MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
18
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος συνθέτης Νίκος Αντύπας

Ο συνθέτης των επιτυχιών «Δι’ ευχών», «Σαν ηφαίστειο που ξυπνά», Νίκος Αντύπας, έφυγε από τη ζωή -Το μήνυμα της Άλκηστης Πρωτοψάλτη.

Πηγή Φωτογραφίας: Instagram / @alkistisprotopsalti
Πηγή Φωτογραφίας: Instagram / @alkistisprotopsalti
Monopoli Team

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος συνθέτης Νίκος Αντύπας, μια από τις εμβληματικές προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Στην καριέρα του συνεργάστηκε, είτε ως συνθέτης είτε ως ενορχηστρωτής, με μεγάλα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας, όπως τους Θάνο Μικρούτσικο, Γιώργο Νταλάρα, Νάνα Μούσχουρη, Μαρινέλλα, Δημήτρη Μπάση, Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Ενορχήστρωσε δίσκους των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα και της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, ενώ στη δεκαετία του ’90 κυκλοφόρησε μια σειρά επιτυχημένων δίσκων με τη Χαρούλα Αλεξίου και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Παράλληλα είχε μία μακροχρόνια συνεργασία με τη Λίνα Νικολακοπούλου.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, που έγραψε:

«Μου είπες “Αλκηστούλα μου θέλω να αφήσω το αποτύπωμά μου”. Αυτή η φράση έμελλε να είναι και ο αποχωρισμός μας. Πού να το φανταζόμουν 15 μέρες πριν ότι αντί να γράψω τον πρόλογο στα καινούργια σου τραγούδια θα έγραφα τον επίλογο. Νίκο μου, βρε άτιμο πλάσμα, ήσουν τόσο ήρεμος και όμορφος στην εντατική που για μια στιγμή νόμισα ότι θα άνοιγες τα μάτια και θα μου έλεγες -Χα!! Στην έφερα! Το πίστεψες, εεε!

Νίκο μου, αδιανόητο. Έλα, σήκω, πάμε να τραγουδήσουμε, να κάνουμε όνειρα, να ξεχαστούμε. Έλα, πάμε στο στέκι μας να φάμε ομελέτες και να πιούμε ζεστή σοκολάτα. Έλα να πάμε στην Πράγα και στο Παρισάκι με το διθέσιο και τη Λίνα μας.

Ένα ένα τα κομμάτια μας αποκολλούνται και γίνονται δορυφόροι στο σύμπαν… Νίκο μου, μεγαλώσαμε ξαφνικά… Ο,τι αφήσαμε στη μέση θα το ολοκληρώσω, στο υπόσχομαι… Μαρία μου και Εμανουέλλα μου έφυγε ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ.

“Ελεύθερος ξανά, παντού και πουθενά ό,τι αγαπώ θα σωθεί κι εγώ στον κόσμο θα βγω απ’ την αρχή…”. Νίκο μου θα σε ευγνωμονώ για πάντα για ό,τι “νοιώσαμε”».

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Η θρυλική ιστορία του MTV – Ένα τελευταίο αντίο στο πιο επιδραστικό μουσικό κανάλι
Μουσικά Νέα
Madwalk 2025 by Three Cents: Το fashion and music project επιστρέφει με special guest την Loreen
Επίκαιρα
MTV: Τίτλοι τέλους για το θρυλικό μουσικό κανάλι
Μουσικά Νέα
Τελευταία Φορά: Νέο single από Leon Of Athens και Billie Kark
Μουσικά Νέα
Athens International Music Festival 2025: Ανοίγει αυλαία με Pinchas Zukerman στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
Μουσικά Νέα
Fever Ride: Vassilina και Tamta ενώνουν δυνάμεις σε έναν ύμνο γυναικείας ελευθερίας
Μουσικά Νέα
Στο νέο του single, ο D3LTA τραγουδά για τα “Kids” της εποχής της αποξένωσης
Μουσικά Νέα
Oddity Club: Season opening με Aida Arko και Cera Khin
Μουσικά Νέα
Asmik Grigorian: Η κορυφαία σοπράνο για πρώτη φορά στο Μέγαρο
Μουσικά Νέα
David Byrne και Gorillaz οι headliners του φετινού Release Athens x SNF Nostos
Art & Culture
Το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» ζωντανεύει ξανά – Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα
Μουσικά Νέα
Οι Seven of Hearts ανοίγουν τη συναυλία των Kadebostany στην Αθήνα