MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Άκραμ Καν: Ο διάσημος χορογράφος κοσμήτορας στο De Montfort University

Ο ιδρυτής του διεθνώς αναγνωρισμένου Akram Khan Company πρόκειται να γίνει ο νέος κοσμήτορας του Πανεπιστημίου De Montfort στο Leicester.

Monopoli Team

Ο διάσημος χορογράφος Άκραμ Καν πρόκειται να γίνει ο νέος κοσμήτορας του Πανεπιστημίου De Montfort University στο Leicester.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής και χορογράφος του διεθνώς αναγνωρισμένου Akram Khan Company είχε σπουδάσει χορό στο DMU, ενώ είχε πάρει ένα τιμητικό διδακτορικό τίτλο από το πανεπιστήμιο για τις υπηρεσίες του στην τέχνη το 2004.

Ο Άκραμ Καν λοιπόν θα επιστρέψει στο πανεπιστήμιό του με τον ρόλο του κοσμήτορα, ώστε να γίνει πρεσβευτής του DMU και ένας φάρος δημιουργικότητας για τους σπουδαστές του πανεπιστημίου.

“Είναι τιμή μου να υπηρετήσω το πανεπιστήμιο ως  ο νέος κοσμήτορας. Ο χρόνος που πέρασα εδώ μου έδωσε όλες τις βάσεις, πάνω στις οποίες έχτισα την καριέρα μου. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι μου έμαθε να κάνω ερωτήσεις και η βάση αυτής διαμόρφωσε τον χορό μου και τον τρόπο που εξερευνώ τις κουλτούρες του κόσμου στη δουλειά μου. Ανυπομονώ να μοιραστώ την περιέργειά μου με τους μαθητές και το προσωπικό του DMU και να στηρίξω το πανεπιστήμιο” δήλωσε ο διάσημος χορογράφος για την νέα του θέση.

Ο υπεύθυνος του διοικητικού συμβουλίου πανεπιστημίου Ian Squires, ανέφερε: “Το πανεπιστήμιο είναι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσει τον Άκραμ Καν ως κοσμήτορα του Πανεπιστημίου De Montfort. Όταν ίδρυσε την Akram Khan Company με τον συνάδελφό του Farooq Chaudhry έθεσαν τα όρια που θα τους βοηθούσαν να διαμορφώσουν δυναμικές συνεργασίες- όχι μόνο μεταξύ τους, αλλά και με τους κορυφαίους ανθρώπους της τέχνης”.

Πράγματι, τα τελευταία 20 χρόνια, ο Άκραμ Καν έχει υπάρξει “μαγνήτης” για κορυφαίους καλλιτέχνες από άλλες κουλτούρες και είδη. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Μπαλέτο της Κίνας, την Ζουλιέτ Μπινός, την μπαλαρίνα Σιλβί Γκιλέμ, τους χορογράφους Sidi Larbi Cherkaoui και Israel Galván, την Kylie Minogue, τους Florence and the Machine και πολλούς ακόμα καλλιτέχνες. Πριν από μερικούς μήνες είχε βρεθεί και στο Ηρώδειο για μία μοναδική παράσταση, τη βραβευμένη με βραβείο Olivier, «Outwitting the Devil – Ξορκίζοντας το Κακό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆκραμ Καν, ο σταρ χορογράφος μέσα από τα δικά του λόγια12.09.2018

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b