MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 8 παραστάσεις για την Κυριακή 16 Ιανουαρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Κυριακή 16 Ιανουαρίου.

Killer Joe, του Tracy Letts στο Θέατρο Εμπορικόν
author-image Αγγελική Κατσίκα

1. Η Φάρμα των Ζώων, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, στο Εθνικό Θέατρο

Το έργο του Τζώρτζ Όργουελ, Η Φάρμα των ζώων, θα παίξει την Κυριακή 16 Ιανουαρίου στη Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη», σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη. Τα ζώα μιας φάρμας ξεσηκώνονται ενάντια στο σύστημα εξουσίας του ιδιοκτήτη της, του Κυρίου Τζόουνς, και επιβάλλουν μια αυτοδιαχειριστική διοίκηση με επικεφαλής τα γουρούνια, τα πιο έξυπνα ζώα της φάρμας. Πολύ γρήγορα, οι παλιοί καταπιεζόμενοι γίνονται οι νέοι δυνάστες υιοθετώντας όλες τις κατακριτέες μεθόδους του προηγούμενου καθεστώτος. Έτσι, η προεπαναστατική ουτοπία μετατρέπεται σε μια αβίωτη δυστοπία.
Κυριακή 16/1 στις 19:30.
Εισιτήρια: 18€ Α Ζώνη 15€ Β Ζώνη (A Εξώστης) 10€ περιορισμένη ορατότητα . Φοιτητικό/Νεανικό : 13€ . Ανω των 65: 13€ . Πολύτεκνοι 10 € . Προπώληση: ticketservices.gr.
Σκηνή Ελένη Παπαδάκη – Ρεξ, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα
.

2. Φουέντε οβεχούνα του Λόπε δε Βέγα στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού
Πού να πάμε σήμερα: 12 παραστάσεις την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου

Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας | «Φουέντε οβεχούνα» στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου

«Φουέντε οβεχούνα», το διαχρονικό έργο του Ισπανού συγγραφέα Λόπε δε Βέγα, παίζει την Κυριακή 16 Ιανουαρίου την Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου. Το έργο καταδεικνύει ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα: την κοινή συνείδηση και την αλληλεγγύη, σε μια κοινωνία που την χαρακτηρίζει η ατομικότητα. Ένα δραματικό γεγονός και πιο συγκεκριμένα η αυταρχική συμπεριφορά ενός μονάρχη αναδεικνύει σε ήρωα ένα ολόκληρο χωριό τη Φουέντε οβεχούνα.
Κυριακή 16/1 στις 20:30.
Εισιτήρια: 5-25€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Εθνικό Θέατρο – Κεντρική Σκηνή (Κτίριο Τσίλλερ), Αγίου Κωνσταντίνου 22, Αθήνα. Ταμεία: 210 5288170-171
.

3. Μάκμπεθ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Τέχνης

Το Θέατρο Τέχνης και η ομάδα «Εν τώ άμα» παρουσιάζουν το αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Μάκμπεθ», σε σκηνοθεσία Θανάση Δόβρη. Ο πολεμιστής Μακμπέθ γυρνώντας νικητής μετά από σπουδαίες μάχες στοιχειώνεται από μια προφητεία μαγισσών που τον θέλει να γίνεται Βασιλιάς της Σκωτίας. Επηρεασμένος από τον χρησμό και την αλαζονεία του που τροφοδοτεί η Λαίδη Μακμπέθ, αποφασίζει να σκοτώσει τον Βασιλιά Ντάνκαν και να γίνει αυτός Βασιλιάς στη θέση του. Στην συνέχεια διαπράττει και άλλα εγκλήματα ώστε να μην κινδυνεύσει η βασιλεία του. Η τιμωρία του όμως δεν αργεί να επέλθει.
Κυριακή 16/1 στις 20:00.
Εισιτήρια: 16 Ευρώ / 12 Ευρώ (μειωμένο και ανεργίας). Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα. Τηλέφωνο ταμείου: 2103228706
.

10. «Η μηχανή του Τούρινγκ» στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου

Το πολυβραβευμένο έργο «Η μηχανή του Τούρινγκ», παρουσιάζεται στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου και με πρωταγωνιστή τον Ορφέα Αυγουστίδη. Ο Τούρινγκ είναι μόνος του πια. Όλα όσα βλέπουμε συμβαίνουν στο μυαλό του. Είναι κομμάτια της μνήμης του. Είναι η ύστατη προσπάθεια μιας ιδιοφυούς προσωπικότητας να επικοινωνήσει με όλους αυτούς που δεν τον κατάλαβαν τότε και όλους εμάς που προσπαθούμε να τον κατανοήσουμε τώρα, λίγο πριν το αινιγματικό τέλος που ο ίδιος θα δώσει στην ζωή του.
Κυριακή 16/1, 20:00
Εισιτήρια: Από 15€ | Προπώληση: viva.gr .
Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου, Προφήτου Δανιήλ 3 και Πλαταιών, Κεραμεικός, Τηλ. 2121042777

