MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 8 Μαρτίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τρίτη 8 Μαρτίου 2022.

Monopoli Team

1. Ο κος Κόλπερτ, του Ντάβιντ Γκίζελμαν στο μικρό Αργώ

Ο κος Κόλπερτ, του Ντάβιντ Γκίζελμαν, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Αγνής Χιώτη από σήμερα στο μικρό Αργώ. Μια βραδιά με επιτραπέζια παιχνίδια, δύο οικοδεσπότες, δύο καλεσμένους, έναν διανομέα και ένα μπαούλο! Αυτό είναι περίπου «Ο κος Κόλπερτ». Ένα έργο όχι και τόσο απλό, γιατί κάποιοι θα πεθάνουν… Ποιοι θα είναι αυτοί; Να ζήσει κανείς η να μη ζήσει; Και αν ζήσει γιατί να πρέπει άραγε να το κάνει;
Τρίτη 8/3, 21:00
13€
Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 13-15, Αθήνα

2. Η αλήθεια είναι, του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η bijoux de kant επιστρέφει στη σύγχρονη ελληνική δραματουργία με το νέο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη, «Η αλήθεια είναι». Η παράσταση επιχειρεί μια κατάβαση σε μια σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης ύπαρξης που βρίσκεται δίπλα μας και αναπαράγει στερεότυπα που αντιμάχονται κάθε διαφορετικότητα και «παρέκκλιση». Η bijoux de kant μιλά απροκάλυπτα για τη σκληρότητα της καθημερινότητας, τη συγκάλυψη της συναισθηματικής παθογένειας, τις στερεοτυπικές αντιλήψεις και τη στοχοποίηση του διαφορετικού. Μιλά για το σώμα, τη σεξουαλικότητα, τη συγγένεια, τη μνήμη, το τραύμα, την ταυτότητα. Μιλά για την σιωπηλή εξοικείωσή μας με τη βία.
Τρίτη 8/3, 21:15
12-15€
Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κεντρική Σκηνή, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Νέος Κόσμος

3. Μακρυγιάννης στο Θέατρο Αλκμήνη

Η επιστημονική και καλλιτεχνική ομάδα Οθόνιον παρουσιάζει τη μορφή του στρατηγού Μακρυγιάννη στον παραδοσιακό μπερντέ με τους παίκτες Άθω Δανέλλη και Νικόλα Τζιβελέκη. Στο πατριωτικό δράμα «Μακρυγιάννης»  παρακολουθούμε την πορεία του Μακρυγιάννη, τον ενθουσιασμό του αγωνιστή, τη φιλοπατρία, τη σχέση του με τους συντρόφους του, με βάση τα κείμενά του, την κατά Σεφέρη “συνείδηση ενός ολόκληρου λαού”. Ένας αγράμματος ταπεινός βιοπαλαιστής που μεταμορφώνεται σε παράδειγμα θάρρους και πατριωτισμού είναι ο οδηγός για να στηθεί μια παράσταση όπου η ζωή του ήρωα διαβάζεται σκηνικά ως θέατρο πριν και μετά την επανάσταση του 1821. Στην παράσταση περιλαμβάνεται πρωτότυπη μουσική και τραγούδια, που ερμηνεύονται ζωντανά από τον Θεολόγο Παπανικολάου και την Κατερίνα Μιχαλάκη. Η παράσταση περιέχει σκηνές με γυμνό.
Τρίτη 8/3, 19:30
10€
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Αθήνα

4. Emerson String Quartet στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Με 9 βραβεία Grammy στο ενεργητικό του και σχεδόν μισό αιώνα πορείας, το Emerson String Quartet ξεκινάει την περιοδεία του από την Αθήνα σήμερα. Οι Eugene Drucker και Philip Setzer (βιολί), Lawrence Dutton (βιόλα) και Paul Watkins (τσέλο) θα ερμηνεύσουν δύο από τις πλέον αριστουργηματικές συνθέσεις του ρεπερτορίου της μουσικής δωματίου απόψε, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Πρόκειται για το τελευταίο Κουαρτέτο για έγχορδα του Ludwig van Beethoven [Λούντβιχ βαν Μπετόβεν] και για το Κουαρτέτο «Ο Θάνατος και η Κόρη» του Franz Schubert, ακρογωνιαίο λίθο της εργογραφίας για τον συγκεκριμένο συνδυασμό μουσικών οργάνων. Μάλιστα, το πολυβραβευμένο αμερικανικό σύνολο είχε κάνει το δισκογραφικό ντεμπούτο του στα 1988 για την Deutsche Grammophon με αυτό το σπουδαίο έργο του Schubert.
Τρίτη 8/3, 20:30
8-40€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Ιλίσια

5. «Βενέμπρα»: Ένα έργο για φωνή, βιόλα, και κιθάρα στο Red Jasper Cabaret Theatre

Η Βενέμπρα από το βιβλίο «Γυναίκες που επιστρέφουν», του Χρυσόστομου Τσαπραΐλη, ζωντανεύει και μάς τραγουδά για πρώτη φορά στο Red Jasper Cabaret Theater. Η performance έχει τίτλο «Βενέμπρα, ένα έργο για φωνή, βιόλα και κιθάρα» εμπνέεται από το διήγημα του Χρυσόστομου Τσαπραΐλη, το οποίο βρίσκεται στη συλλογή με διηγήματα του ίδιου και χαρακτικά του Φώτη Βάρθη, «Γυναίκες που επιστρέφουν» (εκδόσεις Αντίποδες, 2020). Κοινή αφετηρία και των δύο δημιουργών αποτελούν εννέα παραλογές της δημοτικής παράδοσης, εννέα πρόσωπα γυναικών που βρίσκονται σε οδυνηρές καταστάσεις, απειλητικές και απόκοσμες δημιουργώντας «μια νέα αφήγηση του πόνου των γυναικών που υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν». Πρωταγωνιστεί η Κλεοπάτρα Μάρκου.
Τρίτη 8/3, 21:00
8-12€
Red Jasper Cabaret Theater, Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b