MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

1. Η Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το εμβληματικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Η Αυλή των θαυμάτων», γίνεται μιούζικαλ, σε μουσική Στέφανου Κορκολή και σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη και παρουσιάζεται, με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου δραματουργού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η Αυλή των θαυμάτων του Ιάκωβου Καμπανέλη είναι ένας ύμνος στην αέναη προσπάθεια του Έλληνα να ξεπεράσει τα στενά γεωγραφικά πλαίσια, να αποτινάξει τη διαρκή φτώχεια, να αντιμετωπίσει την έλλειψη σταθερότητας και να ριζώσει σε ένα τόπο όπου μπορεί να ευημερήσει.
Παρασκευή 11/2, 20:00
9-50€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

2. Μαρίκα Νίνου – Σαν άστρο: Η ζωή της μεγάλης λαϊκής τραγουδίστριας «ζωντανεύει» στο Θέατρο Τέχνης

«Μαρίκα Νίνου – Σαν άστρο»: Μια θεατρική παράσταση με ζωντανά ρεμπέτικα τραγούδια αλλά και χορό-ακροβασία, που ξετυλίγει το νήμα της σύντομης και πολυτάραχης ζωής της ακροβάτισσας που έγινε μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια, της Μαρίκας Νίνου αλλά και ίδιας της εποχής της, κατά τη διάρκεια της οποίας πρόλαβε να αναπτυχθεί , να εδραιωθεί αλλά και να ξεκινήσει να παρακμάζει το αυθεντικό ρεμπέτικο τραγούδι, παρουσιάζεται στο Θέατρο Τέχνης.
Παρασκευή 11/2, 20:00
5-18€
Θέατρο Τέχνης – Σκηνή Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα

3. Μήδεια, του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Κάτιας Γέρου στο Θέατρο Άνεσις

Το Θέατρο Άνεσις παρουσιάζει την παράσταση της «Μήδειας» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Κάτιας Γέρου. «Η Μήδεια είναι μία μεγάλη κιβωτός που μας διέσωσε το πλήρες φορτίο του ιστορικού πάθους εκείνων των καιρών δια μέσου των αιώνων», γράφει ο Αλέξης Διαμαντόπουλος. Προδίδονται οι όρκοι για ειρήνη, το μίσος κυριαρχεί, οι νεαροί Έλληνες της εποχής πήγαιναν κυριολεκτικά από πόλεμο σε πόλεμο, γενιές χανόντουσαν υπηρετώντας υπερφίαλα σχέδια επέκτασης και πλουτισμού. Το ψυχολογικό κλίμα της Μήδειας είναι το μίσος. Εξελίσσεται ένας εφιάλτης, προσγειωμένος στο επίπεδο του κρεβατιού, του προδομένου έρωτα, ακριβώς όπως στα όνειρα.
Παρασκευή 11/2, 21:15
12-15€
Θέατρο Άνεσις, Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αθήνα

4. Η Big Band Δήμου του Αθηναίων σε μια ατμοσφαιρική Jazz συναυλία στο θέατρο Ολύμπια

H Big Band Δήμου Αθηναίων, πλαισιωμένη από κάποιους εκ των κορυφαίων καλλιτεχνών της jazz σκηνής της χώρας μας, τους Δημήτρη Τσάκα και Φίλιππο Παππά στα σαξόφωνα και Δημήτρη Παπαδόπουλο στην τρομπέτα, παρουσιάζει μία βραδιά αφιερωμένη στους ήχους της jazz μουσικής, με μια πιο σύγχρονη ματιά. Ο ήχος του blues και της παραδοσιακής jazz συναντά ενορχηστρωτές όπως οι Sammy Nestico, Frank Mantooth, John LaBarbera και Michael Abene σε μία βραδιά γεμάτη swing, ενέργεια αλλά και εξωτικούς ήχους και λυρισμό, με τον μοναδικό τρόπο που μόνον η jazz μπορεί να συνδυάσει και να προσφέρει.
Παρασκευή 11/2, 20:30
5-30€
Ολύμπια – Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, Ακαδημίας 59, Αθήνα

5. Η Παυλίνα Βουλγαράκη στο Half Note

Η Παυλίνα Βουλγαράκη έρχεται στο Half Note με jazz διάθεση για 4 ξεχωριστές παραστάσεις από σήμερα έως και τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου. Η ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός θα ξεδιπλώσει μία ακόμη καλλιτεχνική της πτυχή και θα μοιραστεί μαζί μας κάτι που δεν έχει παρουσιάσει ξανά στο κοινό της Αθήνας. Στον ιστορικό χώρο του Half Note με ιδιαίτερο concept και με τη συνοδεία του κουαρτέτου από τον Σεραφείμ Γιαννακόπουλο στα τύμπανα, τον Μηνά Λιάκο στην ηλεκτρική κιθάρα,τον Στέλιο Προβή στο μπάσο και τον Σπύρο Μάνεση στο πιάνο, η Παυλίνα θα μάς ταξιδέψει με τις ερμηνείες και την ενέργεια της σε τραγούδια που έχουν νικήσει το χρόνο. Από την Αρλέτα και τον Ορφέα Περίδη στη Χαρούλα Αλέξιου και από τη Fiona Apple και τους Jefferson Airplane έως τη Nina Simone.
Παρασκευή 11/2, 22:00
10-20€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b