MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Σάββατο 26 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

1. Πονηρό πνεύμα, του Νόελ Κάουαρντ στο Εθνικό Θέατρο

Η ζωή του Τσαρλς και της Ρουθ κυλούσε ήρεμα στο Κεντ μέχρι που κάνει την εμφάνισή του το φάντασμα της πρώτης συζύγου του Τσαρλς, της Ελβίρας. Το σπίτι μετατρέπεται σε πεδίο μάχης και ο Τσαρλς βρίσκεται ανάμεσα σε δυο γυναίκες που ζητούν την αποκλειστική προσοχή του. Ο μοναδικός Νόελ Κάουαρντ, μια πολυσχιδής καλλιτεχνική προσωπικότητα, κάνει τα δικά του “μαγικά” βάζοντας στη φόρμουλα δύο μέρη πνευματισμού και ένα μέρος παρεξηγήσεων για να φτιάξει το ξόρκι μιας αριστοτεχνικά δομημένης κωμωδίας με καυστικό χιούμορ για τον “γάμο” και τις δυσκολίες της συζυγικής πίστης. Το «Πονηρό Πνεύμα» αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες του συγγραφέα σε Αγγλία και Αμερική και γνώρισε αρκετές προσαρμογές ως μιούζικαλ, κινηματογραφική ταινία (1945 και 2020), ραδιοφωνική παράσταση, τηλεταινία. Η θρυλική αυτή μαύρη κωμωδία ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.
Σάββατο 26/2, 20:30
10-25€
Εθνικό Θέατρο, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα

2. Όταν Ξυπνήσουμε Εμείς οι Νεκροί, του Ερρίκου Ίψεν στο Θέατρο Δρόμος

Η Θεατρική ομάδα ΜΗΔΕΙΑ παρουσιάζει το τελευταίο έργο του μεγάλου δραματουργού Ερρίκου Ίψεν «Όταν Ξυπνήσουμε Εμείς οι Νεκροί» σε μετάφραση και σκηνοθεσία Εμμανουήλ Γ. Μαύρου. Ο καθηγητής και γλύπτης Άρνολντ Ρύμπεκ έγινε παγκοσμίως γνωστός, κυρίως λόγω του πλαστικού αριστουργήματός του με τίτλο «Η Ημέρα της Ανάστασης». Επιστρέφει στη πατρίδα του μετά από μια μακροχρόνια παραμονή στο εξωτερικό μαζί με τη νεαρή σύζυγό του Μάγια. Η σχέση του ζευγαριού έχει πλέον τελματώσει, με αποτέλεσμα και οι δυο τους να έχουν αποξενωθεί. Στο σανατόριο όπου διαμένουν, μια γυναίκα ντυμένη στα λευκά εμφανίζεται ξαφνικά για να ταράξει το παρελθόν του διάσημου γλύπτη και καθηγητή. Η γυναίκα αυτή είναι η Ειρήνη, η οποία είχε ποζάρει ως μοντέλο του στο έργο που τον έκανε γνωστό ανά τον κόσμο και ταυτόχρονα η μούσα του Ρύμπεκ όταν ήταν ακόμα νέος και άσημος. Όμως για την Ειρήνη, ο Ρύμπεκ δεν ήταν ο καλλιτέχνης, αλλά ο ανεκπλήρωτος έρωτας που άφησε πίσω μετά την ολοκλήρωση του έργου του «Η Ημέρα της Ανάστασης»…
Σάββατο 26/2, 21:00
5-14€
Θέατρο Δρόμος, Αγίου Μελετίου 25 & Κυκλάδων, Κυψέλη

