MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 9 Μαρτίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022.

Monopoli Team

1. Ταξίδι μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα, του Ευγένιου Ο’ Νηλ στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

«Τα μέλη της οικογένειας Τάιρον (που στην πραγματικότητα είναι η οικογένεια του συγγραφέα) ξεφλουδιζουν το τραύμα τους, σ’ ένα σκηνικό στο οποίο επικρατούν η ομίχλη και οι ψευδαισθήσεις. Ένα τοπίο γεμάτο αντανακλάσεις επεκτείνεται σε όλο το θέατρο και ανάμεσα στους θεατές. Το τραύμα, τα οικογενειακά τραπέζια, οι εξαρτήσεις και οι εθισμοί αρχίζουν σιγα-σιγά να “ξεθολώνουν”, τα πρόσωπα προσεγγίζουν οδυνηρά την αλήθεια και τα φαντάσματα ζωντανεύουν προκειμένου να κλείσουν την πληγή και να συμφιλιωθούν με τις ανεπάρκειές τους». Έτσι σκιαγραφεί το εμβληματικό έργο «Ταξίδι μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα» ο Δημήτρης Καραντζάς, που συναντά ξανά την Μπέττυ Αρβανίτη στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, σκηνοθετώντας, το αυτοβιογραφικό αριστούργημα του Ευγένιου Ο’Νηλ.
Τετάρτη 9/3, 19.30
15-20€
Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, Kεφαλληνίας 16, Κυψέλη

2. Η γιορτή του Θερισμού από την Ομάδα Αντιστροφή στο θέατρο 104

Από σήμερα, «Η Γιορτή του Θερισμού» παρουσιάζεται στο Θέατρο 104, σε σύλληψη και σκηνοθεσία της ομάδας Αντιστροφή. Μια παράσταση βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Άγκνες Μάγνουσντότιρ, μιας γυναίκας καταδικασμένης σε θάνατο που περιμένει υπομονετικά την εκτέλεση της ποινής της. Μέχρι τότε, “φιλοξενείται” στο σπίτι μιας οικογένειας σε κάποια επαρχιακή πόλη της Ισλανδίας διαταράσσοντας συνεχώς τις ισορροπίες. Ο φόβος για το ξένο και το ανοίκειο, που προκαλεί ο άγνωστος άλλος, η φόνισσα, το “τέρας”, δεν αργεί να μετατραπεί σε αμφιβολία. Μια αμφιβολία που οδηγεί τον κάθε ήρωα σε μια απρόσμενη και λυτρωτική συμφιλίωση με τους άλλους μα και τον ίδιο του τον εαυτό.
Τετάρτη 9/3, 21:00
5-12€
Θέατρο 104 Ευμολπιδών 41, Γκάζι

3. Rabbithole, από την ομάδα INVAIN στο θέατρο 104

Η ομάδα INVAIN με αφορμή την ποιητική συλλογή της Εύης Χρόνη, «Μήτρα», δημιουργεί μία σκηνική σύνθεση με υλικά από την performance και το cabaret. Μέσα σε ένα λευκό δωμάτιο τέσσερις ηθοποιοί παίζουν την τελευταία τους παράσταση λίγο πριν όλα καταρρεύσουν. Ο λόγος γίνεται θραύσματα και το σώμα, ένα σώμα που πάσχει και κατακρεουργείται. Η επιθυμία που έχει πια χαθεί, ο ανεκπλήρωτος έρωτας , η ασθένεια και η αυτοκτονία είναι θέματα που ερευνά η παράσταση. Η ασυνέχεια του σήμερα, αναπαρίσταται και εικονοποιείται σε σκηνές ποιητικού σουρεαλισμού, οι οποίες εναλλάσσονται τυχαία, υπογραμμίζοντας το τρομακτικό αυτονόητο της εποχής.
Τετάρτη 9/3, 21:00
7-12€
Θέατρο 104 Ευμολπιδών 41, Γκάζι

4. For Women: Aγγελική Τουμπανάκη 5tet στο Half Note Jazz Club

Η World Jazz βοκαλίστρια Αγγελική Τουμπανάκη μαζί με τέσσερις αγαπημένους και εκλεκτούς μουσικούς της παραδοσιακής και τζαζ μουσικής σκηνής, τους Γρηγόρη Ντάνη στην κιθάρα, Απόστολο Καλτσά στο μπάσο, Ηλία Δουμάνη στα τύμπανα και Γιώργο Μακρή στην γκάιντα, δημιουργούν μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στη γυναίκα των τόπων και των χρόνων.
Τετάρτη 9/3, 21:30
10-12€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

5. «Οι Άγγελοι της Σμύρνης» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η συγγραφέας Διδώ Σωτηρίου, η φωτογράφος Νέλλη Σουγιουλτζόγλου (γνωστή ως Nelly’s) και η στιχουργός Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου συναντιούνται επί σκηνής με την ερμηνεύτρια Ζωή Παπαδοπούλου και «πλέκουν» μια μουσική παράσταση με κείμενα, προβολές και τραγούδια. Τη θεατρική αφήγηση κάνει η ηθοποιός Χρύσα Παπά. Οι τρεις σημαντικές κυράδες της Ρωμιοσύνης με την κοινή καταγωγή από το Αϊδίνιο της Μικράς Ασίας έγιναν οι Άγγελοι του πολιτισμού της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο. Τη Ζωή Παπαδοπούλου συνοδεύουν τρεις μουσικοί στο πιάνο, την κιθάρα και το μπουζούκι σ ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι, στο οποίο ζωντανεύουν εικόνες, μουσικές και συνήθειες από την αίγλη της Σμύρνης. Εικόνες από την καταστροφή, τη συνέχεια του ξεριζωμού, αλλά και τη ζωή μετά.
Τετάρτη 9/3, 20:30
12-15€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών-Αίθουσα διδασκαλίας του συλλόγου οι φίλοι της μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Ιλίσια

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b