MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 21 Μαρτίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022.

Ο Ιωάννης Δεσποτόπουλος και το Bauhaus: Μόνιμη έκθεση για τον σημαντικό Έλληνα αρχιτέκτονα στο Ωδείο Αθηνών | Φωτογραφία: Αρχείο Μουσείου Μπενάκη
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. «Music For Ordinary Life Machines»: Το μουσικό ντοκιμαντέρ του Νίκου Χαντζή για μια μοναδική προβολή στον κινηματογράφο Άστορ

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 20.00, στον κινηματογράφο Άστορ, θα πραγματοποιηθεί προβολή του μουσικού ντοκιμαντέρ «Music For Ordinary Life Machines» του Νίκου Χαντζή και αμέσως μετά την προβολή στις 22.00 ένα δυνατό gig από τους Kalte Nacht με ελεύθερη είσοδο. . Mε αφετηρία τα underground 80’s στην Ελλάδα, όταν το New Wave και το Punk εκφραζόταν με synthesizers, το MFOLM σκιαγραφεί μια μουσική υποκουλτούρα στην Ελλάδα, που άφησε ανεξίτιλα την σφραγίδα της στις καρδιές όσων ερωτεύτηκαν τον ήχο των «μηχανών». Μια συνοπτική καταγραφή της Minimal Synth και Synthpunk σκηνής στην Ελλάδα από το ’80 έως και το σήμερα, με πρωταγωνιστές τα συνθεσάιζερς, τα ρυθμοκούτια & τα παιδιά που τα αγάπησαν.
Δευτέρα 21/3
20.00 MFOLM (γενική είσοδος 6ε)
22.00 KALTE NACHT /LIVE (ελεύθερη είσοδος)
Προπώληση: astorcinema.gr και viva.gr.
Κινηματογράφος Άστορ, Σταδίου 28, Αθήνα. Τηλ: 210 3211 950.

2. Παρίσι, 13ο Διαμέρισμα: Δωρεάν ειδική γενέθλια προβολή από το Cinobo στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Με αφορμή τα 2α γενέθλιά της η κινηματογραφική streaming πλατφόρμα Cinobo διοργανώνει δωρεάν προβολή της πολυαναμενόμενης ταινίας του Ζακ Οντιάρ που λάτρεψε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το «Παρίσι, 13ο Διαμέρισμα» του Ζακ Οντιάρ, είναι ένα γεμάτο φρεσκάδα και ερωτισμό ασπρόμαυρο πορτρέτο των νέων στο Παρίσι. Ο σκηνοθέτης των ταινιών «Προφήτης», «Σώμα με Σώμα», «Dheepan: Ο Άνθρωπος Χωρίς Πατρίδα», σε συνεργασία με τη Σελίν Σιαμά του «Πορτρέτου μιας Γυναίκας που Φλέγεται», επαναπροσδιορίζουν τη γαλλική ρομαντική κομεντί.
Δευτέρα 21 Μαρτίου, 21:00
Eλεύθερη είσοδος – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και όλα τα μέτρα για την εξάλειψη του κορωνοϊού.
Ταινιοθήκη Ελλάδος: Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Αθήνα (Μετρό Κεραμεικός). Τηλ: +30 210 3612046 και  +30 210 3609695 (ext. 0117) | E: [email protected] |  http://www.tainiothiki.gr

3. Μπλε Δευτέρες: Οι θεματικές προβολές του κινηματογράφου Ανδόρα συνεχίζονται τον Μάρτιο

Η Διαπαιδαγώγηση της Κάμερον Ποστ  (Desiree Akhavan,  ΗΠΑ, 2018)

