MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Yellowjackets: Όσα πρέπει να ξέρετε για τη σειρά που βλέπουν όλοι

Η πρώτη σεζόν του Yellowjackets μόλις τελείωσε και όλοι μιλούν για τη συγκλονιστική σειρά με το -ακόμα πιο- συγκλονιστικό φινάλε. Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις την εθιστική αυτή σειρά.

author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το φινάλε του Yellowjackets και όλοι φαίνεται να μιλούν για το συγκλονιστικό τέλος, τα spoilers, τις θεωρίες τους και φυσικά τη δεύτερη σεζόν!

Αν ακόμη δεν έχετε δει το Yellowjackets, εμείς συγκεντρώσαμε 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την συγκλονιστική σειρά της AppleTV, που έχουν όλοι αγαπήσει.

Ποια είναι η υπόθεση;

Όλα ξεκίνησαν όταν το 1996, τα μέλη μίας ποδοσφαιρικής ομάδας ταξιδεύει για το εθνικό πρωτάθλημα και το αεροπλάνο πέφτει στη μέση του πουθενά, σε ένα δάσος στον Καναδά. Τα νεαρά κορίτσια αφήνονται στην τύχη τους, χωρίς πολλές προμήθειες και χωρίς τρόπο να επικοινωνήσουν με την οικογένειά τους. Η επιβίωσή τους στην άγρια φύση γίνεται όλο και πιο δύσκολη και η συνέχεια όλο και πιο βίαιη. Βλέπουμε επίσης και τη ζωή τους σήμερα, ως ενήλικες, 25 χρόνια μετά το τραγικό συμβάν.

Είναι τρομακτικό;

Πρόκειται για ψυχολογικό θρίλερ μετά από ένα αεροπορικό ατύχημα, οπότε σίγουρα είναι ανατριχιαστικό -και κάποιες φορές τρομακτικό. Οπότε αν δεν αντέχετε το αίμα, μάλλον η σειρά δεν είναι για εσάς.

Πόσα επεισόδια είναι;

Μόλις πριν από δύο ημέρες κυκλοφόρησε το τελευταίο επεισόδιο της σειράς! Συνολικά τα επεισόδια είναι 9.

Ποιοι πρωταγωνιστούν;

Το Yellowjackets μπορεί εύκολα να υπερηφανευτεί για το εκπληκτικό γυναικείο cast του. Τις ενήλικες πλέον ποδοσφαιρίστριες υποδύονται (τα αγαπημένα “it girls” των 90s) Τζουλιέτ Λιούις και Κριστίνα Ρίτσι, η Μέλανι Λίνσκι και η υπέροχη Τόνι Σάιπρες. Στη σειρά όμως εμφανίζονται και οι έφηβοι εαυτοί τους. Έτσι απολαμβάνουμε τις Σόφι Νελίς, Σάμι Χανράτι, Σόφι Θάτσερ, Τζάσμιν Σαβόι Μπράουν και Έλα Πάρνελ.

Ποιοι είναι οι κύριοι χαρακτήρες;

Η Σόνα (Μέλανι Λίνσκεϊ/Σόφι Νελίς) είναι η καλύτερη φίλη της Τζάκι. Είναι γλυκιά, νοιάζεται για τους άλλους και ανυπομονεί να ξεκινήσει την καριέρα της μετά το Πανεπιστήμιο Brown. Ως ενήλικη την βλέπουμε να είναι μητέρα μίας ανήσυχης έφηβης κόρης, νοικοκυρά που μένει στο σπίτι με έναν αδιάφορο σύζυγο.

Η Τάσα (Τόνι Σίπρες/Τζάζμιν Σαβόι Μπράουν) θέλει πάντα να κερδίζει και δεν σταματά πουθενά μέχρι να τα καταφέρει. Ως ενήλικας, θέλει να γίνει γερουσιαστής του Νιού Τζέρσεϊ, όσο διατηρεί τον γάμο της και μεγαλώνει έναν γιο.

Η Τζάκι (Έλα Πάρνελ) είναι η αρχηγός των Yellojackets. Στο σχολείο ήταν κολλητή φίλη με την Shauna, η οποία όμως κοιμήθηκε με το αγόρι της Τζάκι. Προσπαθεί να δημιουργήσει την ιδανική ζωή, “αδικώντας” καμιά φορά τους άλλους.

Η Νάταλι (Τζιουλιέτ Λιούις/Σόφι Θάτσερ) ήταν πάντα το “κακό παιδί” της ομάδας, έκανε ναρκωτικά και ήταν αντικοινωνική. 25 χρόνια μετά την βλέπουμε να έχει εγκαταλείψει την αποτοξίνωση και να υποκύπτει ξανά στον εθισμό της. Δεν την νοιάζει την πιστεύουν οι άλλοι για εκείνη.