3. Οι Καρέκλες, του Ευγένιου Ιονέσκο στο Από Κοινού Θέατρο

Η κωμικοτραγική απαισιοδοξία του Ιονέσκο διατρέχει όλα του τα έργα εμμένοντας στα πιστεύω του για την ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, για την φλύαρη κενότητα των καθώς πρέπει συζητήσεων της μπουρζουαζίας, για τις αφόρητες κοινοτοπίες, για τα κουραστικά και επαναλαμβανόμενα κλισέ καταλήγοντας εν τέλει, στην αδυναμία των ανθρώπων για πραγματική επικοινωνία, φιμωμένοι απ’ το φόβο της εξουσίας κι απ’ την περιθωριοποίηση και έκπτωση του Λόγου. Στις Καρέκλες, οι δυο ηλικιωμένοι περιπλανιούνται στο μη πραγματικό, σε μια ασυναρτησία λόγου και σκέψεων, μαζί με τις τύψεις τους και τις αποτυχίες τους, μαζί με τον πόνο τους που φτάνει στα όρια του γελοίου, περιμένοντας με αγωνία τον ερχομό των καλεσμένων που δεν έρχονται, και ενός ομιλητή που θα μεταφέρει το μεσσιανικό τους μήνυμα, αλλά που φτάνοντας διαπιστώνουμε ότι δεν μπορεί να αρθρώσει λόγο. Μέσα στην αφόρητη μοναξιά τους, θυμούνται, πονάνε, αναρωτιούνται, θλίβονται, τρομάζουν, γελάνε και ονειρεύονται, επιμένοντας σε μια κατασκευασμένη ζωή χωρίς προοπτική, χωρίς αύριο.
Σάββατο 26/2, 21:00
10-15€
Από Κοινού Θέατρο, Ευπατριδών 4, Αθήνα

4. «Του κρασιού, του γλεντιού και.. της αποκριάς», με τους Σπύρο και Μάκη Καραβιώτης στη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Τα αδέλφια Σπύρος και Μάκης Καραβιώτης με καταγωγή από την πατρίδα του ελληνικού bel canto την Κεφαλονιά, μάς προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι αφιερωμένο στην αποκριά της Παλιάς Αθήνας. Οι μελωδικοί τραγουδιστές με τις κιθάρες τους και τους συνεργάτες-μουσικούς τους θα ερμηνεύσουν αγαπημένες καντάδες του κρασιού και του γλεντιού, αλλά και ορισμένα από τα ωραιότερα βαλσάκια, ταγκό και χαμπανέρες των σπουδαίων τραγουδιστών Γούναρη, Πολυμέρη και Μαρούδα που έγραψαν ιστορία. Εμβληματικά τραγούδια της αυθεντικής αθηναϊκής αποκριάς όπως: Η Παλιά Αθήνα, Η Παλιά ταβέρνα, Ο Μπάρμπα-Γιάννης καντάτας, Πιες γλυκό κρασί, Το γελεκάκι που φορείς, Ακόμα ένα ποτηράκι, Της Κολομπίνας το φιλί, αλλά και τα περίφημα Αυτός ο Άλλος, Για μας κελαηδούν τα πουλιά, Εγώ θα κόψω το κρασί, θα συνθέσουν το ρομαντικό φόντο του χθες, δοσμένο όμως με έναν σύγχρονο τρόπο μέσα από τις σημερινές ερμηνείες τους.
Σάββατο 26/2, 17:00, 19:00
20€
Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Ιλίσια

5. Οι Gadjo Dilo στο Gazarte Roof Stage

Oι αγαπημένοι Gadjo Dilo πιστοί στο ραντεβού τους με το αθηναϊκό κοινό και το Roof Stage του Gazarte, συνεχίζουν να εμφανίζονται στον ίδιο χώρο που ξεκίνησαν πριν 4 χρόνια και όπως φαίνεται από την αγάπη που εισπράττουν από το κοινό, θα διασκεδάζουμε μαζί τους για πολύ ακόμα. O ιδιαίτερος τους ήχος, ο “Manouche De Grec” όπως τον αποκαλούν και οι ίδιοι, είναι ένα πάντρεμα της μουσικής παράδοσης της gypsy jazz με τα χρώματα της ελληνικής μουσικής. Το πάθος των Gadjo Dilo παρασύρει κάθε φορά το κοινό να χορέψει και να τραγουδήσει μαζί τους. Aυτοσχεδιάζουν, πειραματίζονται και με τραγούδια μιας άλλης εποχής μας μεταφέρουν μηνύματα σύγχρονα και ελπιδοφόρα! Αυτό το Σάββατο οι Gadjo Dilo έρχονται με gypsy jazz διάθεση και άρωμα Ελλάδας!
Σάββατο 26/2, 21:30
Από 8€
Gazarte Roof Stage, Βουτάδων 32-34, Γκάζι

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b