MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
08
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Piano Day Athens 2022: 13 καλλιτέχνες σε μια γιορτή της μουσικής στον φιλολογικό σύλλογο «Παρνασσός»

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η διαδεδομένη γιορτή της μουσικής και του πιάνου, Piano Day, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, στον φιλολογικό σύλλογο «Παρνασσός», με τη συμμετοχή δέκα διεθνών πιανιστών και τριών μουσικών της εγχώριας τζαζ σκηνής.

Piano Day
author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η Παγκόσμια Ημέρα Πιάνου μας συναντά φέτος στις 29 του Μάρτη στην αίθουσα εκδηλώσεων του φιλολογικού συλλόγου Παρνασσός. Πρόκειται για την 88η μέρα του έτους – όσα και τα πλήκτρα του πιάνου!

Εμπνευσμένο από τον γερμανό πιανίστα και πρωτοπόρο του ηλεκτρονικού ήχου Nils Frahm το διεθνώς πια αναγνωρισμένο Piano Day φτάνει για πρώτη φορά και στην Αθήνα.

Piano Day Athens 2022: Μια γιορτή της μουσικής

Μία υπέροχη γιορτή για τη μουσική, το πιάνο και όλα τα άλλα πληκτροφόρα όργανα, στην οποία συμπράττουν δέκα πιανίστες και πιανίστριες, με διεθνή παρουσία και διακρίσεις, και τρεις προσκεκλημένοι μουσικοί από την εγχώρια τζαζ σκηνή. Καθένας τους με τον προσωπικό του ήχο στις αποσκευές, δια μέσου σφυριών και χορδών καταφτάνουν από κοινού, με φρέσκιες συνθέσεις και καινούργιες συμπράξεις, σ’ έναν μουσικό διάλογο υψηλής αισθητικής δημιουργίας.

Το ημερήσιο πρόγραμμα συμπληρώνουν ποικίλα μουσικά σεμινάρια σύνθεσης στο πιάνο, ενορχήστρωσης, τραγουδοποιίας, ρυθμικής αίσθησης, live-looping κ.α. οργανωμένα από τους συμμετέχοντες μουσικούς.

To Piano Day Athens 2022 είναι μια πρωτοβουλία του πιανίστα – συνθέτη Γιώργου Παρίση και της athens.works σε συνεργασία με τον φιλολογικό σύλλογο Παρνασσός.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τους μουσικούς και το περιεχόμενο των σεμιναρίων καθώς μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στην επίσημη σελίδα του Piano Day GR: www.pianoday.gr.

Πρόγραμμα και Μουσικοί

Μουσικά σεμινάρια: 10:00πμ – 3:00 μμ

Απογευματινή συναυλία / Block A: 5:00μμ – 8:00μμ (προσέλευση: 4:30 μμ)

Μουσικοί:
Clemens Christian Poetzsch (Γερμανία) / Πιάνο
Jean Kapsa (Γαλλία) / Πιάνο
Γιώργος Παρίσης / Πιάνο feat. Μιχάλης Καλκάνης / Κοντραμπάσο & Σωτήρης Τσακανίκας / Ηλ. κιθάρα
Marie Awadis (Αρμενία) / Πιάνο
Tom Blankenberg (Γερμανία) / Πιάνο

Βραδινή συναυλία / Block Β: 8:30 μμ – 11:30 μμ (προσέλευση: 8:00 μμ)

Μουσικοί:
Aron Ottignon (Νέα Ζηλανδία) / Πιάνο, Ηλεκτρονικά
Lavalu (Ολλανδία) / Πιάνο, Τραγούδι
Ορέστης Πετράκης / Πιάνο feat. Πέτρος Kλαμπάνης / Κοντραμπάσο
Γιώργος Κατσάνος / Synthesizer, Ηλεκτρονικά
Ειρήνη Αλισά / Πιάνο

Πληροφορίες προσέλευσης:

Οι θεατές οφείλουν να επιδεικνύουν έγκυρο σχετικό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης παράλληλα με την ταυτότητα ή το διαβατήριό τους. Για παιδιά από 4 έως και 17 ετών ισχύει η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, είτε δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest) τελευταίου 24ώρου. Ισχύουν όλα τα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού στην είσοδο και την έξοδο των θεατών, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στην είσοδο, την έξοδο και καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημέρα και ώρες παραστάσεων: Τρίτη 29/3/2022 στις 5:00 μμ (απογευματινή συναυλία) και στις 8:30 μμ (βραδινή συναυλία)

Αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός | Οδηγίες Πρόσβασης στο Google Maps

Τιμές εισιτηρίων: 12 – 16 ευρώ | Free Pass: 20 ευρώ | Φοιτητικό: 8 ευρώ | Σεμινάρια: 5 ευρώ (δωρεάν για τους κατόχους εισιτηρίων)

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/piano-day-athens-2022/

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Cine News
Σινεμά για τη «γενιά του scrolling»: Το Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου επιστρέφει στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Η Αλήθεια Είναι: Ανοιχτή συζήτηση με τον συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη στο ΠΛΥΦΑ
Εκδηλώσεις
Υβριδικοί Ορίζοντες: Το νέο φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής και τεχνολογίας έρχεται στο Μέγαρο
Εικαστικά
Ars longa, vita brevis: Εκδήλωση – αφιέρωμα του ΕΜΣΤ στην ιδρυτική του διευθύντρια, Άννα Καφέτση
Εικαστικά
Τα Ημερολόγια: Τελευταίος μήνας της μεγάλης έκθεσης στο Φουγάρο με ξενάγηση από τον Χρήστο Μποκόρο
Βιβλία
Συγγραφείς, βιβλία, ιδέες: Ο Julian Barnes στο Μέγαρο
Εικαστικά
Θεσσαλονίκη: Εγκαίνια για τη Γυάλινη Δημοτική Πινακοθήκη στη Νέα Παραλία
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Ψ: «Η Ψυχική Υγεία Έχει Φωνή», ένα διήμερο αφιερωμένο στην ψυχική υγεία στην πλατεία Κλαύθμωνος
Εκδηλώσεις
Αυτή η εβδομάδα στην πόλη έχει θεατρικές πρεμιέρες, συναυλίες και ενδιαφέρουσες εκθέσεις
Εκδηλώσεις
Free City: Όλα όσα μπορούμε να κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10+1 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην Αθήνα
Εικαστικά
Το αόρατο νήμα υφαίνει: Εικαστικά, γεύσεις και βιωματικές δράσεις υμνούν την αξία της φροντίδας στην Τήνο