MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο για τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να δείτε σήμερα, Δευτέρα 17 Ιανουαρίου.

Σεροτονίνη, του Μισέλ Ουελμπέκ από την ομάδα Elephas Tiliensis στην Κάμιρο
Monopoli Team

Σεροτονίνη, του Μισέλ Ουελμπέκ από την ομάδα Elephas Tiliensis στην Κάμιρο

Πατριαρχία, ρατσισμός, ένοπλη βία, διακρίσεις, φυλετικά στερεότυπα, έλλειψη ψυχολογικής υποστήριξης, body shaming. Πυρκαγιές, καταστροφές, πανδημίες. Το ανατρεπτικό έργο «Σεροτονίνη» του Μισέλ Ουελμπέκ, ενός από τους πιο δαιμόνιους κι επιδραστικούς σύγχρονους λογοτέχνες, παρουσιάζουν σε ελεύθερη μεταφορά στο θέατρο, για πρώτη φορά παγκοσμίως, οι Elephas tiliensis στην Κάμιρο. Η Σεροτονίνη είναι μια παράσταση πολλαπλών μέσων, σε συν-σκηνοθεσία Δημήτρη Αγαρτζίδη και Δέσποινας Αναστάσογλου, βαθιά υπαρξιακή, ανορθόδοξα ρομαντική, για τις ψευδαισθήσεις και τα αδιέξοδα του σύγχρονου πολιτισμού.
Δευτέρα 17/1, 21:00
Από 12€
Κάμιρος, Ιθάκης 32, Κυψέλη

Η εκπαίδευση εις τα του οίκου δια νεαράς κορασίδας, από την ομάδα Ομάδα 4Frontal στο θέατρο του Νέου Κόσμου

Ιστορίες Ελληνίδων από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα – επιμελώς αποσιωπημένες – που αντιστάθηκαν στο παραδοσιακό σχήμα της υποτακτικής συζύγου και νίκησαν. Ιστορίες Ελληνίδων που προσπάθησαν ν’ αντισταθούν και φιμώθηκαν. Γυναίκες που παλεύουν καθημερινά να αποδείξουν την επάρκεια του φύλου τους. Στιγμές από τον αέναο αγώνα της γυναικείας χειραφέτησης που άλλαξαν συνειδήσεις. Από τα μαθήματα οικιακής οικονομίας και τη λαϊκή κουλτούρα που διαμόρφωσαν και συντήρησαν την υποβαθμισμένη θέση της γυναίκας στο συλλογικό ασυνείδητο, μέχρι την Καλλιρρόη Παρρέν και την Αύρα Θεοδωροπούλου που έθεσαν τις βάσεις του φεμινισμού στη χώρα μας. Τρεις γυναίκες επί σκηνής, μάς αφηγούνται και αναρωτιούνται μαζί μας: Πώς θα είχε διαμορφωθεί η πραγματικότητα, αν διδασκόμασταν την ιστορία από τα μάτια των γυναικών που κόντρα σε όλα τα στερεότυπα, άφησαν το χέρι και πάτησαν στα πόδια τους; Η παράσταση της ομάδας Ομάδα 4Frontal, σε σκηνοθεσία των Χάρη Κρεμμύδα και Θανάση Ζερίτη, ολοκληρώνει αύριο τις παραστάσεις της στον Κάτω Χώρο του θεάτρου Νέου Κόσμου.
Δευτέρα 17/1, 21:15
Από 10€
Θέατρο του Νέου Κόσμου –  Κάτω Χώρος, Αντισθένους και Θαρύπου 7, Νέος Κόσμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου12.09.2018

Προμηθέας Δεσμώτης, του Αισχύλου στο Skrow Theater

Ο Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου, συνεχίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Skrow Theater, αποτελώντας μια απόπειρα να ακουστεί ο λόγος του Αισχύλου σε κλειστό θέατρο, φωτίζοντας την πολιτική διάσταση του έργου και χτίζοντας την ατμόσφαιρα του πάνω στην σιωπή.
Δευτέρα 17/1, 21:15
12€
Skrow Theater, Αρχέλαου 5, Αθήνα

Παληές Ιστορίες Και Συγκινήσεις Που Μοιάζουν Σήμερα Ανοησίες στο Θέατρο Αλκμήνη

Μια θεατρική παράσταση-ντοκουμέντο που θίγει το θέμα της εθνικής ταυτότητας, με αφορμή την «διαδρομή» του ελληνισμού της Ανατολικής Ρωμυλίας στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας παρουσιάζεται στο Θέατρο Αλκμήνη. Βασισμένο πάνω σ’ ένα γράμμα – κειμήλιο, γραμμένο το 1929 και σε μαρτυρίες των εναπομεινάντων Ελλήνων κατοίκων της Σωζούπολης, το έργο προσπαθεί να αγγίξει το θέμα της Εθνικής συνείδησης στο σύγχρονο κόσμο . Τελικά τι ορίζει την εθνική συνείδηση κάποιου ; Είναι κάτι που ορίζεται από την γλώσσα και την παιδεία στην οποία μετέχει, είναι μια προσωπική απόφαση στην οποία οδηγός είναι το συναίσθημα, ή είναι κάτι που επιβάλλεται στους ανθρώπους από τα σύγχρονα έθνη- κράτη;
Μια παράσταση που μας ταξιδεύει στις μυρωδιές, στις δεισιδαιμονίες , τα τραγούδια και τα παραμύθια ενός κόσμου που προσπαθούσε να ζήσει και να ευημερήσει, όταν η Ιστορία γύρω του άλλαζε με απρόβλεπτους τρόπους.
Δευτέρα 17/1, 21:00
Από 10€
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Γκάζι

Τα Πουλιά, του Κόνορ ΜακΦέρσον στο Vault

Τα Πουλιά (The Birds), που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα στον Πολυχώρο Vault Theatre Plus σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Παπαδόπουλου, ολοκληρώνουν αύριο τις παραστάσεις τους. Το έργο του βραβευμένου ιρλανδού συγγραφέα Conor McPherson, αποτελεί μια ατμοσφαιρική θεατρική διασκευή της συναρπαστικής ιστορίας της Daphne du Maurier στην οποία βασίστηκε και η ομώνυμη κινηματογραφική ταινία του Alfred Hitchcock. Πρόκειται για ένα μυστηριώδες παραμύθι για την εκδίκηση της φύσης απέναντι στον άνθρωπο, γίνεται ένα ψυχολογικό θρίλερ που διαπραγματεύεται θέματα που αφορούν τον Θεό, την επιβίωση και την λογοτεχνία.
Δευτέρα 17/1, 21:15
Από 5€
Vault‏ – Πολυχώρος, Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b