MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο Νιλ Γιανγκ αφαίρεσε τη μουσική του από το Spotify λόγω διάδοσης fake news για το εμβόλιο

«Μπορούν να έχουν ή τον Ρόγκαν ή τον Γιανγκ. Όχι και τους δύο», είχε πει αναφερόμενος στον Τζο Ρογκαν, παρουσιαστή podcast στο Spotify, που διαδίδει fake news για το εμβόλιο.

Monopoli Team

Πριν από λίγες ημέρες, ο Νιλ Γιανγκ δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του μία επιστολή, στην οποία απαιτούσε να αφαιρεθεί η μουσική του από το Spotify, επειδή φιλοξενεί το δημοφιλές podcast του Τζο Ρόγκαν, που πολλές φορές έχει κατηγορηθεί ότι διαδίδει fake news για τον κορονοϊό και το εμβόλιο.

Με τίτλο The Joe Rogan Experience, πρόκειται για το πιο δημοφιλές podcast του Spotify αυτή τη στιγμή, με τον Ρόγκαν να έχει υπογράψει πριν δύο χρόνια συμβόλαιο 100 εκατομμυρίων δολαρίων με την πλατφόρμα, για τα αποκλειστικά δικαιώματα του podcast.

Έτσι, ο Νιλ Γιανγκ αποφάσισε να καλέσει την πλατφόρμα streaming να διαλέξει ανάμεσα στον ίδιο και τον παρουσιαστή του podcast. «Μπορούν να έχουν ή τον Ρόγκαν ή τον Γιανγκ. Όχι και τους δύο», είχε γράψει ο μουσικός σε επιστολή προς τον ατζέντη του, τη δισκογραφική εταιρεία του και φυσικά το Spotify.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Το κάνω αυτό γιατί το Spotify διασπείρει ψευδείς πληροφορίες για τα εμβόλια, πιθανώς προκαλώντας τον θάνατο όσων πιστεύουν στην παραπληροφόρηση που διαδίδεται από εκείνους. Παρακαλώ ενεργήστε για αυτό άμεσα σήμερα και ενημερώστε με. Με περίπου 11 εκατομμύρια ακροατές κάθε επεισόδιο, το Joe Rogan Experience που φιλοξενείται αποκλειστικά στο Spotify είναι το μεγαλύτερο podcast στον κόσμο, με τεράστια επιρροή. Το Spotify έχει ευθύνη να περιορίσει την παραπληροφόρηση στην πλατφόρμα του, αν και αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία πολιτική για την παραπληροφόρηση», έγραψε ο Γιανγκ.

«Θέλω να ενημερώσετε το Spotify αμέσως σήμερα ότι θέλω να αφαιρεθεί όλη η μουσική μου από την πλατφόρμα τους. Μπορούν να έχουν τον Ρόγκαν ή τον Γιανγκ. Όχι και τους δύο» κατέληξε.

Σήμερα λοιπόν, η πλατφόρμα streaming ανακοίνωσε ότι μετά από το αίτημα του καλλιτέχνη, θα αφαιρέσει τη μουσική του. «Θέλουμε όλο το μουσικό και ηχητικό περιεχόμενο του κόσμου να είναι διαθέσιμο στους χρήστες του Spotify. Αυτό συνεπάγεται μεγάλη ευθύνη για την εξισορρόπηση τόσο της ασφάλειας για τους ακροατές όσο και της ελευθερίας των δημιουργών. Έχουμε λεπτομερείς πολιτικές περιεχομένου και έχουμε αφαιρέσει πάνω από 20.000 επεισόδια podcast που σχετίζονται με τον Covid από την αρχή της πανδημίας. Λυπούμαστε για την απόφαση του Γιανγκ, αλλά τον περιμένουμε πίσω σύντομα» ανέφερε η πλατφόρμα, σε δήλωση της στο περιοδικό Variety.

Και ενώ, το Spotify πράγματι έχει δηλώσει ξανά στο παρελθόν ότι απαγορεύει τη μετάδοση παραπληροφόρησης για την Covid από την πλατφόρμα του, στο podcast του στην πλατφόρμα, ο Τζο Ρόγκαν συνεχίζει να μιλά κατά του εμβολιασμού και αντί του εμβολίου να προτείνει την ιβερμεκτίνη, ένα φάρμακο για άλογα, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνο δεν θεραπεύει τους ανθρώπους με κορονοϊό, αλλά είναι και επικίνδυνο για την υγεία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛονδίνο: Μια πύλη για την…Ανταρκτική στήθηκε στην εμβληματική πλατεία Τραφάλγκαρ, με πρωτοβουλία της Greenpeace12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b