MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 4 Μαρτίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022.

Monopoli Team

1. Lebensraum, του Θανάση Τριαρίδη στο Faust

Το «Lebensraum» του Θανάση Τριαρίδη είναι ένα μονόπρακτο πείραμα για την καλοσύνη που κάνει πρεμιέρα απόψε στο Faust, σε σκηνοθετική επιμέλεια Γιώτας Σερεμέτη. Το έργο εκκινεί από την ναζιστική, επεκτατική θεωρία του Ζωτικού Χώρου και την μεταγράφει εφιαλτικά στο σήμερα. Τα όρια ανάμεσα στους ηθοποιούς και το κοινό καταργούνται. Ποιος θέτει το όριο ανάμεσα στην αθωότητα και την ενοχή και ποιος είναι σε θέση ν’ ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από το ψέμα; Δύο άνθρωποι συναντιούνται στη σκηνή, δύο γυναίκες. Η Χειρίστρια του Πειράματος – το οποίο πραγματοποιείται παρουσία κοινού – οδηγεί τη συμμετέχουσα – η οποία βρίσκεται εδώ με τη θέλησή της έναντι αμοιβής – από την Κούβα και το Σινσινάτι μέχρι την Κουάλα Λουμπούρ συνοδεία μουσικής μέχρι να συναντήσει στα σκοτεινά δάση της Πολωνίας τους Εβραίους παρτιζάνους και να έρθει αντιμέτωπη μ’ αυτό που γεννά τον φασισμό.
Παρασκευή 4/3, 20:00
5-12€
Faust, Καλαμιώτου 11 και Αθηναΐδος 12, Αθήνα

2. Alarme στο θέατρο Άττις

Το «Alarme, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου, επιστρέφει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο θέατρο Άττις. Πρόκειται για μια σκηνική σύνθεση με αφορμή την αλληλογραφία μεταξύ της βασίλισσας Ελισάβετ Α΄ και της Μαρίας Στιούαρτ και διαπραγματεύεται τη σχέση αγάπης- μίσους ανάμεσα στις δυο βασίλισσες που στην πραγματικότητα δε συναντήθηκαν ποτέ, για να αναδείξει το πάντα επίκαιρο θέμα της εξουσίας.
Παρασκευή 4/3, 21:00
10-15€
Θέατρο Άττις, Λεωνίδου 12 ,Μεταξουργείο

3. Γκαλά οπερέτας σε ρυθμούς βαλς στο Θέατρο Ολύμπια

Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων ενώνουν τις δυνάμεις τους με τέσσερις καταξιωμένους λυρικούς σολιστ για μια ονειρική βραδιά οπερέτας στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας». Οι λυρικοί σολίστ, Χρύσα Μαλιαμάνη, Μάρθα Σωτηρίου, Δημήτρης Πακσόγλου και Χάρης Ανδριανός, ενώνουν τις φωνές τους, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη και μάς ταξιδεύουν στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που χόρεψαν στον ρυθμό του βαλς.
Παρασκευή 4/3, 20:30
5-40€
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59, Αθήνα

4. Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Σταυρό του Νότου Plus

H Ελένη Τσαλιγοπούλου μάς προσκαλεί στο Σταυρό του Νότου Plus, σε ένα λαϊκό πρόγραμμα γεμάτο σπουδαία τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει. Μαζί της πέντε δεξιοτέχνες μουσικοί και δημιουργοί μουσικής, γνώστες και ανανεωτές του είδους: Ο Μανώλης Πάππος με το μπουζούκι του, ο Φώτης Σιώτας με το βιολί του, ο Γιάννης Παπαγεωργίου με τη λαϊκή κιθάρα του, ο Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου με την ηλεκτρική κιθάρα του και ο Άγης Παπαπαναγιώτου με το κοντραμπάσο του.
Παρασκευή 4/3, 22:30
15€
Σταυρός του Νότου Plus, Θαρυπου 37, Νέος Κόσμος

5. Ο Πάνος Μουζουράκης και ο Μανώλης Φάμελλος στο Gazarte Roof Stage

Ο Πάνος Μουζουράκης και ο Μανώλης Φάμελλος συνεχίζουν τις μουσικές τους συναντήσεις στη σκηνή του Gazarte Roof Stage, ενώνοντας τις φωνές, τα τραγούδια και την…τρέλα τους. Οι δύο τραγουδοποιοί συναντήθηκαν καλλιτεχνικά το 2017 και έφτιαξαν το άλμπουμ «Μονόλογος για δυο» που περιλαμβάνει δώδεκα συνολικά τραγούδια. Κάποια από αυτά τα τραγούδια τα ερμηνεύουν σε αυτόν τον κύκλο εμφανίσεών τους, μαζί με επιλογές από την προσωπική τους δισκογραφία αλλά και κομμάτια από το χθες και το σήμερα που οι ίδιοι αγαπούν.
Παρασκευή 4/3, 21:30
Από 20€
Gazarte Roof Stage,  Βουτάδων 34, Αθήνα 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b