MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 7 προτάσεις για την Τρίτη 29 Μαρτίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Τρίτη 29 Μαρτίου 2022.

Το 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου επιστρέφει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. Το 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου επιστρέφει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, μετά από δυο χρόνια μακριά από τις αίθουσες, επανέρχεται δυναμικά αυτήν την Άνοιξη στο καθιερωμένο ραντεβού του. Από τις 29 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου 2022 προσκαλεί τους σινεφίλ σ’ ένα ταξίδι στην 7η Τέχνη, μέσα από ένα πρόγραμμα προβολών και συναντήσεων με τους δημιουργούς γαλλικών και γαλλόφωνων ταινιών. Την Τρίτη 29 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης του 22ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος στην Αθήνα, με την προβολή της ταινίας «Άιφελ» του Martin Bourboulon στο θέατρο Παλλάς.
29 Μαρτίου – 6 Απριλίου 2022
Για το αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Τελετή έναρξης: Τρίτη 29/3 στις 19:30 (Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:00). Για δωρεάν δελτία εισόδου δείτε εδώ

2. Μάρτιος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Μάρτιο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Η πρωτοβουλία αυτή έχει για στόχο την ανάδειξη της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας, που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, μέσα από την καθιέρωση ενός σταθερού ραντεβού για το κοινό με το είδος αυτό στην συγκεκριμένη αίθουσα. Από τις 24/3 θα προβάλλεται η ταινία «Το βανκούβερ» (23′)της Άρτεμης Αναστασιάδου, που πριν λίγο καιρό διαγωνίστηκε στο τμήμα Generation Κplus της 72ης Berlinale, όπου και απέσπασε Ειδική Μνεία.
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

3. Χώρα, σε βλέπω: Προβολές 10 εμβληματικών ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου στον Πύργο και την Αμαλιάδα

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 25 χρόνια από την ίδρυσή του, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους παρουσιάζει στον Πύργο και στην Αμαλιάδα, σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, δέκα εμβληματικές ταινίες από την πλούσια κληρονομιά του ελληνικού κινηματογράφου του 20ου αιώνα. Πρόκειται για μερικές από τις πιο πολυβραβευμένες ταινίες του ρεύματος που εμφανίστηκε τη δεκαετία του 1970 και χαρακτηρίστηκε ως «Νέος Ελληνικός Κινηματογράφος», όπως οι «Ευδοκία» του Αλέξη Δαμιανού, «Το προξενιό της Άννας» του Παντελή Βούλγαρη, «Ιωάννης ο βίαιος» της Τώνιας Μαρκετάκη, «Μέγαρα» των Σάκη Μανιάτη και Γιώργου Τσεμπερόπουλου, «Ο θίασος» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, «Το άλλο γράμμα» του Λάμπρου Λιαρόπουλου. Αλλά και παλαιότερες, της δεκαετίας του 1960, όπως οι «Μανταλένα» του Ντίνου Δημόπουλου, «Το μπλόκο» του Άδωνι Κύρου, «Z» του Κώστα Γαβρά, και ακόμη πιο παλιές όπως τα «Πρόσωπα λησμονημένα» του Γιώργου Τζαβέλλα.
*Τρίτη 29 Μαρτίου, Αμαλιάδα (cine Cinema, 21:30): Z, του Κώστα Γαβρά (1969, 127’).
Ελεύθερη είσοδος
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Αθηνών 2022: Επαναπροσδιορισμός και αισιοδοξία12.09.2018

Εκθέσεις

4. «Μύηση – The Rite of Passage»: Έκθεση της Πόπης Τσουκάτου στη Γκαλερί «7»

Την Τρίτη 29 Μαρτίου η γκαλερί «7» παρουσιάζει την καινούργια φωτογραφική δουλειά της Πόπης Τσουκάτου, με τίτλο «Μύηση – The Rite of Passage», σε επιμέλεια Σταύρου Καβαλλάρη. Σύμβολα και συμβολισμοί αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά γραφής στην καινούργια δουλειά της Πόπης Τσουκάτου, μέσα σε μία γενικότερη θεματική φωτογραφικής απεικόνισης των Ελευσινίων Μυστηρίων.
Εγκαίνια: Τρίτη 29 Μαρτίου, 19:00 – 22:00
Διάρκεια έκθεσης: 29 Μαρτίου – 16 Απριλίου 2022
Ώρες: Τρίτη – Παρασκευή : 11-2 μ.μ. & 6-9 μ.μ. και Τετάρτη , Σάββατο : 11-9 μ.μ.
Gallery «7», Σόλωνος 20 και Βουκουρεστίου | Τηλ: 21 0361 2050.  Ε. [email protected].

