MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 9 προτάσεις για την Τρίτη 15 Μαρτίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Τρίτη 15 Μαρτίου 2022.

«Μάνη, άνθη της πέτρας χαίρε πέτρα η ποτίσασα τους διψώντας την ζωήν»: Έκθεση του Στάθη Κουκόπουλου στην γκαλερί Αργώ
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Δέκα ημέρες προβολών σε φυσικούς και διαδικτυακούς χώρους

«Η Πόλη και η Πόλη», Χρήστος Πασσαλής, Σύλλας Τζουμέρκας

Το 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 10 έως την Κυριακή 20 Μαρτίου τόσο σε φυσικούς χώρους όσο και online, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στο 24ο ΦΝΘ θα προβληθούν 233 ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους στην ιστορική έδρα του θεσμού, στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, καθώς και στις αίθουσες του Λιμανιού, Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές. Παράλληλα, παρακολουθούμε ταινίες και διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ online.filmfestival.gr.
10-20 Μαρτίου 2022
Για αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ

2. Μάρτιος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Μάρτιο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Η πρωτοβουλία αυτή έχει για στόχο την ανάδειξη της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας, που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, μέσα από την καθιέρωση ενός σταθερού ραντεβού για το κοινό με το είδος αυτό στην συγκεκριμένη αίθουσα. Από την Πέμπτη 10/3 και για μία εβδομάδα, σειρά έχει «Η κλήση» (10′) του Μάριου Ψαρά. Εύφημος Μνεία στο 43ο Φεστιβάλ Δράμας.  Πρώτο Ευρωπαϊκό Βραβείο Μυθοπλασίας Μικρού Μήκους στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης.  Eπιλογή στα «Short Film Market Picks» του Clermont-Ferrand 2021.
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος μάς μιλάει για την ταινία «Άνεμος Ελευθερίας 1821»12.09.2018

Εκθέσεις

3. «Άυπνα Σπίτια»: Ατομική έκθεση της Μαίρης Νταγιαντά στην γκαλερί Genesis

Στη νέα ατομική της έκθεση «Άυπνα Σπίτια» που παρουσιάζεται στην γκαλερί Genesis, η Μαίρη Νταγιαντά περπατά αθόρυβα και αθέατα μέσα στη δεκτική νύχτα. Δομώντας τους τυφλούς όγκους των κοιμισμένων σπιτιών από την αρχή, μετακινώντας τις αστικές πυκνώσεις σαν πολύχρωμα παιδικά τουβλάκια, ανατρέποντας το έξω και αντικαθιστώντας το με την εσωτερική φόδρα του «μέσα». Eπινοώντας νέα εδάφη χτισμένα από χρώμα και αποτμήσεις χαρτιού, ανυψούμενα μέσα από τις ίδιες τους τις αντανακλάσεις.
Εγκαίνια: Τρίτη 15 Μαρτίου 2022, στις 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 15 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Τρι – Πεμ– Παρ 12:00 – 21:00, Τετ – Σαβ 12:00 – 15:00
Είσοδος Ελεύθερη

Gallery Genesis, Χάρητος 35, Αθήνα. Τηλ: 211 7100566.

4. «Long Shadows»: Ατομική έκθεση του Ally Rosenberg στην γκαλερί Δύο Χωριά

Η γκαλερί Δύο Χωριά παρουσιάζει με ιδιαίτερη χαρά την έκθεση «Long Shadows» (Μακριές Σκιές), μια νέα σειρά έργων του καλλιτέχνη Ally Rosenberg από το Λονδίνο. Η πρώτη ατομική έκθεσή του στην Ελλάδα ανοίγει στις 15 Μαρτίου, παρουσία του καλλιτέχνη, και περιλαμβάνει μια νέα σειρά γλυπτών του, τα οποία δημιουργήθηκαν κατά τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα φιλοξενίας της γκαλερί Δύο Χωριά. Τα έργα της έκθεσης Long Shadows συγκροτούν μια μυστηριακά παιγνιώδη εξερεύνηση του σώματος, μέσα από το υλικό, το αντικείμενο, την εικόνα και τον χρόνο.
Εγκαίνια: Τρίτη 15 Μαρτίου 2022, 19.00-21.00
Διάρκεια έκθεσης: 15 Μαρτίου – 15 Απριλίου, 2022
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή, 11:00 – 19:00 και Σάββατο: 11:00 – 15:00
Ελεύθερη Είσοδος

Δύο Χωριά Project Space Αθήνα, Μαντζουράκη 16, Νέα Φιλοθέη, Αθήνα. Τηλ: 21 0671 4827. Ε: [email protected].

5. «Μάνη, άνθη της πέτρας χαίρε πέτρα η ποτίσασα τους διψώντας την ζωήν»: Έκθεση του Στάθη Κουκόπουλου στην γκαλερί Αργώ

Η γκαλερί Αργώ υποδέχεται στους χώρους της τον Στάθη Κουκόπουλο ο οποίος θα παρουσιάσει την καινούργια του δουλειά με έργα ζωγραφικής κάτω από το γενικό τίτλο «Μάνη, άνθη της πέτρας χαίρε πέτρα η ποτίσασα τους διψώντας την ζωήν». Ο Στάθης Κουκόπουλος με τα τοπία του από τη Μάνη, δίνει εν πολλοίς την λιτότητα του τοπίου όπως προβάλλει μέσα από τους μακρόστενους πύργους, την άγρια βλάστηση, τα θαλασσινά νερά, τα πέτρινα σπίτια, κι από πάνω τις όψεις των βουνών και τις απειλητικές ενίοτε συννεφιές του καιρού.
Εγκαίνια: Τρίτη 15/3, 19:00
Διάρκεια έκθεσης: 15 Μαρτίου – 9 Απριλίου
Ώρες λειτουργίας: Τρ., Τετ., Πεμ., Παρ.: 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 5-8 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ. – 3 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη
Γκαλερί Αργώ, Νεοφύτου Δούκα 5, Κολωνάκι. Τηλ. 210 7249333. Εmail: [email protected].

