MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Κυριακή 27 Μαρτίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Κυριακή 27 Μαρτίου 2022.

Monopoli Team

1. Η Νύχτα της Κουκουβάγιας, του Γιώργου Διαλεγμένου στην Κάμιρο

Το σπουδαίο έργο «Η Νύχτα της Κουκουβάγιας» του Γιώργου Διαλεγμένου, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες δραματουργούς, ανεβαίνει στην Κάμιρο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγαρτζίδη και Δέσποινας Αναστάσογλου|Elephas tiliensis. Μια παράσταση-αλληγορία για τη ζωή και τον θάνατο, σκληρή και σαρκαστική, για την αναπόφευκτη στιγμή που κάθε άνθρωπος αντικρίζει το σκοτάδι του παρελθόντος του· για την κάθαρση που το σκοτάδι φέρνει στο παρόν του.
Κυριακή 27/3, 21:00
14-18€
Κάμιρος, Ιθάκης 32, Κυψέλη

2. Marcel Duchamp: Η νέα performance της ομάδας Nova Melancholia σε διάφορους χώρους

Η νέα περφόρμανς της ομάδας Nova Melancholia, που χρησιμοποιεί ως ready made – τίτλο το όνομα του θρυλικού καλλιτέχνη της πρωτοπορίας του 20ου αιώνα, Marcel Duchamp (1887-1968), που επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει, όσο λίγοι, την αντίληψή μας για την τέχνη, κάνει πρεμιέρα στο State of Concept Athens. Πρόκειται για μια παράσταση που διεκδικεί μια ορισμένη κληρονομιά: το διάχυτο πνεύμα αμφισβήτησης, τη διαρκή ειρωνεία και αυτο-ειρωνεία, την αναζήτηση της ανατροπής, του καινοφανούς και της πρόκλησης, την παιγνιώδη προσέγγιση των πραγμάτων, τη συμπερίληψη του τυχαίου στην καλλιτεχνική διαδικασία, τη σημαίνουσα χειρονομία. Το όνομα-τίτλος της περφόρμανς λειτουργεί ως μια πλατφόρμα επιπρόσθετης σημασιοδότησης και χαλαρής σύνδεσης διαφορετικών υλικών.
Κυριακή 27/3, 21:00
Ελάχιστη συνεισφορά: 5 ευρώ * Για κρατήσεις εδώ. 
State Of Concept, Τούσα Μπότσαρη 19, Αθήνα

3. Η Γιοβάννα στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Η θρυλική ερμηνεύτρια Γιοβάννα, που σημάδεψε με την παρουσία της το ελαφρό τραγούδι, επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στους μεγάλους απόντες-παρόντες του ελληνικού τραγουδιού. Κάτω από τον τίτλο της βραδιάς «Εκείνοι που έφυγαν και είναι εδώ», η πολύπλευρη καλλιτέχνιδα επανέρχεται στο ρεπερτόριο που την επέβαλε διεθνώς ως ερμηνεύτρια με μοναδικά χαρίσματα, ανασύροντας από το πλούσιο αρχείο της τραγούδια σημαντικών συνθετών του ελληνικού τραγουδιού, τα οποία και συναρμόζει σε ένα ρεσιτάλ – φόρο τιμής στους δημιουργούς εκείνους που επιμένουν να επιδρούν στο πολιτιστικό μας παρόν, παρά τη φυσική τους απουσία. Στο πιάνο θα συνοδεύσει ο Χρήστος Κουμούσης.
Κυριακή 27/3, 19:30
10-15€
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

4. Οι Ρεβάνς στον Σταυρό του Νότου Club

Οι Ρεβάνς μας προσκαλούν στον Σταυρό του Νότου Club σε μία ξεχωριστή συναυλία – γιορτή. Παρέα με αγαπημένους φίλους και την ορχήστρα τους θα μάς παρουσιάσουν τη δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά «Τσάι στο Παλέρμο» αλλά και διασκευές επιλεγμένων τραγουδιών της ελληνικής σκηνής, καθώς και τραγούδια του πρώτου δίσκου του συγκροτήματος «Οι κύκλοι των πουλιών». Καλεσμένοι τους σε αυτή την βραδιά θα είναι η Μαρία Κηλαηδόνη για να τιμήσουν τα τραγούδια του μοναδικού Λουκιανού Κηλαηδόνη, ο Αλέξανδρος Κτιστάκης ο οποίος συμμετέχει στο album τραγουδώντας το «Στον Μαρίνο Αντύπα», ο Γιάννης Διονυσίου με αφορμή το τραγούδι «Θα κοροϊδέψω τον καιρό» που είναι σε στίχους και μουσική του Αστέρη Κωνσταντίνου και η Ναταλία Λαμπαδάκη με αφορμή τη συμμετοχή της στον πρώτο δίσκο του συγκροτήματος.
Κυριακή 27/3, 22:00
10€
Σταυρός του Νότου Club, Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος

5. O Kristof στο SIX D.O.G.S

Ο Kristof ανεβαίνει στη σκηνή του six dogs για να παρουσιάσει ζωντανά, για πρώτη φορά με μπάντα, τον νέο ελληνόφωνο δίσκο του «Ψυχαγωγία». Με ένα ιδιαίτερο show γεμάτο εκπλήξεις που εκτός από τα τραγούδια του δίσκου, θα παιχτούν και κάποια ακυκλοφόρητα, θα υποδεχτεί guests και θα δοθούν δώρα.
Κυριακή 27/3, 21:00
10€
SIX D.O.G.S, Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b