Η Μίστι (Κριστίνα Ρίτσι/Σάμι Χανράτι) είναι η “περίεργη” της ομάδας και σίγουρα καθόλου δημοφιλής. Μετά το ατύχημα όμως δείχνει να ξέρει πολλά για την επιβίωση και γίνεται η αρχηγός. Ως ενήλικας παίρνει εκδίκηση για το bullying που βίωσε και χειραγωγεί τους άλλους.

Που έχει βασιστεί;

Το Yellowjackets δεν έχει βασιστεί σε κάποιο βιβλίο, αποτελεί πρωτότυπη ιδέα της Άσλει Λάιλ και του συζύγου της Μπαρτ Νίκερσον. Η ιδέα για τη σειρά έχει φυσικά επηρεαστεί από την αεροπορική τραγωδία των Άνδεων το 1972, κατά την οποία οι επιζώντες από το δυστύχημα αναγκάστηκαν να καταφύγουν στον κανιβαλισμό για να επιβιώσουν. Πρόκειται για μία από τις πιο διάσημες τραγωδίες, που δίχασε την κοινή γνώμη της εποχής. Η Λάιλ ανέφερε επίσης ότι εμπνεύστηκε τη σειρά, όταν το 2017 η Warner Bros. Pictures ανακοίνωσε μία μεταφορά με γυναικείο cast του “Lord of the Flies”, ένα μυθιστόρημα για μία παρέα αγοριών που ναυάγησαν σε ένα έρημο νησί και προσπαθούν να σταματήσουν τους εαυτούς τους από τον κανιβαλισμό. Όταν η Λάιλ πρόσεξε ότι πολλοί αμφισβήτησαν το γεγονός ότι οι κοπέλες θα μπορούσαν να είναι το ίδιο “βάρβαροι” με τα αγόρια, συνέλαβε και την ιδέα για το Yellowjackets.

Είναι από τις αγαπημένες σειρές του Στίβεν Κινγκ αυτή την περίοδο

Όταν ένας από τους σπουδαιότερους συγγραφείς τρόμου προτείνει μια σειρά, δεν γίνεται να μην τον ακούσουμε. Ο “μετρ του τρόμου” είδε το Yellowjackets και του άρεσε πολύ! Συγκεκριμένα, έγραψε στο Twitter: “Το Yellowjackets είναι μια φοβερή ιστορία επιβίωσης, μια πολύ καλή ιστορία μυστηρίου και έχει πολλές στιγμές τρόμου. Αυτό που επίσης έχει -κάτι που πολλές σειρές του σήμερα δεν έχουν- είναι ο οξύς χαρακτηρισμός και η καυστική αίσθηση του χιούμορ”.

Το soundtrack είναι φανταστικό

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς, ακούμε μερικά αγαπημένα “διαμαντάκια” των 90s, από Hole και PJ Harvey, μέχρι Alanis Morissette και Liz Phair. Εκτός όμως από παλιά, αγαπημένα indie-rock κομμάτια, το Yellowjackets έχει να δείξει και μία φανταστική πρωτότυπη μουσική. Ο Κρεγκ Βέντρεν των Shudder to Think και η Άννα Βαρόνκερ των The Dog ένωσαν τις δυνάμεις τους για ένα συγκλονιστικό theme song, με τίτλο “No Return”. “Θέλαμε να μεταφέρουμε τις 90s ρίζες μας σε κάτι που θυμίζει το ‘τότε’, αλλά θα μπορούσε να γίνει μόνο τώρα, όπως και η σειρά” είπαν οι μουσικοί. Ολόκληρο το άλμπουμ με το soundtrack είναι διαθέσιμο στο Spotify.

Θα έχει δεύτερη σεζόν;

Για καλή μας τύχη, η σειρά ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν ήδη από τον Δεκέμβριο. Βέβαια, δεν γνωρίζουμε πολλά για την πρεμιέρα του νέου κύκλου, σίγουρα όμως δεν το περιμένουμε πριν το τέλος του 2022. Προλαβάινετε λοιπόν να δείτε την πρώτη σεζόν, αν ακόμα δεν την έχετε δει!

Γιατί πρέπει να το δείτε;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το cast είναι καταπληκτικό, η 90s ατμόσφαιρα άκρως νοσταλγική και η υπόθεση εντελώς πρωτότυπη και εθιστική -ιδανική σειρά για binge-watching με τόσα cliffhangers. Αν ακόμα δεν έχετε πειστεί, τότε αξίζει να ρίξετε μια ματιά στις αντιδράσεις κοινού και κριτικών. Από τη μία, οι κριτικοί την έχουν συμπεριλάβει στις καλύτερες σειρές του 2021 (για την Guardian είναι “η πιο διασκεδαστική σειρά που έχουμε δει εδώ και καιρό”), ενώ το κοινό έχει χαρίσει 100% θετικές κριτικές στο Rotten Tomatoes.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Silent Sea: Όσα πρέπει να ξέρετε για την κορεάτικη σειρά του Netflix που θα βλέπουν όλοι το 202212.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b