5. Πάρτυ Γενεθλίων, του Χάρολντ Πίντερ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το αριστούργημα του Χάρολντ Πίντερ, «Πάρτυ Γενεθλίων» παίζει την Κυριακή 16 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Μια παρατημένη πανσιόν. Ένας άντρας που μένει εκεί. Οι ιδιοκτήτες της παρατημένης πανσιόν που φροντίζουν τον άντρα που μένει εκεί. Η κοπέλα που θέλει να πάει μια βόλτα με τον άντρα που μένει εκεί. Οι άντρες που έρχονται να βρουν τον άντρα που μένει εκεί. Ένα πάρτυ γενεθλίων για τον άντρα που μένει εκεί. Ένα πάρτυ γενεθλίων για τον άντρα που -ίσως- και να μην έχει γενέθλια σήμερα.
Κυριακή 16/1 στις 19:00.
Εισιτήρια: Α’ ζώνη: 20€, 25€, Β’ ζώνη: 15€, 20€. Προπώληση: viva.gr.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος 17778, 2103418550
.

6. Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου, του Μ. Καραγάτση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου στο θέατρο Πορεία

Η παράσταση ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου και διασκευή για το θέατρο του Θανάση Τριαρίδη, παρουσιάζεται στο Θέατρο Πορεία. Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου είναι μια ελεγεία πάνω στον ανθρώπινο φόβο. Με φόντο την ελληνική επανάσταση, ο Μ. Καραγάτσης μιλάει με τόλμη για την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης, για την Ιστορία που ρέει σαν ορμητικό ποτάμι και μας ξεπερνά, για τη ζωή που αφήνουμε να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια μας, για την αφόρητη τυχαιότητα της ύπαρξης, για τον ηρωισμό ως ατύχημα, για την ελευθερία ως άπιαστο όνειρο.
Κυριακή 16/1, 19:00
Εισιτήρια: VIP ζώνη: 20 ευρώ, Α’, Β’, Γ’ ζώνη: 15 ευρώ. Προπώληση: poreiatheatre.com και viva.gr.
Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0821 0991

7. Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, στο Θέατρο Γκλόρια

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, στο Θέατρο Γκλόρια

Το θέατρο Γκλόρια παρουσιάζει το έργο του Ντάριο Φο «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Μέσα από μια έξυπνη και επίκαιρη κωμωδία, η εξουσία ξεγυμνώνεται και παρουσιάζονται τα «αδιάσειστα» στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την ενοχοποίηση κάποιου. Ένα ανοιχτό παράθυρο στον έκτο όροφο μπορεί να αποτελέσει λύση όταν η ψυχραιμία χάνεται και ο θάνατος θα αρχειοθετηθεί απλώς ως «τυχαίος»!
Κυριακή 16/1 στις 20:00.
Εισιτήρια: 18€ κανονικό, 15€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων, άνω 65 ετών. Προπώληση: viva.gr.
Διεύθυνση: Θέατρο Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Αθήνα 10679, Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3600832
.

8. Killer Joe, του Tracy Letts στο Θέατρο Εμπορικόν

Ο Γιάννης Στάνκογλου, στην πρώτη σκηνοθετική του απόπειρα, μεταφέρει επί σκηνής, το «Killer Joe» του Tracy Letts στο Θέατρο Εμπορικόν. Ένας καταχρεωμένος νεαρός έμπορος ναρκωτικών ζητά από έναν ντετέκτιβ της αστυνομίας του Τέξας, έναν σύγχρονο καουμπόι του Νότου, που συμπληρώνει το εισόδημά του ως επαγγελματίας εκτελεστής, να σκοτώσει τη μητέρα του ώστε να εισπράξει ο ίδιος, η μικρότερη αδερφή του, ο πατέρας του και η μητριά του την ασφάλεια ζωής. Καθώς δεν έχει να δώσει προκαταβολή για τον φόνο, ο ντετέκτιβ του ζητά ως εγγύηση τη μικρή του αδερφή και εκείνος, με τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα του, τη δίνει.
Κυριακή 16/1 στις 20:00.
Εισιτήρια: 17€ Φοιτητικό, Άνω 65 ετών, ΑμεΑ, ανέργων, 20€ κανονικό. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Εμπορικόν, Σαρρή 11, Αθήνα 105 54
.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Τέρας και Εγώ, του Σταμάτη Μαλέλη, για έκτη χρονιά στο θέατρο Πρόβα12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b