MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 17 Μαρτίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022.

Monopoli Team

1. Μια ιστορία αγάπης, σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα στο Θέατρο Άνεσις

Το σύγχρονο γαλλικό θεατρικό έργο του Alexis Michalik, «Μια ιστορία αγάπης», βραβευμένο με 4 βραβεία Molière, επιστρέφει στο Θέατρο Άνεσις, σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα. Η ιστορία της Κάτια και της Ζυστίν ξεκινάει όπως τόσες άλλες και ερωτεύονται σαν σε παραμύθι…  Η Ζυστίν επιθυμεί ένα παιδί αλλά η Κάτια διστάζει επειδή έχει πληγωθεί πολλές φορές στη ζωή της και φοβάται το μέλλον. Με μια περίεργη ανατροπή της μοίρας, η Κάτια μένει έγκυος και λίγο πριν από τη γέννηση του παιδιού της, η Ζυστίν εξαφανίζεται. Δώδεκα χρόνια μετά, η μοίρα θα δείξει πάλι ότι οι μεγάλες ιστορίες αγάπης επιλέγουν το δικό τους μοναδικό τέλος…
Πέμπτη 17/3, 20:15
12-15€
Θέατρο Άνεσις, Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι

2. Rabbithole, από την ομάδα INVAIN στο Θέατρο 104

Η ομάδα INVAIN με αφορμή την ποιητική συλλογή της Εύης Χρόνη, «Μήτρα», δημιουργεί μία σκηνική σύνθεση η οποία χρησιμοποιεί στοιχεία από την performance και το cabaret. Μέσα σε ένα λευκό δωμάτιο τέσσερις ηθοποιοί παίζουν την τελευταία τους παράσταση λίγο πριν όλα καταρρεύσουν. Ο λόγος γίνεται θραύσματα και το σώμα, ένα σώμα που πάσχει και κατακρεουργείται. Η επιθυμία που έχει πια χαθεί, ο ανεκπλήρωτος έρωτας , η ασθένεια και η αυτοκτονία είναι θέματα που ερευνά η παράσταση. Η ασυνέχεια του σήμερα, αναπαρίσταται και εικονοποιείται σε σκηνές ποιητικού σουρεαλισμού, οι οποίες εναλλάσσονται τυχαία, υπογραμμίζοντας το τρομακτικό αυτονόητο της εποχής.
Πέμπτη 17/3, 21:15
7-12€
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Κεραμεικός

3. Neapoly: Το νέο έργο των Κ. Βήτα και Ν. Πατρελάκη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Δύο χρόνια μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους στο έργο «Ο κόσμος είναι ένας», με θέμα τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο, ο Κωνσταντίνος Βήτα και ο Νίκος Πατρελάκης επανέρχονται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την πρώτη παρουσίαση του νέου τους έργου «Neapoly». Πρόκειται για ένα νέο οπτικοακουστικό εγχείρημα με καινούρια, από κοινού, ηλεκτρονική μουσική και πρωτότυπα βίντεο, μια βόλτα εξερεύνησης και πειραματισμού στην electronica και τους αμέτρητους ήχους και φόρμες της.
Πέμπτη 17/3, 20:30
10-20€
Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα 

4. Το George Kontrafouris Trio στη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη»

Ο Γιώργος Κοντραφούρης μοιράζεται μαζί μας τα μονοπάτια που τον οδήγησαν στον Bill Evans και μάς μυεί διεξοδικά στον κόσμο του, παρουσιάζοντας με το τρίο του τα έργα του δίσκου Tribute to Bill Evans. Μαζί με τον Γιώργο Κοντραφούρη παίζουν οι Βασίλης Κουτσονάνος – Κοντραμπάσο, Παναγιώτης Θέμας – τύμπανα. Θα προλογίσουν ο μουσικογράφος, κριτικός, ερευνητής και συγγραφέας Θωμάς Ταμβάκος, ο συνθέτης και καθηγητής σύνθεσης του Ιονίου Μουσικού Πανεπιστημίου Δημήτρης Μαραγκόπουλος, ο δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός Δημήτρης Τρίκας, η εκπρόσωπος της Irida Jazz και μουσικολόγος Δήμητρα Καραμπεροπούλου.
Πέμπτη 17/3, 20:30
Από 7€
Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», Πέτρου Κόκκαλη 1, Αθήνα

5. Η Sophie Lies στο six d.o.g.s

Η Sophie Lies μάς καλεί απόψε στο six d.o.g.s. για να μοιραστούμε μουσική. Η Sophie που λέει ψέματα μα γράφει τραγούδια γεμάτα αλήθεια, μαζί με τους σταθερούς της συνοδοιπόρους, Στέφανο Μουρούτσο, Ορέστη Πετράκη, Χάρη Παρασκευά και Αλέξανδρο Λαδιανό, θα παίξει κομμάτια του πρώτου της δίσκου, μερικά από τον επόμενο που βρίσκεται ήδη καθοδόν, καθώς και κάποια άλλων τραγουδοποιών που αγαπάει πολύ. Γλυκές μελωδίες και λιτές ενορχηστρώσεις θα συναντήσουν τον πολυσυλλεκτικό ήχο τραγουδιών όπως τα «Μεγάλα Παιδιά», συνομιλώντας μουσικά και συναισθηματικά με τους ανθρώπους που θα βρεθούν γύρω της, κάτω και πάνω από τη σκηνή.
Πέμπτη 17/3, 21:00
10€
Six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b