MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Σάββατο 19 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

1. Λευκές Νύχτες, του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Μικρό Άνεσις

Η αριστοτεχνική νουβέλα, σπουδή πάνω στην συν-ύπαρξη και το συναίσθημα, του κορυφαίου ρώσου μυθιστοριογράφου Φιόντορ Ντοστογιέφσκι ανεβαίνει στο θέατρο Μικρό Άνεσις. Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης και η Αλεξάνδρα Αϊδίνη πρωταγωνιστούν σε ένα έργο – εγκώμιο στη φιλία και την αγάπη, με φόντο τις ονειρικές Λευκές Νύχτες της Αγίας Πετρούπολης. Πάνω από τα νερά του ποταμού Νέβα, σε μια προκυμαία, δύο μοναχικοί νέοι, θα ζήσουν μία ιστορία ενηλικίωσης.
Σάββατο 19/2, 18:30
12-18€
Μικρό Άνεσις, Λεωφ. Κηφισίας 14, Αθήνα

2. Πολλή φασαρία για το τίποτα, του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Μεταξουργείο

Η Θεατρική Εταιρεία THEARTES και η Εταιρεία Τεχνών Πειραιά Εντροπία παρουσιάζουν την κωμωδία «Πολλή φασαρία για το τίποτα», του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού, στο Θέατρο Μεταξουργείο. Στο έργο του αυτό ο Σαίξπηρ δραματοποιεί ένα πολύ αρεστό του θέμα, που δεν είναι άλλο από τον έρωτα, ο οποίος καταλήγει σε έναν θεμελιακό θεσμό του κοινωνικού οικοδομήματος όπως είναι ο γάμος. Απλώς στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο δρόμος που οδηγεί στην αίσια έκβαση του γαμήλιου δεσίματος των δύο ερωτευμένων ζευγαριών του έργου, γίνεται με πολλή φασαρία.
Σάββατο 19/2, 21:00
5-12€
Θέατρο Μεταξουργείο, Ακαδήμου 14, Αθήνα

3. Ο θάνατος και η κόρη, του Άριελ Ντόρφμαν στο Θέατρο 104

Το συγκλονιστικό ψυχολογικό θρίλερ «Ο θάνατος και η κόρη» του Άριελ Ντόρφμαν ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Θάλειας Γρίβα στο Θέατρο 104. Μια γυναίκα που δεν ξεπέρασε ποτέ τη φυλάκιση και το βασανισμό της, ένας άντρας που στο απόγειο της καριέρας του θέλει να ξεχάσει και να προχωρήσει κι ένας επισκέπτης που τους φέρνει αντιμέτωπους με το παρελθόν τους. Τρεις άνθρωποι βρίσκονται σε μια συνθήκη που ξεφεύγει από τον έλεγχό τους και τους αναγκάζει να αναμετρηθούν με τον εαυτό τους και τις αλήθειες που αποφεύγουν χρόνια, οδηγώντας τους στα άκρα. Το θύμα παίρνει τη θέση του θύτη. Αλλά ο θύτης είναι στην πραγματικότητα αυτός που νομίζει το θύμα; Και τι σχέση έχει η σύνθεση του Σούμπερτ «Ο Θάνατος και η Κόρη», με το παρελθόν τους; Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή σύγχρονα θεατρικά έργα, γραμμένο το 1990, που έγινε ευρέως γνωστό από την κινηματογραφική του μεταφορά το 1994 σε σκηνοθεσία του Ρομάν Πολάνσκι.
Σάββατο 19/2, 21:15
5-15€
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι

4. Θεόδωρος Κουρεντζής και MusicAeterna στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Θεόδωρος Κουρεντζής, μετά την τεράστια διεθνή επιτυχία της μυσταγωγικής συναυλίας του με τη MusicAeterna στο αρχαίο θέατρο των Δελφών τον προηγούμενο Ιούνιο, με την «Έβδομη Συμφωνία» του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να γιορτάσει τα γενέθλιά του με δύο συναυλίες, σήμερα Σάββατο 19 και αύριο Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Ο πολυβραβευμένος αρχιμουσικός και το ορχηστρικό σύνολο που συγκλόνισαν με την μπετοβενική ερμηνεία τους πάνω από 2 εκατομμύρια ευρωπαίους τηλεθεατές το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και η Χορωδία MusicAeterna, έρχονται στην Αθήνα, πάντα με το βλέμμα στραμμένο προς τον μεγάλο γερμανό συνθέτη, για να αναδείξουν μέσα από τη δική τους, εντελώς ιδιοσυγκρασική προσέγγιση την «Ένατη Συμφωνία» του, ένα από τα πιο λαμπερά διαμάντια του κλασικού ρεπερτορίου.
Σάββατο 19/2, 20:30
15-100€
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

5. Η Νατάσσα Μποφίλιου με μια παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου στο Vox

Μετά από δύο χρόνια αποχής από τις ζωντανές εμφανίσεις, η Νατάσσα Μποφίλιου, έχοντας πάντα στο πλάι της τους δημιουργούς και στενούς της συνεργάτες Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμο Ευαγγελάτο, δίνει ραντεβού κάθε Σάββατο στην ανανεωμένη σκηνή του Vox, από την οποία θα παρουσιάσει τόσο την τελευταία της δισκογραφική δουλειά «Η εποχή του θερισμού», όσο και κομμάτια από την υπόλοιπη σταδιοδρομία της. Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Άγγελος Τριανταφύλλου.
Σάββατο 19/2, 21:00
15-30€
Vox, Ιερά Οδός 16, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b