6. «Έσω Σκιές»: Έκθεση του Αργύρη Κάλτσιου στην Chili Art Gallery

Η Chili Art Gallery σας προσκαλεί να επισκεφθείτε την έκθεση του Αργύρη Κάλτσιου «Έσω Σκιές». Ο Αργύρης Κάλτσιος συνεπαρμένος από τη μαγεία των εικαστικών τεχνών, τα τελευταία χρόνια πειραματίστηκε με υλικά και τεχνικές που οδήγησαν σε μια συλλογή έργων που φέρει το προσωπικό του καλλιτεχνικό αποτύπωμα. Στα έργα του, με κυρίαρχα υλικά το ξύλο και την εποξεική ρητίνη, διακρίνεται η έκφραση των συναισθημάτων μέσα από την κίνηση του σώματος ενώ επιχειρείται αμέσως η ταύτιση διαθέσεων και, εμμέσως, η ανάδυση απωθημένων.
Εγκαίνια: Τρίτη 15/3, 16:00 – 21:00
Διάρκεια έκθεσης: 15 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή 11:00 – 18:00, Πέμπτη 12:00 – 19.00, Σάββατο 11:00 – 15:00
Είσοδος Ελεύθερη
Chili Art Gallery, Δημοφώντος 13-15, Θησείο, Αθήνα. Τηλ: 210-7292564. Ε: email: [email protected] | www.chiliart.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMaman: Η εμβληματική αράχνη της Louise Bourgeois στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

7. Fran Lebowitz: Η αντισυμβατική Νεοϋορκέζα συγγραφέας και κριτικός έρχεται στη Στέγη

Η αντισυμβατική Νεοϋορκέζα συγγραφέας και κριτικός Fran Lebowitz, που έγινε ευρέως γνωστή στο ελληνικό κοινό από τη σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix, «Pretend It’s a City» του Martin Scorsese, έρχεται στη Στέγη στις 14 και 15 Μαρτίου για μια απρόβλεπτη συζήτηση με τη Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος ΩνάσηΑφροδίτη Παναγιωτάκου. Η Φραν Λίμποουιτς μιλά για το σύγχρονο πολιτιστικό τοπίο σε όλο τον κόσμο, τη ζωή στις μητροπόλεις του πλανήτη και τη σημασία του να είσαι ο εαυτός σου σήμερα.
Τρίτη 15 Μαρτίου 2022, 20:30
Εισιτήρια: 5€-18€ | Κλείστε θέσεις εδώ.
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα. | https://www.onassis.org/el/

8. «Kourd Evening Art Talks»: Κύκλος ομιλιών πάνω στη ζωγραφική από την Gallery Kourd

Gallery Kourd σας προσκαλεί στα «Kourd Evening Art Talks», σε ένα κύκλο ομιλιών πάνω στη ζωγραφική – στον τρόπο που έχει δημιουργηθεί το ζωγραφικό έργο, στον τρόπο που εμείς το βλέπουμε και στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε για αναφερθούμε σε αυτό. Τα «Kourd Evening Art Talks» θα λειτουργήσουν ως ξενάγηση στην έκθεση και σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν ένα τόπο συνάντησης φιλότεχνων. Ο επιμελητής της έκθεσης «A Grammar of Gestures», Jurriaan Benschop, συνομιλεί με τον Ανδρέα Ράγκναρ-Κασάπη, τον Αλέξανδρο Βούτσα, την Μαρίτα Γεραρχάκη, τον Δαυίδ Μπενφοράδο και την Θεοδώρα Κουμουνδούρου. Θέματα συζητήσεων: Τρίτη, 15 Μαρτίου, ώρα 19.30, «Διεθνής γλώσσα, τοπικές ρίζες», με τη Θεοδώρα Κουμουνδούρου, Arthens founder & σύμβουλος τέχνης.
Κρατήσεις: 2106426573 ή στο [email protected]. Ελεύθερη Είσοδος.
Gallery Kourd, Κασσιανής 2, Αθήνα.

9. «Performance Rooms 2022»: 18 performers από τις εικαστικές τέχνες και άλλα καλλιτεχνικά πεδία σε μια έκθεση στο St George Lycabettus Hote

Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πάνθεον παρουσιάζει την Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο «Performance Rooms 2022» στο Ξενοδοχείο «St George Lycabettus Hotel», στην Δεξαμενή, Κολωνάκι, Αθήνα. 14 επιμελητές παρουσιάζουν 18 Performers από τις Εικαστικές Τέχνες καθώς και από άλλα καλλιτεχνικά πεδία όπως το Θέατρο, τον Χορό, τη Μουσική, τα Multimedia, στα δωμάτια ενός ξενοδοχείου. Σε κάθε δωμάτιο θα επιτελείται και μια ζωντανή performance κατά την εξαήμερη διάρκεια της έκθεσης.
Διάρκεια Έκθεσης: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, 19:00 – 22:00
Είσοδος ελεύθερη
Ξενοδοχείο «St George Lycabettus Hotel», Κλεομένους 2, Αθήνα.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b