5. Η Επανάσταση του 1821 στο Ελληνικό Βιβλίο για Παιδιά Συλλογή Δημήτρη & Μάγδας Αναγνώστη: ‘Εκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό έχει την τιμή και την χαρά να παρουσιάσει – από τις 29 Μαρτίου έως τις 20 Μαΐου – μέρος της Συλλογής Ελληνικού Βιβλίου για Παιδιά με θέμα την Επανάσταση του 1821 του ζεύγους Δημήτρη και Μάγδας Αναγνωστή. Η  έκθεση συνοδεύεται και από έργα τέχνης με θέμα την επανάσταση του 1821 μεταξύ των οπίων και 10 ελαιογραφίες του γνωστού Ναΐφ ζωγράφου Νώντα Ρεντζή. Το Βιβλίο που συνοδεύει την Έκθεση έχει επιμεληθεί η Μάγδα Αναγνωστή και την έκδοση του η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.(ΔΗΚΕΦΙΨ) Πρόκειται για ένα  εγχειρίδιο/λεύκωμα – μία εξιστόρηση που περιλαμβάνει επίσης βασικές γνώσεις και πληροφορίες γύρω από τα εκδοτικά εγχειρήματα του 20ου αιώνα ως προς τα ελληνικά βιβλία για παιδιά, και ειδικότερα όσα αναφέρονται στην Επανάσταση, καθώς και τον βασικό κατάλογο που προέκυψε από την αρχική αποτύπωση.
Εγκαίνια: Τρίτη 29/3, 19:00
Διάρκεια έκθεσης: 29 Μαρτίου – 20 Μαΐου
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Τρίτη –Πέμπτη 12.30μμ – 3.30 μμ & κατόπιν ραντεβού στο:  [email protected].
Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα, Κοκκώνη 15, Ψυχικό. Τηλ: 210-6717097     

6. As a Rose is a Rose is a Rose: Ατομική Έκθεση της Αθηνάς Ιωάννου στην Γκαλερί Batagianni

Η Γκαλερί Batagianni παρουσιάζει, από τις 29 Μαρτίου έως τις 7 Μαΐου, την ατομική έκθεση της Αθηνάς Ιωάννου με τίτλο «A Rose is a Rose is a Rose». Το Ρόδο είναι ένας κόσμος συναισθημάτων, είναι το σύμπαν που μας συνοδεύει. Σαν ένα σύμπαν απεικονίζεται η διάσταση του τόπου και του χρόνου στο έργο της Αθηνάς Ιωάννου. Το Ρόδο είναι αιτία, λόγος, σύμβολο. H ανάγνωση του επεκτείνεται και εντείνεται διαχρονικά. Tο έργο εκφράζει ποιητικά αυτό το σύμβολο μέσω της ζωγραφικής. Αυτή την είσοδο, αυτό το ερώτημα αυτή τη συγκομιδή ομορφιάς και πόνου. Αυτή τη διαδρομή κάθαρσης που είναι για την Αθηνά Ιωάννου αναγέννηση και αποκάλυψη. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα σε χαρτί, φυσικές χρωστικές, σινική μελάνι και χρυσό.
Εγκαίνια: 29.03.2022, 18:00
Διάρκεια έκθεσης: 29.03.2022-07.05.2022
Ωράριο: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 17:00-21:00 και Τετάρτη, Σάββατο: 11:00-15:00.
Είσοδος Ελεύθερη
Batagianni Gallery, Αντήνορος  17, Αθήνα. τηλ.2107238047. Email:[email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌσκαρ 2022: Μετά από μια βραδιά με τόσες ιστορικές νίκες, ας μην αφήσουμε την τοξική αρρενωπότητα να νικήσει12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

7. Μυστήριο_5 Λόγια των Τοίχων: Οι δρόμοι της Ελευσίνας γεμίζουν αντιπολεμικούς στίχους για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η Ελευσίνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης (ΠΠΕ) για το 2023, με το βλέμμα στραμμένο στον πόλεμο της Ουκρανίας διοργανώνει την Τρίτη 29 Μαρτίου στην πόλη της Ελευσίνας το «Μυστήριο_5 Λόγια των Τοίχων ή Η πόλη ως Ανάγνωσμα». Μια σειρά προβολών σύντομων κειμένων, ποιημάτων και φράσεων μεσαίας και μικρής κλίμακας, που μετατρέπουν για λίγες ώρες τους τοίχους της πόλης σε σελίδες πολύτιμες. Από τον Συνοικισμό μέχρι το Καλιμπάκι και τον Πεζόδρομο της Νικολαΐδου, οι κάτοικοι και οι περαστικοί της Ελευσίνας θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν στίχους με αφορμή έναν πόλεμο γραμμένους από σπουδαίους ποιητές, όπως οι Γιώργος Σεφέρης, Τ.Σ. Έλιοτ, Γιάννης Ρίτσος, Πάουλ Τσέλαν, Οδυσσέας Ελύτης, Ανδρέας Κάλβος, Διονύσιος Σολωμός, Ίνγκεμποργκ Μπάχμαν, Μανόλης Αναγνωστάκης, Νίκος Καρούζος, Μάρκος Μέσκος, Άρης Αλεξάνδρου, Ηλίας Λάγιος κ.ά.
Τρίτη 29 Μαρτίου στις 19.00
Περισσότερες πληροφορίες: https://2023eleusis.eu/

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b