MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE

Τέχνη και ιστορική συνείδηση στην Ελλάδα του 19ου αιώνα: Online παρουσίαση του βιβλίου του Άγγελου Παληκίδη

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Απογεύματα με την Ιστορία», ο Όμιλος για την Ιστορική Εκπαίδευση στην Ελλάδα διοργανώνει διαδικτυακή παρουσίαση και του βιβλίου του Άγγελου Παληκίδη, «Τέχνη και ιστορική συνείδηση στην Ελλάδα του 19ου αιώνα: Εικόνα, ιστορία, εκπαίδευση» (εκδόσεις Gutenberg, 2021).

«Τέχνη και ιστορική συνείδηση στην Ελλάδα του 19ου αιώνα: Εικόνα, ιστορία, εκπαίδευση» (εκδόσεις Gutenberg, 2021)
«Τέχνη και ιστορική συνείδηση στην Ελλάδα του 19ου αιώνα: Εικόνα, ιστορία, εκπαίδευση» (εκδόσεις Gutenberg, 2021)
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Απογεύματα με την Ιστορία», ο Όμιλος για την Ιστορική Εκπαίδευση στην Ελλάδα διοργανώνει διαδικτυακή παρουσίαση και του βιβλίου του Άγγελου Παληκίδη, «Τέχνη και ιστορική συνείδηση στην Ελλάδα του 19ου αιώνα: Εικόνα, ιστορία, εκπαίδευση» (εκδόσεις Gutenberg, 2021).

Σε αυτό ο συγγραφέας προσεγγίζει γνωστά έργα που απεικονίζουν τους πατέρες του ελληνικού εθνικού κράτους και τα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης, θέτοντας ερωτήματα, όπως: Πώς έβλεπαν οι Έλληνες τον εαυτό τους στην ιστορία; Ποια επίδραση άσκησε στην αυτοεικόνα τους η ματιά των ξένων; Ποιο ρόλο πίστευαν ότι θα διαδραματίσουν στη νέα εποχή; Πώς ήθελαν να τους θυμούνται οι μελλοντικές γενιές του έθνους; Προκειμένου να απαντήσει, αναλύει πίνακες, τοιχογραφίες, σχέδια και χαρακτικά, αναζητά τις πηγές τους, φωτίζει τις συνθήκες δημιουργίας τους, περιεργάζεται το κοινό τους, διερευνά τα πρόδηλα και λανθάνοντα ιδεολογικά τους μηνύματα και συζητά την επίδραση που άσκησαν στη συλλογική αντίληψη και μνήμη.

Με τον συγγραφέα, αναπληρωτή καθηγητή Διδακτικής της Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, συζητούν οι: Βαγγέλης Καραμανωλάκης (αναπληρωτής καθηγητής Θεωρίας της Ιστορίας και της Ιστοριογραφίας, ΕΚΠΑ), Παναγιώτης Γατσωτής (δρ Διδακτικής της Ιστορίας, ΣΕΕ ΠΕ02 1ου ΠΕΚΕΣ Αττικής) και οι επιμελητές της επετειακής έκθεσης «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά» Θοδωρής Κουτσογιάννης (δρ Ιστορίας της Τέχνης, έφορος της Συλλογής Έργων Τέχνης της Βουλής των Ελλήνων) και Μαρία Καμηλάκη (δρ Γλωσσολογίας, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Βιβλιοθήκης της Βουλής). Συντονίζει η αντιπρόεδρος του Ομίλου για την Ιστορική Εκπαίδευση στην Ελλάδα, Ιωάννα Δεκατρή.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 (19.00-21.00), μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Zoom Meeting: https://us02web.zoom.us/j/88025314035?pwd=QWwwZi80YkRkaTcya253aVg2NHljdz09
(Meeting ID: 880 2531 4035, Passcode: 068522).

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Βιβλία
Σχετικά Θέματα
Βιβλία
Το κινηματοθέατρο Ζαΐρα ξαναζωντανεύει μέσα από το νέο βιβλίο του Χρύσανθου Πανά
Βιβλία
«Νεγκλιζέ»: Η νέα συλλογή διηγημάτων της Γεωργίας Δρακάκη
Βιβλία
30 χρόνια πολιτικής και κοινωνικής σάτιρας στο νέο βιβλίο του Γρηγόρη Γεωργίου
Βιβλία
Αναμοχλεύοντας το σκοτεινό παρελθόν στο 5ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων
Βιβλία
«Φύλα-μορφές και διαμορφώσεις: Ένα νέο βιβλίο φωτίζει τις σύγχρονες συζητήσεις γύρω από το φύλο
Βιβλία
Τα Public τίμησαν το βιβλίο για 13η χρονιά
Βιβλία
Public Book Awards: Στην κορυφή το «Και εγένετο φως» του Στέφανου Αλεξιάδη
Βιβλία
Κόσμοι σε σύγκρουση στο 5ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων
Βιβλία
Eduardo Galeano: Τα εμβληματικά έργα του Ουρουγουανού συγγραφέα επιστρέφουν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο
Βιβλία
«1979, η χρονιά που δεν τελείωσε ποτέ»: Νέο μυθιστόρημα από τον Δημήτρη Σαρρή
Βιβλία
«Βιβλία, παράθυρα ανοιχτά»: Επιστρέφει η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας
Βιβλία
«Το φιλί που δεν δόθηκε ποτέ»: Η Ειρήνη Βαρδάκη παρουσιάζει το νέο της μυθιστόρημα