MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 16 Μαρτίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022.

Monopoli Team

1. «Φαίδρα» της Μαρίνας Τσβετάγιεβα, στο θέατρο Προσκήνιο

Η «Φαίδρα» της Μαρίνας Τσβετάγιεβα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, συνεχίζει τον επιτυχημένο κύκλο της στο Θέατρο Προσκήνιο, για 20 τελευταίες παραστάσεις. Η Μαρίνα Τσβετάγιεβα, μια από τις σημαντικότερες ποιητικές φωνές του 20ού αιώνα, ποιήτρια που γεφύρωσε με μοναδικό τρόπο τον μοντερνισμό με τη λυρική συγκίνηση, ολοκλήρωσε τη «Φαίδρα» το 1927 παραδίδοντάς μας μια από τις ψυχολογικά βαθύτερες εκδοχές του μύθου. Η Τσβετάγιεβα τοποθετεί όλη την ιστορία στο παλάτι του Θησέα στην Τροιζήνα εγκαθιδρύοντας δυο δραματουργικά δίπολα βασισμένα στη διαλεκτική του έρωτα ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα. Η Μαρίνα Τσβετάγιεβα μεταγράφει το μύθο της Φαίδρας και του Ιππόλυτου σε μια ποιητική αλληγορία που μας καλεί να αφυπνίσουμε τη σχέση μας με τη φύση και το ένστικτο. Πρωταγωνιστούν οι: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιώργος Ζυγούρης, Αλεξία Καλτσίκη, Αναστάσης Λαουλάκος
Τετάρτη 16/3, 21:45
15-20€
Θέατρο Προσκήνιο, Καπνοκοπτηρίου 8, Αθήνα | Τηλ: 210 8256838

2. Trio Lumpen – Η Φράουλα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τσαγκαράκη στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής

Στα χρόνια της πανδημίας, όπου το παρόν προσομοιάζει σε απώτερο μέλλον, όπου ο πόλεμος προκύπτει πάλι σαν φυσικό φαινόμενο και το “τέλος της ιστορίας” προβάλλει την ανάγκη για την αρχή μιας άλλης, τρία lumpen στοιχεία προσπαθούν να επιβιώσουν στριμωγμένα στις αντιθέσεις του συστήματος. Τρία lumpen στοιχεία, διασκεδάζοντας το τέλμα της ζωής τους, “συνθέτουν” μια σκληρή πολιτική κωμωδία με γκροτέσκο στοιχεία, που διαπραγματεύεται τη φύση του συστήματος, το χαρακτήρα του πολέμου και την αέναη τάση της ανθρωπότητας προς τα μπρος.
Τετάρτη 16/3, 20:30
8-12€
Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής, Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός

3. Hyperspace ή αλλιώς…, της Δανάης Λιοδάκη στο Studio Μαυρομιχάλη

Η θεατρική ομάδα b.p.m. theater group παρουσιάζει για δεύτερη φορά το θεατρικό έργο της Δανάης Λιοδάκη «Hyperspace ή αλλιώς…», στο Studio Μαυρομιχάλη. Το «Hyperspace ή αλλιώς…» είναι ένα έργο που μιλάει για τους νέους-ομήλικους με τα μέλη της ομάδας b.p.m. Λίγο μετά τα είκοσι, λίγο πριν τα τριάντα. Είναι η ματιά τους, οι ελπίδες, οι αμφιβολίες, οι μεταπτώσεις σε ένα περιβάλλον που διαρκώς πάλλεται και καταρρέει στο χαοτικό τοπίο της ελληνικής κρίσης. Είναι οι φόβοι που συναντούν στο δρόμο που έχουν πάρει για να τους αποφύγουν.
Τετάρτη 16/3, 21:00
5-12€
Studio Μαυρομιχάλη Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια

4. Liederabend, με τη Μυρσίνη Μαργαρίτη και τον Τάση Χριστογιαννόπουλο στο Μέγαρο

Οι βραδιές λυρικού τραγουδιού στο Μέγαρο συνεχίζονται τον Μάρτιο με το ρεσιτάλ της σοπράνο Μυρσίνης Μαργαρίτη και του βαρύτονου Τάση Χριστογιαννόπουλου. Οι δύο Έλληνες λυρικοί ερμηνευτές σε αυτή τη βραδιά που είναι αφιερωμένη στο γερμανικό λιντ της μεταρομαντικής εποχής αλλά και των αρχών του 20ού αιώνα, υποδέχονται στη σκηνή τον Νίκο Αθηναίο. Ο γνωστός μαέστρος θα τους πλαισιώσει, με την ιδιότητα του πιανίστα, στα Τραγούδια της Μινιόν για υψίφωνο και πιάνο του Hugo Wolf, στα Τραγούδια ενός οδοιπόρου του Gustav Mahler, στα Δύο τραγούδια για βαρύτονο και πιάνο, έργο 1 του Arnold Schoenberg και στα Επτά πρώιμα τραγούδια του Alban Berg.
Τετάρτη 16/3, 20:30
8-18€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Ιλίσια

5. Το Andreas Thermos Sextet ζωντανά στο Half Note Jazz Club

Το Half Note Jazz Club παρουσιάζει το Andreas Thermos sextet για ένα εκρηκτικό μουσικό performance που θα συζητηθεί. Το Andreas Thermos Sextet θα μάς δώσει την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα δίωρο με επιλεγμένα κομμάτια τα οποία έχουν ενορχηστρωθεί και διασκευαστεί για 3 πνευστά. Στο ρεπερτόριο συμπεριλαμβάνονται πρωτότυπες συνθέσεις του σχήματος καθώς και διασκευές από τον ήχο των blues και gospel μέχρι τον Tom Waits.
Τετάρτη 16/3, 21:30
10-12€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b