MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 29 Μαρτίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τρίτη 29 Μαρτίου 2022.

Monopoli Team

1. Piano Day Athens 2022 στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό

Η παγκόσμια ημέρα του πιάνου γιορτάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και συγκεκριμένα απόψε στην υπέροχη αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός. Η ΤρΙτη 29 Μαρτίου είναι η 88η ημέρα του χρόνου, όσα και τα πλήκτρα του πιάνου. Για πρώτη φορά συμπράττουν 13 μουσικοί με διεθνή παρουσία σε μια μουσική πανδαισία συνολικά 5 ωρών. Ο καθένας τους με τον προσωπικό του ήχο στις αποσκευές, δια μέσου σφυριών και χορδών καταφτάνουν από κοινού, με φρέσκιες συνθέσεις και καινούργιες συνεργασίες, σ’ έναν μουσικό διάλογο υψηλής αισθητικής δημιουργίας.
Τρίτη 29/3, 10:00 – 16:00, 17:00, 20:30
12 – 16€, Free Pass: 20€, Φοιτητικό: 8€, Σεμινάρια: 5€ (δωρεάν για τους κατόχους εισιτηρίων)
Αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

2. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η παράσταση «Acoustic» μετά την επιτυχημένη της πορεία στην Ισπανία όπου μάγεψε το κοινό στην Μάλαγα, την Μαδρίτη και την Βαρκελώνη έρχεται για μία μοναδική βραδιά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Είναι μια παράσταση ακουστική με την Ελευθερία Αρβανιτάκη να πλαισιώνεται από τρεις σολίστες: τον Θωμά Κωνσταντίνου στο ούτι, το λαούτο, το μαντολίνο και το τσουμπούς, τον Γιάννη Κυριμκυρίδη στο πιάνο και τον Γιάννη Πλαγιανάκο στο κοντραμπάσο. Στην παράσταση θα ακούσουμε τραγούδια-σταθμούς της πορείας της Ελευθερίας Αρβανιτάκη αλλά και τραγούδια που δεν έχουμε την ευκαιρία να ακούμε συχνά, θα ταξιδέψουμε στην Θράκη αλλά και στο Πράσινο Ακρωτήρι, θα τραγουδήσουμε μαζί της γνώριμα χασάπικα αλλά και τα καινούρια της διασκευασμένα από το τρίο αυτό των μουσικών.
Τρίτη 29/3, 21:00
15-35€
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

3. Σφαγή, της Λιουίζα Κουνιγιέ στο Studio Μαυρομιχάλη

Στο θέατρο Studio Μαυρομιχάλη παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο με τίτλο «Σφαγή» της πολυβραβευμένης Καταλανής συγγραφέως Λιουίζα Κουνιγιέ από την ομάδα BLOOM, σε σκηνοθεσία της Μαριτίνας Πάσσαρη και μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ. Μια διαζευγμένη καθηγήτρια Πανεπιστημίου αναζητά την ηρεμία σε ένα απομονωμένο ορεινό ξενοδοχείο. Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου προσπαθεί να την πείσει να αλλάξει κατάλυμα γιατί είναι η μοναδική πελάτισσα και το ξενοδοχείο θα κλείσει, η καθηγήτρια όμως επιμένει να μείνει. Η πλοκή εκτυλίσσεται σε 7 σκηνές, καθεμιά από τις οποίες διαδραματίζεται ένα βράδυ, από την Κυριακή ως το Σάββατο μιας εβδομάδας…
Τρίτη 29/3, 21:00
5-12€
Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα

4. Αστερισμοί, του Nick Payne στο Μικρό Άνεσις

Το βραβευμένο έργο του βρετανού θεατρικού συγγραφέα Nick Payne, «Αστερισμοί» παρουσιάζεται στο Μικρό Άνεσις. Η Μάριαν και ο Ρόλαντ βρίσκονται κάπου στο ίδιο σύμπαν. Μία σχέση πάει να δημιουργηθεί και πιθανόν και να εξελιχθεί. Είναι φανερό ότι δεν έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους, εκτός από το ότι θέλουν να είναι μαζί. Η ιστορία τους κυλάει έτσι όπως αυτοί οι ίδιοι ορίζουν, ή δεν ορίζουν, ή έτσι τουλάχιστον πιστεύουν. Οι «Αστερισμοί» είναι ένα έργο για το δίλημμα που αφορά την επιθυμία να θυμόμαστε και την ανάγκη να ξεχάσουμε, όπως το εκφράζει ο ίδιος ο συγγραφέας του έργου. Με βάση τη φιλοσοφική θεωρία της κβαντικής υπάρχουν σύμπαντα παράλληλα και μέσα τους κινείται μία άλλη ζωή μας, που την προσδιορίζουν άλλες αποφάσεις, άλλες επιλογές και συμπτώσεις που τελικά την οδηγούν σε μια άλλη κατάληξη πολύ διαφορετική από αυτή που βλέπουμε. Και αν είναι έτσι, ποιος ο λόγος να κάνουμε όλα αυτά που κάνουμε; Είμαστε οι επιλογές μας ή οι επιλογές μας είναι διαφορετικές εκδοχές του ποιοι είμαστε;
Τρίτη 29/3, 21:00
12-15€
Μικρό Άνεσις, Λεωφ. Κηφισίας 14 ,Αμπελόκηποι

5. Η Ποντικοπαγίδα, της Άγκαθα Κρίστι στον Νέο Ακάδημο

Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται σε μια απομονωμένη πανσιόν μιας επαρχίας, την ώρα που το χιόνι πέφτει πυκνό. Οκτώ ήρωες, που όλοι τους κρύβουν ένα μυστικό, βρίσκονται αντιμέτωποι με σκληρές αλήθειες και επικίνδυνα ψέματα. Ο φόβος τους κυκλώνει και ένας δολοφόνος βρίσκεται ανάμεσά τους. Μια ιστορία εκδίκησης με αιφνιδιαστικές ανατροπές, έξυπνα τεχνάσματα και μια ποντικοπαγίδα που περιμένει το επόμενο θύμα της…Στη νέα αυτή προσαρμογή του έργου, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Κίρκης Καραλή, μια ομάδα οκτώ πρωταγωνιστών (Βαλέρια Κουρούπη, Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Τζένη Μπότση, Ράνια Οικονομίδου, Νίκος Πολυδερόπουλος, Σήφης Πολυζωίδης, Στάθης Σταμουλακάτος, Χάρης Τζωρτζάκης​), μεταφέρεται κάπου στις αρχές της δεκαετίας του ’90, προτού μπουν τα κινητά τηλέφωνα στις ζωές μας, σε μια πανσιόν της ελληνικής επαρχίας…και η συνέχεια επί σκηνής!
Τρίτη 29/3, 20:00
15€
Νέος Ακάδημος, Ακαδημίας & Ιπποκράτους 17, Μετρό Πανεπιστήμιο

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b