Ο κινηματογράφος Ανδόρα κάνει τις Δευτέρες μας πιο ζεστές με τις Μπλε Δευτέρες, ένα νέο κύκλο θεματικών προβολών στην πόλη. Για τον Μάρτιο θα προβληθούν ταινίες γύρω από τις εξής θεματικές: Depictions με ταινίες κοινωνικής αποτύπωσης, ή αλλιώς, ποιητικές αλληγορίες του κόσμου μας , Dreaming με ταινίες που εμφανίζονται σαν όνειρα, ή εφιάλτες, Awakenings με ταινίες αφύπνισης και ήρωες που ελευθερώνονται από ασύστατα δεσμά , και Books, με μερικές αξέχαστες κινηματογραφικές μεταφορές βιβλίων των Ζορζ Σιμενόν, Τζακ Λόντον και Γιέρζι Κοζίνσκι που αγαπήσαμε. Δευτέρα, 21/03 | «Awakenings»: 18.00 – Η Διαπαιδαγώγηση της Κάμερον Ποστ  (Desiree Akhavan,  ΗΠΑ, 2018). 20.00 – Οι Κληρονομοι ( Marcelo Martinessi, Παραγουάη, 2018). 22.00 – Και Μετά Χορέψαμε  (Levan Akin, Σουηδία, Γεωργία, Γαλλία 2019).
Προπώληση: 3 ευρώ. Ταμείο: 5 ευρώ. Ημερήσιο: 8 ευρώ. Σημεία προπώλησης: viva.gr
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down: Τελικά πόσο συμπεριληπτική είναι η ελληνική κοινωνία;12.09.2018

Εικαστικά

4. Ο Ιωάννης Δεσποτόπουλος και το Bauhaus: Μόνιμη έκθεση για τον σημαντικό Έλληνα αρχιτέκτονα στο Ωδείο Αθηνών

Φωτογραφία: Thodoris Anagnostopoulos

Το Goethe-Institut Athen παρουσιάζει σε συνεργασία με τα Αρχεία Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη και το Ωδείο Αθηνών τη νέα μόνιμη έκθεση «Από το κτήριο στην κοινότητα: Ο Ιωάννης Δεσποτόπουλος και το Bauhaus­». Ο Ιωάννης Δεσποτόπουλος (1903 – 1992) είναι ο μοναδικός Έλληνας αρχιτέκτονας που έζησε για δύο χρόνια στη Βαϊμάρη, την εποχή που λειτουργούσε εκεί η Σχολή του Bauhaus, και ήρθε σε άμεση επαφή με τις αρχές, τη διδασκαλία και τους ανθρώπους της διάσημης αυτής σχολής. Με αφορμή την ανακαίνιση των χώρων του Ωδείου Αθηνών, η έκθεση στεγάστηκε στον 1ο όροφο και έλαβε μόνιμο χαρακτήρα. Επικεντρώνεται στην ιστορία του σημαντικού αυτού κτηρίου. Επίσης, προσφέρει μια περιήγηση στις διάφορες πτυχές της σταδιοδρομίας του αρχιτέκτονα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μοντερνισμού του 20ού αιώνα, και φωτίζει την περίοδο κατά την οποία σχεδιάστηκε και ανεγέρθηκε το Ωδείο Αθηνών.
Εγκαίνια: Δευτέρα 21 Μαρτίου, 18:00
Ωράριο: Δευτέρα–Σάββατο, από τις 10.00 π.μ. έως τις 10.00 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη
Ωδείον Αθηνών, 1ος όροφος, Ρηγίλλης και Βασ.Γεωργίου Β’ 17-19, Αθήνα. Τ + 210 3661 044  | Ε  [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνα ουκρανικό “Σπίτι από θραύσματα” μάς συγκίνησε στο 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

5. Ianos: Αφιέρωμα στον Τίτο Πατρίκιο και την «Αντιπολεμική Ποίηση»

Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Κίχλη, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης 2022, διοργανώνουν αφιέρωμα στον Τίτο Πατρίκιο και την «Αντιπολεμική Ποίηση». Διαλέγουν και απαγγέλουν το αγαπημένο τους ποίημα του Τίτου Πατρίκιου οι: Βαγγέλης Χρόνης, ποιητής, Λιλλύ Ελευθερίου, εικαστικός, Γιάννης Μπασκόζος, δημοσιογράφος, Ευτυχία Αλεξανδροπούλου, ιατρός, ποιήτρια, Μάνος Καρατζογιάννης, ηθοποιός-σκηνοθέτης, Ανδρέας Μήτσου, λογοτέχνης, Κωνσταντίνος Μούσσας, ιατρός-λογοτέχνης. Την εκδήλωση συντονίζει και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.
Δευτέρα 21/3, 19:30
Αφιέρωμα: 4 ευρώ (περιλαμβάνει καφέ ή τσάι ή αναψυκτικό ή ένα ποτήρι μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί)
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ8 σπουδαία αντιρατσιστικά ποιήματα που «γκρεμίζουν» τις φυλετικές διακρίσεις12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b