MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 21 Μαρτίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022.

Monopoli Team

1. Μαντώ: La Bella Greca σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη στο Μέγαρο Μουσικής

Η παράσταση «Μαντώ, La Bella Greca: Αντί στεφάνου για όσους ζήσαν τολμηροί» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στον απόηχο της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, το έργο επιχειρεί να αναδείξει την πολύπλευρη προσωπικότητα της Μαντώς Μαυρογένους, σπουδαίας μορφής του Αγώνα της Ανεξαρτησίας, στην οποία οφείλουμε τόσα πολλά, αλλά για την οποία γνωρίζουμε τόσο λίγα. Η παράσταση ανεβαίνει για τρεις ημέρες στο Μέγαρο και βασίζεται σε πρωτότυπο κείμενο της Θεοδώρας Καπράλου, το οποίο αποτελεί «ένα ιδιότυπο ημερολόγιο που στέκεται δίπλα στην Ιστορία», όπως αναφέρει συγγραφέας, και «δεν φιλοδοξεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει ιστορική καταγραφή».
Δευτέρα 21/3, 21:00

14-20€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 1, Ιλίσια

2. Στιγμιότυπα Σαγήνης, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Βασιλειάδη στο θέατρο Φούρνος

Το θέατρο Φούρνος υποδέχεται την παράσταση «Στιγμιότυπα Σαγήνης», σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Βασιλειάδη, βασισμένη στο θεατρικό έργο του Ηοward Barker «13 Aντικείμενα – Σπουδές Υποδούλωσης». O Βarker στο έργο του, προσπαθεί να εξερευνήσει την πηγαία ανάγκη των ανθρώπων να φτιάχνουν τις δικές τους μυθολογίες καθώς και την σημασία της συναισθηματικής μας εμπλοκής με τα αντικείμενα. Ξεπερνώντας την υλικότητα τους, τα αντικείμενα είναι φορείς των δικών μας ιστοριών, γίνονται αφορμή για να θυμηθούμε ή να ξανά αισθανθούμε, χάνουν την χρηστικότητα τους και λειτουργούν σαν διερώτηση για την σχέση μας με τον κόσμο και με εμάς τους ίδιους. Mε αναφορά την τεχνική του «θεάτρου εν θεάτρω» η παράσταση προσπαθεί να προσεγγίσει εκείνο το μεταθεατρικό στάδιο που συνδέει το δίπολο ανάμεσα σε μυθοπλασία και πραγματικότητα. Στη σκηνή εξελίσσεται η κωμικό – δραματικότητα της προετοιμασίας του θεάτρου αλλά και οι ιστορίες που συνδέονται με εκείνη σε όλη την διάρκεια της. Σε αυτή την ιδιάζουσα συνθήκη, οι σχέσεις ανάμεσα σε ηθοποιούς και θεατές είναι διαπραγματεύσιμη, το ίδιο και η σχέση εξουσίας του σκηνοθέτη με τους ηθοποιούς του.
Δευτέρα 21/3, 21:00
10-12€
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Νεάπολη Εξαρχείων

3. Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2022 στο Ωδείο Αθηνών

Τιμώντας τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη (1925-2021) οι Μουσικές Σχολές του Ωδείου Αθηνών πραγματοποιούν αφιερωματική εκδήλωση την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης. Ο Διευθυντής των Μουσικών Σχολών του Ωδείου Αθηνών Φίλιππος Τσαλαχούρης θα μιλήσει με θέμα την μουσική του Μίκη Θεοδωράκη που είναι βασισμένη στην ελληνική ποίηση αλλά και στη σχέση του με τους σημαντικούς ποιητές της εποχής μας. Η Νατάσα Μποφίλιου στο τραγούδι, με τον Διευθυντή της Χορωδίας του Ωδείου Αθηνών Δημήτρη Μπουζάνη στο πιάνο, θα αποδώσουν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Ελύτη, Σεφέρη, Καμπανέλλη, Λειβαδίτη κ.α.
Δευτέρα 21/3, 20:00
Είσοδος ελεύθερη
Ωδείο Αθηνών, Βασ. Γεωργίου B 17-19, Αθήνα

4. Αναστασία Μουτσάτσου, Alex Sid και Δημήτρης Γκοτσόπουλος στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Τι μπορεί να συμβεί όταν συναντώνται, μία αισθαντική ερμηνεύτρια, η Αναστασία Μουτσάτσου, ένας εξαιρετικός συνθέτης – ερμηνευτής, ο Alex Sid και ένας ταλαντούχος ηθοποιός και ερμηνευτής, ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, από τους πρωταγωνιστές της τηλεοπτικής σειράς, «Άγριες Μέλισσες»; Το αποτέλεσμα είναι μία τρυφερή αλλά και δυναμική, μουσική παράσταση. Τα υπέροχα τραγούδια που γράφτηκαν αποκλειστικά για την τηλεοπτική σειρά «Άγριες Μέλισσες» και τραγουδήθηκαν από την Αναστασία Μουτσάτσου, τον συνθέτη, Alex Sid (Αλέξανδρο Σιδηρόπουλο) και τη Δανάη Μιχαλάκη σε στίχους της Ουρανίας Πατέλλη, όπως το «Κάθε Δειλινό», «Σ’ αγάπησα», «Μάτια Κειστά», «Κεντρί», «Κοκκινολαίμης» συναντούν αγαπημένα τραγούδια από τους θησαυρούς του ελληνικού τραγουδιού. Η Αναστασία Μουτσάτσου, ο Alex Sid και ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, μας περιμένουν για μία τελευταία φορά απόψε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.
Δευτέρα 21/3, 21:30
20€
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη

5. Μια cult ματιά στη μουσική του Tom Waits: Vicki Kristina Barcelona στο Half Note

Τρεις γυναικείες παρουσίες, τρεις φωνές, τρεις μουσικοί από την Ν. Υόρκη, είναι το power trio που απόψε, για τελευταία φορά, θα είναι κοντά μας στο Half Note. Μαζί τους και μαζί μας, διάχυτη στο χώρο η μουσική του Tom Waits που όλοι αγαπήσαμε, με μια άλλη απρόσμενη ματιά… Το σχήμα, το ονόμασαν συμπτωματικά Vicki Kristina Barcelona, εμπνευσμένες κάποια δεδομένη στιγμή από την σχετική ταινία του Woody Allen που αφορούσε τις περίπλοκες σχέσεις με παρουσία τριών γυναικών στην ζωή ενός καλλιτέχνη. Έτσι κάπως οραματίστηκαν την σχέση τους σε συνάρτηση με την μουσική του Tom Waits και σκέφτηκαν να της προσδώσουν διαφορετικούς χαρακτήρες αλλά και εικόνα. Άλλοτε δυναμική, άλλοτε σπαραχτική, αλλά πάντα παιχνιδιάρα… Το τρίο των Vicki Kristina Barcelona είναι η Rachelle Garniez, η Amanda Homi και η Terry Radigan.
Δευτέρα 21/3, 21:30
20-30€ * Ισχύουν και μειωμένα εισιτήρια φοιτητικά & ανέργων -5€ / από τις αρχικές τιμές σε κάθε ζώνη
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b