MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για το Σάββατο 26 Μαρτίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Σάββατο 26 Μαρτίου 2022.

Monopoli Team

1. Ιδομενέας – Βασιλιάς της Κρήτης, του Μότσαρτ ανεβαίνει στο Θέατρο Ολύμπια

Ένα από τα μεγαλύτερα οπερατικά αριστουργήματα όλων των εποχών, ο «Ιδομενέας» του Wolfgang Amadeus Mozart, παρουσιάζεται από τον Δήμο Αθηναίων για τέσσερις παραστάσεις στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας». Η όπερα είναι μία καινούργια παραγωγή του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και παρουσιάζεται σε συνεργασία με την ΕΡΤ, σε μουσική διεύθυνση και σκηνοθεσία Γιώργου Πέτρου, ενός από τους σημαντικότερους και διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες καλλιτέχνες. Έρωτας, πάθος, ζήλια, πατρικές σχέσεις και διλήμματα, σχέσεις των ανθρώπων με το Θείο περνούν μέσα από την αρχετυπική ιστορία του βασιλιά της Κρήτης Ιδομενέα.
Σάββατο 26/3, 20:00
12-60€
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59, Αθήνα

2. Ο Μισάνθρωπος του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία της Άντζελας Μπρούσκου στο θέατρο Σφενδόνη

Ο «Μισάνθρωπος» του Μολιέρου παρουσιάζεται στο θέατρο Σφενδόνη, σε σκηνοθεσία της Άντζελας Μπρούσκου, σχεδόν 30 χρόνια μετά από την ιστορική παράσταση του Θεάτρου Δωματίου στην κατάληψη του κτιρίου καλλιτεχνών της 3ης Σεπτεμβρίου. Η Άντζελα Μπρούσκου επανέρχεται στο έργο του Μολιέρου για να ξανασυναντηθεί με την αντικοινωνική συμπεριφορά του Μισανθρώπου, την απόφασή του να μην ενταχθεί στη ζωή μιας βασιλικής αυλής όπου κυριαρχεί το ψεύδος, η υποκρισία, οι ίντριγκες και η κολακεία. Η Μολιερική αυλή φαντάζει πιο σύγχρονη από ποτέ: Tα αισθήματα εξαργυρώνονται με οικονομικά οφέλη, η αλήθεια είναι επίπλαστη και η χλιδή μιας πλαστής πραγματικότητας οφείλει να είναι Υπέροχη.
Σάββατο 26/3, 21:00
10-15€
Θέατρο Σφενδόνη, Μακρή 4, Αθήνα

3. Χαρίκλεια Καβάφη, του Κοραή Δαμάτη στον Πολυχώρο VAULT

Η «Χαρίκλεια Καβάφη» είναι η δεύτερη παράσταση με την οποία επανεκκινείται το θεατρικό project «Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ… », ένα θεατρικό φεστιβάλ μονολόγων, με εμπνευστή και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Δημήτρη Καρατζιά, που φέρνει επί σκηνής, μάνες σπουδαίων Ελλήνων ανδρών. Το έργο «Χαρίκλεια Καβάφη» είναι ένας μονόλογος βασισμένος στη ζωή της μητέρας του Κωνσταντίνου Καβάφη, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, με την Ασπασία Κράλλη στον ομώνυμο ρόλο.
Σάββατο 26/3, 18:00
10-12€
Πολυχώρος VAULT, Μελενίκου 26 Γκάζι

4. “The Steams” στο Ρομάντσο

10 μήνες μετά από την τελευταία τους εμφάνιση στο sold-out In Orbit Festival και 2 χρόνια μετά το τελευταίο τους headline show, οι Steams επιστρέφουν στην σκηνή του Ρομάντσο για να κάνουν αυτό που τους έλειψε περισσότερο: να παίξουν δυνατά την μουσική τους!
Σάββατο 26/3, 21:00
8€
Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα

5. Lilly Palmer στο Oddity Club

Η Ελβετίδα περσόνα της techno Lilly Palmer είναι χωρίς αμφιβολία μία απο τiς πιο ταλαντούχες γυναικείες παρουσίες στην ηλεκτρονική σκηνή τα τελευταία χρόνια! Με την μοναδική ενέργεια της και σε συνδυασμό με τους εκρηκτικούς μελαγχολικούς ήχους, τις ιδιαίτερες μελωδίες στα dj sets της σε στέλνει στο διάστημα το κοινό όπου και να εμφανίζεται. Μαζί της στα decks οι Έλληνες djs Mikee και Mattik.
Σάββατο 26/3, 23:50
15-20€
Oddity Club, Ηρακλειδών 61, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b