MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για το Σάββατο 19 Μαρτίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Σάββατο 19 Μαρτίου 2022.

Monopoli Team

1. Το Σώσε, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη στο Θέατρο Παλλάς

Σαράντα χρόνια μετά από το πρώτο του ανέβασμα στο Λονδίνο, το «Σώσε» (Noises off), του Μάικλ Φρέιν κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Παλλάς με την σκηνοθετική σφραγίδα του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, παρέα με έναν all star θίασο. Τι συμβαίνει όταν πέφτει η αυλαία; Τι γίνεται στα παρασκήνια; Πώς αλληλεπιδρούν οι ηθοποιοί εκτός σκηνής; Πώς πραγματοποιείται μια πρόβα; Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να ανεβάσει κανείς μια θεατρική παράσταση; Οι θεατές παρακολουθούν ένα ντόμινο από λάθη, καταστάσεις να ανατρέπονται, ανθρώπους να πασχίζουν να συμφιλιωθούν με τις ανασφάλειες τους και ένα συνολικό χάος μέσα από το οποίο ανθίζει ένα όμορφο αποτέλεσμα…ή και όχι.
Σάββατο 19/3, 21:00
15€ – 80€
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

2. Σαν ρόδο και σαν αίνιγμα, του Άκη Δήμου στο Θέατρο Τόπος Αλλού

Το έργο του Άκη Δήμου, «Σαν ρόδο και σαν αίνιγμα», παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στο Θέατρο Τόπος Αλλού, σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή. Ένα ποιητικό σύμπαν σ’ ένα κείμενο που σφύζει από θεατρικότητα, κωμικό και σπαρακτικό, το έργο επιχειρεί με ελευθερία και έμπνευση να φωτίσει την αινιγματική σχέση του Σαίξπηρ και της γυναίκας του Αν Χάθαγουεϊ και έτσι να μάς γνωρίσει μια άλλη ρηξικέλευθη και μυθιστορηματική πλευρά του ποιητή. Η Πέγκυ Σταθακοπούλου με τους κωμικούς και δραματικούς τόνους της, ερμηνεύει τον ρόλο της αφανούς συζύγου του μεγάλου ποιητή.
Σάββατο 19/3, 20:00
10-14€
Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, Κεφαλληνίας 17, Κυψέλη

3. Μέρα Σάββατο / C’était un samedi στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Ύστερα από την περιοδεία της στη Γαλλία, η παράσταση «Μέρα Σάββατο», που αφηγείται την ιστορία και τον εκτοπισμό της εβραϊκής κοινότητας των Ιωαννίνων παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα — στο ΚΕΤ, τον χώρο όπου δημιουργήθηκε. Αφετηρία της παράστασης αποτελεί το διήγημα του Δημήτρη Χατζή, «Σαμπεθάι Καμπιλής» (από τη συλλογή διηγημάτων «Το τέλος της μικρής μας πόλης»). Η Φωτεινή Μπάνου αφηγείται την ιστορία, περνώντας από το λόγο στο τραγούδι και δίνοντας φωνή στα 11 μικρά γλυπτά αγάλματα που δημιούργησε για την παράσταση η Κλειώ Μακρή. Σημαντικό αφηγηματικό ρόλο παίζουν τα τραγούδια: ρωμανιώτικα, σεφαραδίτικα, ηπειρώτικα και «τραγούδια του στρατοπέδου» — λαϊκές μελωδίες των οποίων οι εξόριστοι άλλαζαν τα λόγια για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να μεταδώσουν την εμπειρία τους.
Σάββατο 19/3, 21:00
5-14€
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α, Αθήνα

4. Γιάννης Αγγελάκας & 100°C στο Fuzz

Ο Γιάννης Αγγελάκας παίρνει τη μπάντα του, τους 100°C, και μετά από δυόμισι χρόνια επιστρέφει στη σκηνή για δύο εμφανίσεις στο Fuzz Live Music Club. Η αληθινή μουσική – και η τέχνη, γενικότερα – οφείλει να προφητεύει τα χειρότερα τις εποχές που οι άνθρωποι νομίζουν πως ευημερούν και τα καλύτερα όταν δυστυχούν, καταθλίβονται και πιστεύουν πως έχουν όλα χαθεί, υπενθυμίζοντάς τους πως πάντα, στο πιο βαθύ σκοτάδι, άνθιζε η συνείδηση και η ορμή για εξέλιξη. Έτσι λοιπόν, σε μια δυστοπική εποχή, έρχονται τα τραγούδια του Γιάννη Αγγελάκα, από τις Τρύπες μέχρι σήμερα, να μάς θυμίσουν πως οι πραγματικά δημιουργικοί καλλιτέχνες πάντα έθεταν τις πιο καίριες ερωτήσεις.
Σάββατο 19/3, 21:30
15-17€
Fuzz Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος

5. A Place to Bury Strangers live στο Temple

Οι A Place To Bury Strangers, επιστρέφουν στη χώρα μας μετά από 7 χρόνια απουσίας. Η επερχόμενη κυκλοφορία του Hologram (EP) τον Ιούλιο του 2021, σηματοδοτεί ταυτόχρονα την πρώτη κυκλοφορία στη νέα δισκογραφική του frontman τους Oliver Ackermann, Dedstrange, αλλά και την υποδοχή στο νέο lineup των John Fedowitz (μπάσο) and Sandra Fedowitz (τύμπανα) των Ceremony East Coast. Ο Oliver κι ο John είναι παιδικοί φίλοι που στο παρελθόν δημιουργούσαν φουτουριστικό punk υπό το όνομα Skywave, και με τη Sandra Fedowitz να παίρνει θέση στα τύμπανα, έχουμε μια νέα εποχή για τους A Place to Bury Strangers με πιθανά το πιο εντυπωσιακό line up μέχρι τώρα.
Σάββατο 19/3, 20:00
20€
Temple, Ιάκχου 17, Κεραμεικός

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b