MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο για την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να δείτε σήμερα, Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

1. Αινιγματικές Παραλλαγές, σε σκηνοθεσία Σ. Τσαφούλια και Π. Δαδακαρίδη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Οι «Αινιγματικές Παραλλαγές» του Eric-Emmanuel Schmitt, ένα έργο για τον διχασμό, την απομόνωση, τις ανθρώπινες σχέσεις και τα αιώνια μυστήρια του έρωτα, κάνει πρεμιέρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια και Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη. Μια συνέντευξη που οδηγεί σε ένα σκληρό παιχνίδι της αλήθειας και παράλληλα φανερώνει έναν τρυφερό και ευαίσθητο κόσμο. Πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Μπέζος και Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.
Παρασκευή 4/1, 21:00
15-25€
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος

2. Το Μινόρε, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά στο Θέατρο Ιλίσια

Η παράσταση «Το Μινόρε» βασίζεται στη θρυλική τηλεοπτική σειρά «Το Μινόρε της Αυγής» των Βαγγέλη Γκούφα και Φώτη Μεσθεναίου και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τάκης Τζαμαργιάς. Ένα μουσικοθεατρικό οδοιπορικό μέσα στα σκοτάδια και τους καπνούς του Πειραιά του ‘30, για τους ρεμπέτες, τους ανυπότακτους, τους ανθρώπους του περιθωρίου, που λυτρώθηκαν μέσα από τη μουσική τους και την έφεραν από “την υπόγεια την ταβέρνα” στα σαλόνια, στις καρδιές και τα χείλη μας.
Παρασκευή 4/1, 21:00
10-25€
Θέατρο Ιλίσια, Παπαδιαμαντοπούλου 4, Αθήνα

Η αλήθεια είναι, του Δημήτρη Δημητριάδη στο Faust

Η bijoux de kant επιστρέφει στη σύγχρονη ελληνική δραματουργία με το νέο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη, «Η αλήθεια είναι». Η παράσταση επιχειρεί μια κατάβαση σε μια σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης ύπαρξης που βρίσκεται δίπλα μας και αναπαράγει στερεότυπα που αντιμάχονται κάθε διαφορετικότητα και “παρέκκλιση”. Η bijoux de kant μίλα απροκάλυπτα για τη σκληρότητα της καθημερινότητας, τη συγκάλυψη της συναισθηματικής παθογένειας, τις στερεοτυπικές αντιλήψεις και τη στοχοποίηση του διαφορετικού. Μιλά για το σώμα, τη σεξουαλικότητα, τη συγγένεια, τη μνήμη, το τραύμα, την ταυτότητα. Μιλά για την σιωπηλή εξοικείωσή μας με τη βία.
Παρασκευή 4/1, 20:00
8-10€
Faust, Καλαμιώτου 11, Αθήνα

Σε ποιόν ανήκει η γη;, από την ομάδα Όχι Παίζουμε/Urban Dig Project στο θέατρο Σημείο

Η ομάδα Όχι Παίζουμε/Urban Dig Project, γνωστή για τις συμμετοχικές δράσεις της σε γειτονιές και χώρους μη – θεατρικούς, παρουσιάζει το σπονδυλωτό project με τον τίτλο «Σε ποιόν ανήκει η γη;». Οι θεατές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δυο ξεχωριστές, αλλά αλληλένδετες παραστάσεις: α) Θάνος Βλέκας. Διασκευή και σκηνική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Παύλου Καλλιγά, που πρωτοδημοσιεύθηκε το 1855/56, και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θέατρο. β) Κάτω από Καθαρό Ουρανό. Από τα πρώτα χρόνια του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους και το ζήτημα των εθνικών γαιών στη σύγχρονη πραγματικότητα της ελληνικής υπαίθρου. Σύνθεση κειμένων, ντοκουμέντων και σύγχρονων προφορικών μαρτυριών, με κεντρικό άξονα το ερώτημα: “Σε ποιόν ανήκει η γη;”. Παράλληλα με τις παραστάσεις, πραγματοποιείται μια σειρά σύντομων ομιλιών, με προσκεκλημένους από διαφορετικούς χώρους. Σημερινός καλεσμένος ο Πλάτων Ησαΐας.
Παρασκευή 4/1, 20:00, 21:45
8-15€
Θέατρο Σημείο, Χαριλάου Τρικούπη 4, Καλλιθέα 

H Δημοκρατία του Μπακλαβά του Ανέστη Αζά στο Αμφι-Θέατρο

Μετά τη θερμή υποδοχή που έλαβε από κοινό και κριτικούς στο Φεστιβάλ Αθηνών 2021, ενταγμένη στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την Ελληνική Επανάσταση, η σουρεαλιστική κωμωδία «Η Δημοκρατία του Μπακλαβά», παρουσιάζεται για λίγες μόνο παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο. Ένα μεικτό ελληνοτουρκικό ζευγάρι, η Σοφία και ο Φατίχ, δύο νέοι άνθρωποι που γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν ως φοιτητές σε μια ουδέτερη χώρα της Δύσης, ιδρύουν μια επιχείρηση, ένα μπακλαβατζίδικο, στην ιστορική πόλη του Μεσολογγίου. Όταν όμως βρεθούν αντιμέτωποι με την παραδοσιακή εχθρότητα ανάμεσα στις δύο χώρες, αποφασίζουν να ανακηρύξουν την επιχείρηση τους σε ανεξάρτητο κράτος. Ένα ρομαντικό εγχείρημα, καταδικασμένο εξαρχής να αποτύχει.
Παρασκευή 4/1, 21:00
12-17€
Αμφι-Θέατρο, Αγγελικής Χατζημιχάλη 15 και Αδριανού 111, Πλάκα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b