MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Barbie: Σαν σήμερα «γεννιέται» η πιο διάσημη κούκλα στον κόσμο

«Γεννήθηκε» μέσα από δυο άσχετα μεταξύ τους γεγονότα, τα οποία, ωστόσο, ήρθαν και «κούμπωσαν» το ένα δίπλα στο άλλο και κάπως έτσι δημιουργήθηκε η Barbie που, πλέον, σήμερα είναι το απόλυτο best seller σε ότι αφορά τις κούκλες

Photo by Sean Bernstein on Unsplash
Photo by Sean Bernstein on Unsplash
Monopoli Team

Γενέθλια για την Barbie σήμερα. Η διασημότερη κούκλα του κόσμου, η οποία, πλέον, έχει γίνει και ένα συλλεκτικό είδος για το οποίο υπάρχουν άνθρωποι που ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ (ή δολάρια) κάθε χρόνο για να αποκτούν τα σπανιότερα κομμάτια, ξεκίνησε από μια πάρα πολλή απλή ιδέα. Μια εξαιρετικά απλή ιδέα, την οποία έδωσε ένα μικρό κοριτσάκι, χωρίς, βέβαια να το ξέρει, στη μητέρα της η οποία την παρατηρούσε την ώρα που έπαιζε.

Πώς γεννήθηκε η Barbie

Την άνοιξη του 1956, η μικρή Μπάρμπαρα Χάντλερ κάθεται στο σαλόνι του σπιτιού της οικογένειάς της και έπαιζε με τις κούκλες της. Για την ακρίβεια δεν έπαιζε με τις κούκλες της. Τις είχε αφήσει στην άκρη και έπαιζε με τις κάτι χάρτινες φιγούρες ενήλικων γυναικών. Η μητέρα της, Ρουθ, παρατηρεί αυτό που κάνει η κόρη της και την ρωτάει γιατί προτιμά αυτές τις χάρτινες φιγούρες. Η μικρή της απαντά πως όλες οι κούκλες είναι μωρά και αυτό είναι βαρετό όταν θέλεις να κάνεις, για παράδειγμα, την οικογένεια στο παιχνίδι σου.

Η Ρουθ Χάντλερ μεταφέρει την όλη συζήτηση που είχε με την κόρη της, στον σύζυγό της, Έλλιοτ Χάντλερ, τον ιδρυτή της εταιρείας παιδικών παιχνιδιών «Mattel». Λίγο καιρό αργότερα όταν όλη η οικογένεια ταξιδεύει στη Γερμανία για αναψυχή, εντοπίζουν μια κούκλα διαφορετική από την άλλη. Πρόκειται για την Bild Lilli η οποία είχε δημιουργηθεί τον προηγούμενο χρόνο ως κούκλα για… ενήλικες. Είχε «γεννηθεί» από ένα κομικ της εφημερίδας Bild και θεωρούταν ένα τολμηρό call girl.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b