλία» μεταξύ των αργεντίνικων τάνγκο των πορτογαλικών φάντο: από τον έντονο ρυθμό, τον εκφραστικό χορό και το πάθος της Αργεντινής στον λυρισμό και στις συναισθηματικά φορτισμένες μελωδίες της λαϊκής ή έντεχνης ποίησης της Πορτογαλίας. Στη συναυλία με τίτλο «Από τα τάνγκο στα φάντο», απόψε στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, θα ακουστούν τραγούδια και οργανικά κομμάτια του κλασικού και κυρίως του nuevo tango, που υπογράφουν οι εμβληματικοί αργεντινοί συνθέτες Carlos Gardel και Astor Piazzolla, καθώς και τραγούδια που έγιναν γνωστά στο πορτογαλικό αλλά και διεθνές κοινό από την ιέρεια του φάντο Αmália Rodrigues. Παράλληλα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια και μουσικά έργα ελλήνων συνθετών (Αττίκ, Κώστα Γιαννίδη, Κώστα Τσούγκρα), με αναφορές στο τάνγκο.
Τετάρτη 30/3, 20:30
8-18€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

4. Ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος με το κουιντέτο του στο Half Note

Ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος έρχεται στο Half Note με το κουιντέτο του για μια βραδιά με τίτλο «The Magic Trumpet & The.. Groove Two Drummer Experiment». O Ανδρέας Πολυζωγόπουλος θα παρουσιάσει απόψε το υλικό του με ένα καινούργιο ασυνήθιστο φορμάτ κουιντέτου, που περιλαμβάνει για πρώτη φορά δύο ντράμερς. Συγκεκριμένα το standard κουαρτέτο του πλαισιώνει και ο Γιάννης Αγγελόπουλος (Γιαν Βαν), συμπληρώνοντας μια απολύτως ξεχωριστή και groovy βραδιά!
Τετάρτη 30/3, 21:30
10-12€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

5. Ο Αλέξανδρος Κτιστάκης στη Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου

Ο Αλέξανδρος Κτιστάκης θα ανέβει απόψε στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου και θα παρουσιάσει τα νέα του τραγούδια καθώς και παλιά αγαπημένα. Αυτή την περίοδο ηχογραφεί τον πρώτο προσωπικό του δίσκο.
Τετάρτη 30/3, 21:30
10€
Σταυρός του Νότου-Κεντρική Σκηνή, Φραντζή & Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b